Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Marketing Ποικιλίες καφέ και προκαταρκτική ανατροφοδότηση από την Κολομβία δοκιμές αισθητηριακής

27 Νοέμβρη 2014 
ποικιλίες καφέ μάρκετινγκ Κολομβία
2010 CIAT Creative Commons φωτογραφία του Neil Palmer.

Με Michael Sheridan του CRS Coffeelands Blog

Σε αυτό το πρόσφατο άρθρο του στο πλαίσιο της αναθεώρησης Καφές , Ken Davids εξερευνά την ιδέα του «παιχνιδιού ποικιλία», το οποίο ορίζει ως «καφέ κυκλοφορίας από την βοτανική ποικιλία του δέντρου που παρήγαγε το καφέ." Στην κριτική του για μια σειρά μονής προσφορές ποικιλία από σπεσιαλιτέ ψηστιέρες, εισάγει μια άλλη ιδέα: ποικιλίας βαθμίδων.

Ποικιλιακή Βαθμίδες

Κατά την εκτίμησή του Κεν, ποικιλίες καφέ μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες, βάσει του κυπέλλου ποιότητας, γράφοντας, «Αν οι Geshas και Pacamaras και Βουρβώνων και SL28 συνιστούν την κορυφαία βαθμίδα της πολυπλοκότητας των ποικιλιών και τη διάκριση και τις πιο παραδοσιακές ποικιλίες, όπως Typica, Caturra, Pacas, κλπ συνθέτουν το μεσαίο επίπεδο, ίσως οι Robusta σταυροί θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τρίτο και χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. "
Παρέχει πρόσθετη ανάλυση της δεύτερης και της τρίτης βαθμίδων που έχουν μοναδική σημασία για την συνεχή εξερεύνηση των κορυφαίων ποικιλιών Κολομβίας , που με επικεφαλής τον Καθολική υπηρεσίες αρωγής , το Κέντρο για την τροπική γεωργία (CIAT) και της Παγκόσμιας Έρευνας καφέ .
(Που σχετίζονται με: Γνώμη Επιστολή FNC Κολομβίας στην αναδυόμενη θεσμικής αβεβαιότητας )

Βαθμίδα 2: Παραδοσιακές ποικιλίες της Λατινικής Αμερικής

Ken γράφει: "Παραδοσιακά Λατινικής Αμερικής ποικιλίες (Typica, Caturra, Pacas, το Villa Sarchi, Catuai) τείνουν να παράγουν ένα στερεό, αλλά τα συμβατικά γεύση κύπελλο που μπορεί να εντυπωσιάσει, αλλά δεν ξεχωρίζουν. Είναι αναμφίβολα για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι αγρότες και τα ελαιοτριβεία δεν κάνουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να διαχωρίσει αυτές τις ποικιλίες και τα διαθέτει στην αγορά ξεχωριστά. "

Βαθμίδα 3: Υβρίδια

Από τη δική του πρόταση ότι υβριδικών ποικιλιών με γενετική Robusta θα μπορούσε να αποτελέσει μια τρίτη βαθμίδα της ποιότητας της ποικιλίας, παραδέχεται: «Αυτό είναι καθαρή υπόθεση σε αυτό το σημείο. Σε περιορισμένη εμπειρία μου είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει με συνέπεια Caturra από την ύποπτη Καστίγιο σε μια αυστηρή τυφλή βεντούζα. "Ken έγραψε αυτή τη γραμμή, πριν ο ίδιος συμμετείχε στην CRS Κολομβίας Ποικιλιακή Βεντούζες-μια εμπειρία που είχε ως στόχο να ενισχύσει την ιδέα του ότι Caturra και Καστίγιο είναι τόσο συχνά δεν μπορούν να διακριθούν στον πίνακα βεντούζα.

Το μέλλον της Caturra

Σε συνδυασμό με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της οργανοληπτικής ανάλυσης μας Κολομβίας ποικιλίες καφέ, οι εκτιμήσεις του Κεν μπορεί να έχει πραγματικό, και ανησυχητικό, συνέπειες για το μέλλον της Caturra.
Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, έχω δημοσίευσε τις συζητήσεις με τρεις φήμης Cuppers με τρεις πολύ διαφορετικές απόψεις για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του Καστίγιο και Caturra. Στο βαθμό που οι εν λόγω προοπτικές αντιπροσωπεύει ευρύτερα ρεύματα στην αγορά, έχουν διαφορετικές επιπτώσεις για Caturra - κανένας από αυτούς ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ο Geoff Watts Σενάριο

Την περασμένη εβδομάδα, ζήτησα από τον Geoff Watts διανόηση καφέ για έντονη προτίμησή του για Καστίγιο σε τυφλούς, side-by-side με βεντούζες Caturra. Geoff ήταν προσεκτικός να σημειωθεί ότι ενώ τα αποτελέσματα άνοιξε τα μάτια του στο δυναμικό της ποιότητας του Καστίγιο, ο ίδιος δεν θα ξαναγράψει πρωτόκολλα αγοράς του με βάση ένα ενιαίο πίνακα βεντούζα. Αλλά αν μεγάλος αριθμός ειδικότητα ψηστιέρες ήταν να μοιραστούν τις προτιμήσεις Geoff εξέφρασε κατά τη διάρκεια της εν λόγω επιτροπής, θα ήταν δύσκολο να δούμε ένα ενθαρρυντικό μέλλον για Caturra, η οποία έχει χαμηλότερη απόδοση και μικρότερη αντίσταση στις ασθένειες από ό, τι Καστίγιο, ενώ συχνά θα κρίνεται κατώτερη από την άποψη του κυπέλλου ποιότητας . Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, λίγοι καλλιεργητές πιθανότατα θα είναι υποχρεωμένοι να φυτέψει Caturra αντί του Καστίγιο, διότι αυτό θα σήμαινε την έκθεση σε κίνδυνο της παραγωγής σε συνδυασμό με ένα έλλειμμα στην περιοχή του κυπέλλου ποιότητας.
(Σχετικό: Η Περίπτωση της Κίτρινο Maragogype: Ένα Premium Ευκαιρία Αγοράς του αγρότη )

Ο Tim Wendelboe Σενάριο

Πριν από δύο εβδομάδες, δημοσίευσε αυτή τη συζήτηση με τον Tim Wendelboe , ο οποίος συνόψισε τον αγνωστικισμό του σχετικά με το θέμα Καστίγιο Caturra κατά αυτόν τον τρόπο:. "Μερικές φορές Καστίγιο θα έχει καλύτερη γεύση από Caturra από την ίδια εκμετάλλευση και μερικές φορές το αντίθετο. Νομίζω ότι και οι δύο ποικιλίες μπορούν να είναι πραγματικά υπέροχο. "Τόνισε, επίσης, από Caturra, ότι" όταν είναι καλύτερα, δεν είναι ότι πολύ καλύτερα. "
(Σχετικό: Η σκανδιναβική προσέγγιση για Επεξεργασία Καφέ (με βίντεο)
Η παρατήρηση αυτή είναι διαφορετική από την πρόταση Ken Davids 'ότι Καστίγιο και Caturra μπορεί να διακριθεί στο κύπελλο. Αλλά είναι παρόμοια, καθώς υποδηλώνει ότι οι δύο ποικιλίες είναι εξίσου πιθανό να παράγουν υψηλότερης ποιότητας κύπελλο προφίλ και ούτε είναι εγγενώς καλύτερα από ό, τι το άλλο. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, καθώς, φαίνεται ότι υπάρχει μικρό κίνητρο για τους παραγωγούς να φυτέψουν Caturra, δεδομένου ότι θα τους εκθέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή χωρίς αποφασιστική υπόσχεση της ανταμοιβής στην αγορά με βάση την ποιότητα του Καστίγιο.

Το σενάριο Τιμ Χιλ

Πριν από τρεις εβδομάδες, Τιμ Χιλ του Counter Culture αναφέρθηκαν σε αυτή τη συνέντευξη για την αποφασιστική προτίμησή του για Caturra στο τραπέζι βεντούζα. Υπέδειξε ότι η Caturra αξίζει 50-60 σεντς ανά λίβρα περισσότερο από ό, τι Καστίγιο με βάση την υψηλή ποιότητα του. Αυτό είναι το μόνο σενάριο στο οποίο η συνέχιση της παραγωγής του Caturra φαίνεται να είναι ακόμη ένα μακρινό ενδεχόμενο. Αλλά ο Tim δεν είναι βέβαιο ότι ακόμη και ένα 60-σεντ ανά λίβρα πριμοδότηση θα είναι αρκετό κίνητρο για τους παραγωγούς της Κολομβίας να αντισταθούν τη σταθερή πορεία προς Καστίγιο. Τα μαθηματικά δεν είναι ενθαρρυντική για Caturra.
Για χάρη της συζήτησης, ας υποθέσουμε ότι μεταξύ των υψηλών αποδόσεων και ισχυρή αντίστασή τους στις ασθένειες, Καστίγιο προσφέρει ένας καλλιεργητής κατά μέσο όρο 25 τοις εκατό περισσότερο από ό, τι η παραγωγή Caturra. Για να αντισταθμιστεί αυτό το έλλειμμα παραγωγής, οι καλλιεργητές της Caturra θα πρέπει να είστε σίγουροι για ένα premium 33 τοις εκατό. Σε μια αγορά $ 2, αυτό σημαίνει ότι ένα premium 60-σεντ. Με άλλα λόγια, η πριμοδότηση ποιότητας που προτείνει ο Tim δεν είναι μια πριμοδότηση ποιότητας σε όλα - είναι ένα ασφάλιστρο κινδύνου. Και αυτό καλύπτει μόνο Caturra καλλιεργητές για τα ελλείμματα παραγωγής έως και 25 τοις εκατό - δεν παρέχει καμία προστασία για τα είδη των καταστροφικών ζημιών που έπληξαν τους καλλιεργητές καφέ από την Κολομβία στην Κεντρική Αμερική κάθε χρόνο από το 2008.
(Που σχετίζονται με: Counter Culture Αγοραστές Ιονέσκου και Hill σε μια «Ενοποίηση» Απευθείας Εμπόριο Φιλοσοφία )
Αν ακόμη και το πιο αισιόδοξο σενάριο για Caturra - η μία στην οποία η ποικιλία προσφέρει ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα της ποιότητας έναντι Καστίγιο και ένα 60-σεντ ανά λίβρα Premium - είναι βαρύ με τον κίνδυνο και το φως στην ανταμοιβή, είναι δύσκολο να δημιουργήσει μια μεγάλη ενθουσιασμός για το μέλλον Caturra σε μια εποχή της αλλαγής του κλίματος και των φύλλων του καφέ σκουριάς. Για τους αγρότες οι οποίοι αναπτύσσονται Caturra σήμερα, δεν είναι σαφές ότι υπάρχει μια ισχυρή υπόθεση για τους να αυξάνεται Caturra αύριο. Καστίγιο φαίνεται να προσφέρουν την υπόσχεση μεγαλύτερη προστασία από τον κίνδυνο της παραγωγής, χωρίς σημαντική μείωση στην αμοιβή της αγοράς. Οι παραγωγοί που επιθυμούν να αυξήσουν τα εισοδήματά τους βάσει του κυπέλλου ποιότητας μπορεί να είναι σοφό να εξετάσει το ενδεχόμενο να κινείται προς τα «κορυφαία βαθμίδα" ποικιλίες που προσδιορίζονται από τον Ken Davids, η οποία μπορεί να συνεπάγεται τόσο τον κίνδυνο όσο Caturra, αλλά είναι πιο πιθανό να δημιουργήσει σημαντική ασφάλιστρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου