Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τιμές του καφέ Hit 2,5-Έτος υψηλή, ενώ Βραζιλίας εμπειρογνωμόνων σκεπτικοί σχετικά 2015/16 Περικοπή

17 Νοέμ, 2014 9:24 πμ
πράσινου καφέ
Creative Commons φωτογραφία από Thangaraj Kumaravel
Η μέση τιμή του καφέ σε όλο τον κόσμο έφθασε στο ανώτατο σημείο της σε περισσότερες από δύο-και-α-μισό χρόνια, τον Οκτώβριο, με τις καιρικές συνθήκες στη Βραζιλία συνεχίζει να επηρεάζει τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Λονδίνο-που βασίζεται Διεθνούς Οργανισμού Καφέ .
Σύνθετος δείκτης του ICO, μια τιμή αναφοράς του πράσινου καφέ από όλες τις κύριες περιοχές αυξάνεται παγκοσμίως, αυξήθηκε από $ USD 1.693 ανά κιλό στις αρχές του μήνα για $ 1.850, πριν να εγκαταστήσει κάτω στο τέλος του μήνα στα $ 1.620. Το ICO αποδίδει το άλμα των τιμών στις αρχές του μήνα - 15 σεντ σε μόλις έξι μέρες - για να στεγνώσει ο καιρός στο μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο, τη Βραζιλία, ενώ οι βροχές που ακολούθησαν ώθησε τις τιμές προς τα κάτω πίσω.
«Η συζήτηση είναι τώρα επικεντρώνεται στο αν προκληθεί ζημία στην καλλιέργεια 2015/16 είναι ήδη μη αναστρέψιμη, και σε ποιο βαθμό αυτές οι βροχές μπορούν να ενθαρρύνουν νέα ανθοφορία," η ICO έγραψε στην μηνιαία έκθεσή της για τις τιμές των βασικών προϊόντων, διατίθεται στην πλήρη εδώ . Οι τιμές θα μπορούσαν να έχουν πάει ακόμη υψηλότερα αν δεν ήταν για την ισχυρή πρόσφατες επιδόσεις μεταξύ των κολομβιανών Arabica. "Οι εξαγωγές της Κολομβίας Milds αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρυσι, αυξημένα κατά 18,2% για να φθάσει τα 12 εκατομμύρια σακούλες για πρώτη φορά από το 2007, καθώς η παραγωγή στην Κολομβία συνεχίζει την ανάκτησή της," η ICO έγραψε. "Εξαγωγές άλλων Milds, από την άλλη πλευρά, ήταν 12,1% χαμηλότερα από πέρυσι σε 22,7 εκ σάκους."
Οι γνώμες είναι ήδη στην επιφάνεια για Βραζιλία 2015/16 καλλιεργειών. Σε 11 Νοεμβρίου ενημερωτικό δελτίο από την βραζιλιάνικη πρακτορείο καφέ P & A Διεθνές Μάρκετινγκ , Κάρλος Μπράντο μοιράζονται κάποια κερδοσκοπία από ό, τι ο βετεράνος της βιομηχανίας του καφέ που περιγράφονται ως «όψη απλή γλώσσα." Σε γενικές γραμμές, Μπράντο δεν είναι αισιόδοξος για τη Βραζιλία το επόμενο έτος, γεγονός που υποδηλώνει την καιρικές συνθήκες σχετικές αναχαιτιστεί ανάπτυξη φέτος μπορεί να έχει κάποια διαρκή αντίκτυπο. (Αξίζει να σημειωθεί ότι Μπράντο διαβουλεύεται για το ICO σε θέματα Βραζιλία). Γράφει:
Τι να περιμένουμε το 2015; Αν βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες επιστρέφουν στο φυσιολογικό, μια καλλιέργεια περίπου το ίδιο μέγεθος με το 2014 ή κάπως μικρότερες λόγω των ζημιών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, λόγω της ανεπαρκούς ανάπτυξης καταστημάτων και έχασε flowerings. Αν υπάρχει έλλειψη βροχοπτώσεων και / ή υψηλότερες από το μέσο όρο θερμοκρασίες, η σοδειά 2015 μπορεί να είναι χαμηλότερο από εκείνο του 2014, πόσο χαμηλότερα ανάλογα με τη σκληρότητα του κλίματος.
Μπράντο αμφισβητεί επίσης τη δυνατότητα για «κανονική» βροχοπτώσεις, γεγονός που υποδηλώνει τη χώρα μπορεί να είναι στο ακραίο τέλος ενός κύκλου καιρού 5 έως 7 ετών:
Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το τι συνέβη το 2014 που κυμαίνονται από ένα εξαιρετικό γεγονός να μην επαναληφθεί σε ένα μοτίβο που εμφανίζεται κάθε τόσο πολλά έτη, καθώς και ένα νέο πρότυπο του οποίου η συχνότητα είναι ακόμα να προσδιοριστεί. Οι σημερινές προβλέψεις δείχνουν ότι οι βροχοπτώσεις δίπλα Ιαν-Μάρ μπορεί να είναι μικρότερο ότι κατά μέσο όρο, αλλά όχι τόσο χαμηλά όσο το 2014. Παραπομπή σε παρόμοια πρότυπα των βροχοπτώσεων στο παρελθόν υπαινιγμό ότι οι βροχοπτώσεις μπορεί να είναι μικρότερο από το μέσο όρο κατά τα επόμενα πέντε έως επτά έτη, σταδιακά να γεφυρωθεί το χάσμα από την πραγματική κατά μέσο όρο.
Εν ολίγοις, Μπράντο είναι δύσπιστοι των υφιστάμενων εκτιμήσεων από άλλες ιδιωτικές εταιρείες και οργανισμούς όπως η USAID σχετικά με την επόμενη σοδειά της Βραζιλίας, η οποία είναι βέβαιο ότι θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις πράσινες τιμές του καφέ σε όλο τον κόσμο:
Όσοι επιμένουν σε μια καλλιέργεια το 2015, που είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο το 2014 αγνοούν ότι το δυναμικό 2015 σοδειά έχει ήδη μειωθεί από τους παράγοντες που αναφέρθηκαν πριν - ανεπαρκής ανάπτυξη υποκατάστημα κατά κύριο λόγο, αλλά έχασε την ανθοφορία πάρα πολύ - και ως εκ τούτου τη θέσπιση ενός υψηλότερου δυναμικού ή θα πρέπει να αναμένεται ανώτατο όριο από.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου