Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Γιατί Alanis Morissette χρησιμοποιούν τον καφέ ως κρουστά;

Alanis Morissette επέλεξε να παραιτηθεί από τα παραδοσιακά κρουστά στο τελευταίο τραγούδι το πρωί. Αντί γι 'αυτό - μαζί με το φημισμένο Κόστα Ρίκα μουσικός Carlos "tapado" Βάργκας - αποφάσισε να πάει κάτω από μια ακόμη διαδρομή avant-garde και υποκαθίσταται τύμπανα από κόκκους καφέ και μηχανές καφέ.

Το τραγούδι γράφτηκε για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ Ένα μικρό κομμάτι του κόσμου και έκανε πρεμιέρα στο The Hollywood Reporter.

Αλλά τι είναι η σύνδεση με τον καφέ;

Ένα μικρό τμήμα του Κόσμου, κατά τα λεγόμενά της, "είναι ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται την εμπνευσμένη ιστορία για μια ομάδα γυναικών από μια απομακρυσμένη περιοχή καλλιέργειας της Κόστα Ρίκα οι ιδέες του οποίου πυροδότησε μια επανάσταση στην καλλιέργεια του καφέ στον κόσμο."

Η ταινία βασίζεται στην περιοχή Bolley της Κόστα Ρίκα, η οποία είδε μια μαζική μετανάστευση προς το εξωτερικό στη δεκαετία του 1990 οφείλεται σε ένα μίγμα μιας παγκόσμιας κρίσης του καφέ και μια παρατεταμένη, βαθιά ύφεση. Με τα περισσότερα από τα αρσενικά - de-facto τροφοδοτών κατά το χρόνο - πάει, οι γυναίκες αφέθηκαν στην τύχη τους.

Σε ένα απομονωμένο τμήμα της χώρας, οι γυναίκες ενώθηκαν για να σχηματίσουν ASOMOBI (Σύλλογος Γυναικών Οργανωμένου του Biolley) για να καλύψουμε την τοπική βιομηχανία καφέ και να δημιουργήσουν το δικό τους μύλο του καφέ, να γίνει η πρώτη γυναίκα που λειτουργούν και λειτουργία μικρο-μύλος στο χώρα.

"[Πρόθεσή] τους ήταν να παρέχουν σίγουρα μια όμορφη φλιτζάνι του καφέ», Alanis Morissette σημειώνεται σε πρόσφατη συνέντευξή του. "Αλλά την ίδια στιγμή, η βαθύτερη προθεσιακότητας πίσω από αυτό ήταν να κρατήσουν τις οικογένειές τους μαζί."

"Για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υπήρχε συζήτηση για τις γυναίκες στον καφέ. Αλλά [Μου είπαν] περίπου το 75 τοις εκατό του καφέ αποφάσεων γίνεται από γυναίκες, "ο επτά φορές νικητής βραβείο Grammy είπε, τονίζοντας την ανισότητα που επικρατεί σε κάποιες πτυχές της βιομηχανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου