Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Γνώμη Επιστολή FNC Κολομβίας στην αναδυόμενη θεσμική αβεβαιότητα

17 Νοεμ του 2014 11:39 πμ
Μια λογικά αμφιλεγόμενο κατάσταση έχει αναδειχθεί σε Κολομβίας τομέα του καφέ, μετά από διέρρευσε Προεδρικό έκθεση της Επιτροπής που προτείνει την ανάγκη για εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις μεταξύ των πολυάριθμων ιδρυμάτων καφέ που σχετίζονται της χώρας.
Οι παίκτες στο εσωτερικό του κολομβιανού καφέ βιομηχανία αναμένουν με αγωνία την επίσημη έκθεση, αλλά δεν Κολομβίας ίδρυμα καφέ έχει αναμφισβήτητα μια πιο έννομο συμφέρον για την κατάσταση από την Ομοσπονδία καλλιεργητές καφέ Κολομβίας (FNC) , μία από τις μεγαλύτερες και πιο άρτια οργανωμένες γεωργικές ΜΚΟ στο κόσμο.
Εδώ δημοσιεύουμε μια επιστολή μοιράστηκε μαζί μας από την FNC, σε πλήρη και χωρίς διορθώσεις. Είναι γραμμένο από FNC του Γενικού Διευθυντή Επικοινωνιών Luis F. Samper. Για να είμαστε σαφείς, αυτό είναι μια άποψη επιστολή που μοιράστηκε μαζί μας, και αυτές οι απόψεις είναι εξ ολοκλήρου από τον συγγραφέα και το FNC:
Μια συζήτηση σχετικά με το ρόλο των θεσμικών οργάνων του καφέ έχει πρόσφατα ξεκινήσει στην Κολομβία. Michael Sheridan αναφέρθηκε πρόσφατα σχετικά με τα σχέδια συστάσεων μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή για τη Μελέτη της Πολιτικής καφέ και Ιδρύματα του καθημερινού καφέ News. Ένας αριθμός των αντιδράσεων από διάφορους ακαδημαϊκούς, τους εξαγωγείς και, φυσικά, οι καλλιεργητές του καφέ έχουν ακούσει. Η τελική έκδοση των συστάσεων αναμένεται να δημοσιευθεί σε λίγες εβδομάδες. Την ίδια στιγμή, μια ακόμη έκθεση (η λεγόμενη αγροτική έκθεση αποστολής) αναμένεται επίσης στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει επίσης εργάζεται πάνω στο σχέδιο ανάπτυξης 4 ετών, το οποίο θα έχει ένα ισχυρό γεωργικό στοιχείο.
Η κολομβιανή συζήτηση μπορεί να έχει μια ευρύτερη σημασία σε ολόκληρο τον κλάδο του καφέ και ίσως και στον ευρύτερο γεωργικό τομέα. Είναι γνωστό ότι σχεδόν το 65% των τροφίμων που παράγονται στον κόσμο προέρχεται από τους μικρούς αγρότες και στην πραγματικότητα πάνω από το 80% των αγροτών world's έχουν αγροτεμάχια μικρότερα των πέντε εκταρίων. Η βιωσιμότητα των μικρών γεωργίας είναι, επομένως, τεράστια σημασία για το ευρύτερο κοινό. Σήμερα, οι αγρότες δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν μια συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού και την αστική μετανάστευση, αλλά και με την αστάθεια των τιμών, συναλλαγματικών ισοτιμιών, τη μεταβλητότητα του κλίματος και την αυξημένη συχνότητα των ασθενειών και των παρασίτων ότι η κλιματική αλλαγή φέρνει μαζί του. Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές ζητώντας τους να είναι βιώσιμη, να υιοθετήσει διαφορετικές πρακτικές και πληρούν διαφορετικά κριτήρια. Επιπλέον, αντιστάθμιση και ασφάλιση είναι δαπανηρές και οι αγορές δεν λειτουργούν απαραίτητα ως αποτελεσματικά στις τοπικές αγροτικές κοινότητες που εργάζονται στα διεθνή χρηματιστήρια.
Μετά την ελεύθερη πολιτική για το περιβάλλον της αγοράς που ανέλαβε στη δεκαετία του 1980 και του 1990, ο κόσμος σε μεγάλο έχει γίνει κάπως δύσπιστοι των ελεύθερων αγορών επίλυση όλων των προβλημάτων από μόνες τους, χωρίς την ανάγκη οποιασδήποτε ρύθμισης. Πολλοί τώρα υποστηρίζουν τα ιδρύματα να είναι παρόντες για να λύσουν τις ατέλειες της αγοράς ή καταχρήσεις. Η κρίση των ενυπόθηκων δανείων και η απορρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου αναφέρονται συχνά. Πολλοί νικητές του βραβείου Νόμπελ στα Οικονομικά τελευταία χρόνια -συμπεριλαμβανομένης 2014, έχουν εργαστεί μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε ατελείς αγορές και θεσμικών οικονομικών.
Πρόσφατες οικονομικές συζητήσεις που σχετίζονται με γεωργική ιδρύματα λαμβάνουν την πλευρά των αναγκών και των συμφερόντων του καλλιεργητή. Πώς να ασχοληθεί με όλες τις προκλήσεις που αναφέρονται ανωτέρω, πώς να μειώσουν το κόστος των συναλλαγών τους, ή πώς να βελτιστοποιήσουν την παραγωγικότητα της γης και της εργασίας χωρίς ένα ισχυρό θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μικρών αγροτών; Επίσης, σύμφωνα με τις σύγχρονες διαχειριστικές ακαδημαϊκή σκέψη, παρέχοντας ένα όραμα και μια στρατηγική για να γίνει πιο ανταγωνιστική και βιώσιμη είναι πάντα απαραίτητη και μέρος της διαδικασίας. Δυστυχώς, η πρόσφατη έκθεση για καφέ Κολομβίας υπολείπεται αυτών των απαιτήσεων. Πολλοί επικριτές της έκθεσης, ως επί το πλείστον τους ίδιους τους καλλιεργητές από διάφορες περιοχές, κουλτούρες και μεγέθη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αμφισβητούν ότι οι Commission's συστάσεις σχέδιο έκθεσης αποτύχει να προωθήσει τους όρους για τους αγρότες καφέ της Κολομβίας. Αντίθετα, δείχνουν ότι η εφαρμογή του θα επηρεάσει και τη μείωση Γεωργικός ανταγωνιστικότητα. Υποστηρίζουν ότι απειλούν να κινηθούν τα οφέλη προς τα πίσω αντί να διαβιβάσει για τους καλλιεργητές, αφήνοντας τους καλλιεργητές καφέ Κολομβίας Ομοσπονδία (FNC) αποδυναμωθεί και αναποτελεσματική.
Πάρτε την ποιότητα των συζητήσεων. Η FNC έχει πάντα επικεντρώθηκαν στο διαχωρισμό καφέ Κολομβίας ως πλένονται ήπια καφέ Arabica που είναι σύμφωνη με τις ελάχιστες απαιτήσεις ποιότητας. Με αυτό τον τρόπο, Κολομβίας μάρκες καφέ εργάζονται σε μια επίπεδη ίσους όρους και μπορεί να υπολογίζει για το έργο πολλών δεκαετιών για να αποκτήσουν και να διατηρήσουν μια ιδιαίτερη φήμη για Κολομβιανοί καφέδες. Η έκθεση υποστηρίζει ότι αυτό σημαίνει ενωτική πρότυπα ποιότητας (ξεχνώντας ότι υπάρχει μόνο ένα ελάχιστο επίπεδο ποιότητας, αλλά όχι ένα μέγιστο πρότυπο ποιότητας) και ότι, αντιθέτως, η Κολομβία θα πρέπει να διερευνήσει βγείτε έξω για αγορές Robusta ως ένας τρόπος για να ανακτήσει το μερίδιο της αγοράς. Φυσικά, πολλοί θα έχουν τον πειρασμό να αναμίξετε υψηλής ποιότητας με φασόλια robusta και τα εμπορεύονται ως καφέ Κολομβίας, που επηρεάζουν τη φήμη που έχει αποκτηθεί για την κολομβιανή ήπια καφέδες πλυμένα Arabica και τους καλλιεργητές και τα εμπορικά σήματα που σήμερα παράγουν και εμπορεύονται τους. Αμφιβάλλουμε θα υπάρξει το ίδιο ενδιαφέρον για την αγορά της Κολομβίας καφέδες για τους καταναλωτές, εάν η ποιότητα του καφέ μπορεί να ποικίλλουν τόσο ευρέως. Ως εκ τούτου, και χωρίς να ψάξω το ζήτημα του κατά πόσον η Κολομβία θα είναι πιο ανταγωνιστική στην παραγωγή αυτού του είδους από ό, τι άλλες χώρες που παράγουν σήμερα, το πραγματικό ερώτημα που δεν συζητείται είναι πως η επισήμανση και σαφή ανταγωνιστικά κανόνες μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία σε περισσότερες από 80 χώρες για να διατηρήσουν οι πριμοδοτήσεις για την ποιότητα και τη διαφοροποίηση ότι η Κολομβία απολαμβάνει σήμερα παίρνοντας αυτή την τολμηρή - και επικίνδυνη περιπέτεια.
Ή απλά να λάβει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές του καφέ από την άποψη του κόστους των συναλλαγών στις τοπικές τους κοινότητες. Σε αντίθεση με πολλές χώρες που παράγουν καφέ, η FNC επινόησε ένα σύστημα με το οποίο οι καλλιεργητές καφέ έχουν πάντα τη δυνατότητα να πωλούν τον καφέ τους κοντά σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους, σε μετρητά, σε τρέχουσες τιμές της διεθνούς αγοράς -κάθε μέρα του έτους, ανεξάρτητα από το αν άλλους αγοραστές είναι σε η αγορά ή όχι. Κάποιος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι σχεδόν 800.000 συναλλαγές καφέ ένα πραγματοποιούνται ετησίως σε τοπικές κοινότητες για όγκους κάτω από 20 κιλά πράσινου καφέ! Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες των πωλήσεων από μικρές καλλιεργητές στις τοπικές αγοραστές τους μόνο 2, 5, 10 ή 15 κιλά. Στην πραγματικότητα, ο μέσος όγκος συναλλαγής είναι μικρότερη των 60 κιλών. Δεν αποτελεί έκπληξη σε σχέση με την απουσία αυτό που ονομάζουμε πολιτική FNC εγγύησης αγοράς, οι παραγωγοί δεν θα έχουν μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη στις τοπικές κοινωνίες όπου πωλούν καφέ τους. Όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, κολομβιανή καλλιεργητές καφέ θα πρέπει να λάβει οποιαδήποτε τιμή που δίνεται, με πληρωμή κάποια στιγμή στο μέλλον. Όπως αποδεικνύεται, η πολιτική εγγύησης αγοράς καλλιεργεί τον ανταγωνισμό και μειώνει το κόστος συναλλαγής (ένα θέμα αντιμετωπίζονται εκτενώς στο θεσμικό οικονομική βιβλιογραφία) και ως εκ τούτου, διορθώνει τις ανεπάρκειες των αγορών ». Έτσι, το συμπέρασμα της έκθεσης που Colombia's εγχώρια αγορά είναι υγρό και άκρως ανταγωνιστική είναι σωστό, αλλά αποτυγχάνει να αναγνωρίσει ότι αυτό είναι δυνατό ακριβώς χάρη στο σύστημα εγγύησης αγοράς.
Υπάρχουν πολλά επιπλέον σημεία που αποτελούν μέρος της συζήτησης. Ενώ η παραγωγικότητα και οι αποδόσεις έχουν μειωθεί σε πολλές χώρες, και οι καλλιεργητές καφέ έχουν αντιμετωπίσει δύσκολες στιγμές κατά την τελευταία δεκαετία, λόγω της κλιματικής αλλαγής, την εκτίμησή εγχώριο νόμισμα και το υψηλό εργατικό κόστος και γονιμοποίησης (κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί καφέ υψηλής ποιότητας), ορισμένοι επιμένουν ότι αυτά Τα προβλήματα που προκαλούνται από την κολομβιανή θεσμικού μοντέλου. Πολλοί αδυνατούν να κατανοήσουν την αιτιότητα των θεσμών και αυτά τα προβλήματα. Στην πραγματικότητα, όπως πολλά μέλη του κλάδου γνωρίζουν, Κολομβία αυξάνει τις αποστολές της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη το 2014. Χωρίς Κολομβίας ιδρύματα, η κατάσταση των καλλιεργητών καφέ μετά από 3 χρόνο εκδήλωσης La Niña του 2009-2011 η επιδημία φύλλο σκουριά και νόμισμα αναπροσαρμογή θα είναι πιο περίπλοκη, και πολύ λιγότερο ευνοϊκές.
Αυτά και άλλα επίμαχα θέματα, δεν σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη για μια συζήτηση και μια αυτο-αξιολόγηση του τι πολιτικές και δράσεις μπορούν να προβλεφθούν ή να βελτιωθούν. Τώρα, ότι πολλές από τις μελέτες που έχουν κυκλοφορήσει, πολλοί συμβάλλοντας συγγραφείς καλούνται να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στο FNC. Φυσικά θα μας ενδιαφέρει να καταλάβουμε πώς η Ε περιεκτικότητα σε βιταμίνη του κολομβιανού καφέ, εξηγεί τις διαφορές της Κολομβίας, και σίγουρα θα μάθουμε πιθανών πρωτοβουλιών που πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά από τους παραγωγούς και τους Ομοσπονδία. Αυτό, σε συνδυασμό με τις επικείμενες εκθέσεις που πρόκειται να δημοσιευθεί, θα αποτελέσει αναμφίβολα πολύ ενδιαφέρουσα εισόδου για το νέο FNC στρατηγικό σχέδιο. Ως μη-κερδοσκοπικός και μη πολιτικός οργανισμός που ιδρύθηκε στην συμμετοχική εκπροσώπηση και διαφάνεια, η FNC είναι πάντα ανοιχτή σε αξιολογήσεις και εκτιμήσεις που οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα για τους καλλιεργητές.
Luis F. Samper είναι ο Επικεφαλής Επικοινωνίας και Marketing Officer της Κολομβίας καλλιεργητές καφέ Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου