Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η πρόσληψη καφεΐνης και τον κίνδυνο των λίθων των νεφρών.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Παρά το γεγονός ότι η πρόσληψη καφεΐνης μπορεί να αυξήσει τα ούρα απέκκριση ασβεστίου, έχουν τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη έχουν συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο νεφρολιθίασης.
ΣΤΟΧΟΣ: Προσπαθήσαμε να προσδιοριστεί η σχέση μεταξύ της πρόσληψης καφεΐνης και τον κίνδυνο της πέτρας στα νεφρά περιστατικό σε 3 μεγάλες προοπτικές ομάδες.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Αναλύσαμε προοπτικά τη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης καφεΐνης και τη συχνότητα των λίθων των νεφρών σε 3 μεγάλες συνεχιζόμενες μελέτες κοινωνικών ομάδων, οι Επαγγελματίες Υγείας Follow-up Study (HPFS) και Υγείας Σπουδών (NHS) Ι και ΙΙ Nurses '. Πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση καφεΐνης και της εμφάνισης λίθων στα νεφρά συλλέχθηκαν από επικυρωμένα ερωτηματολόγια.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η ανάλυση που περιλαμβάνεται 217.883 συμμετέχοντες? πάνω από μια μέση περίοδο παρακολούθησης των> 8 y, 4982 περιπτώσεις περιστατικό συνέβη. Μετά από πολυπαραγοντική προσαρμογή για την ηλικία, το ΒΜΙ, η πρόσληψη υγρών, καθώς και άλλους παράγοντες, οι συμμετέχοντες στο υψηλότερο εκατοστημόριο της πρόσληψης καφεΐνης είχαν 26% (95% CI: 12%, 38%) χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης πέτρες στην ομάδα στο HPFS, ένας 29 % χαμηλότερο κίνδυνο (95% CI: 15%, 41%) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας Ι της γεννητικότητας, και ένα 31% χαμηλότερο κίνδυνο (95% CI: 18%, 42%) στην ομάδα του NHS II (Ρ-τάση <0,001 για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες). Η σχέση παρέμενε σημαντικό στην υποομάδα των συμμετεχόντων με χαμηλό ή καθόλου πρόσληψη καφέ με καφεΐνη στην ομάδα τα HPFS. Μεταξύ 6033 συμμετέχοντες με 24-h δεδομένα ούρα, η πρόσληψη της καφεΐνης συσχετίστηκε με υψηλότερο όγκο ούρων, το ασβέστιο και κάλιο και με χαμηλότερη οξαλικό ούρα και υπερκορεσμό για οξαλικό ασβέστιο και το ουρικό οξύ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: η πρόσληψη καφεΐνης είναι ανεξάρτητα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο της πέτρας στα νεφρά περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου