Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

13 αποδεδειγμένα οφέλη υγείας του Καφέ

Είναι φορτωμένο με αντιοξειδωτικά και ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας.

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι πότες καφέ έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο πολλών σοβαρών ασθενειών.

Εδώ είναι οι κορυφαίες 13 τεκμηριωμένες οφέλη για την υγεία του καφέ, που έχουν επιβεβαιωθεί σε πραγματικές ανθρώπινες μελέτες.
1. Ο καφές μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας και να σας κάνει ευφυέστερα

Ο καφές μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο κουρασμένοι και να αυξήσουν τα επίπεδα της ενέργειας (1, 2).

Αυτό είναι επειδή περιέχει ένα διεγερτικό που ονομάζεται καφεΐνη, η οποία είναι στην πραγματικότητα η πιο συχνά καταναλώνεται ψυχοδραστική ουσία στον κόσμο (3).

Αφού πίνουν καφέ, η καφεΐνη απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος. Από εκεί, ταξιδεύει μέσα στον εγκέφαλο (4).

Στον εγκέφαλο, η καφεΐνη μπλοκ ένας ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής που ονομάζεται αδενοσίνης.

Όταν συμβαίνει αυτό, η ποσότητα των άλλων νευροδιαβιβαστών όπως η νορεπινεφρίνη και ντοπαμίνη πράγματι αυξάνει, οδηγώντας σε αυξημένη πυροδότηση των νευρώνων (5, 6).

Πολλές ελεγχόμενες μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι ο καφές βελτιώνει διάφορες πτυχές της λειτουργίας του εγκεφάλου. Αυτό περιλαμβάνει τη μνήμη, τη διάθεση, την επαγρύπνηση, τα επίπεδα ενέργειας, οι χρόνοι αντίδρασης και η γενική γνωστική λειτουργία (7, 8, 9).

     Bottom Line: Η καφεΐνη μπλοκ ένας ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο, η οποία οδηγεί σε ένα διεγερτικό αποτέλεσμα. Αυτό βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας, τη διάθεση και τις διάφορες πτυχές της λειτουργίας του εγκεφάλου.

2. Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος

Φλιτζάνι του καφέ και καφέ φασόλια

Γνωρίζατε ότι η καφεΐνη έχει βρεθεί σχεδόν σε κάθε εμπορικό συμπλήρωμα καύση λίπους;

Υπάρχει ένας καλός λόγος γι 'αυτό ... η καφεΐνη είναι μία από τις πολύ λίγες φυσικές ουσίες που έχουν αποδειχθεί πραγματικά να βοηθήσει την καύση του λίπους.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολικό ρυθμό κατά 3-11% (10, 11).

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει ειδικά την καύση του λίπους, με όσο το 10% σε παχύσαρκα άτομα και 29% σε άπαχο άτομα (12, 13).

Ωστόσο, είναι πιθανό ότι τα αποτελέσματα αυτά θα μειωθεί σε μακροχρόνια πότες καφέ.

     Bottom Line: Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την καύση του λίπους στο σώμα και να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό.

3. Η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει δραστικά Σωματικής Απόδοσης

αλτήρες

Η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να στέλνει σήματα στα κύτταρα του λίπους να σπάσει το σωματικό λίπος (14, 15).

Αλλά η καφεΐνη αυξάνει επίσης επινεφρίνη (αδρεναλίνη) επίπεδα στο αίμα (16, 17).

Αυτή είναι η "μάχη ή φυγή" ορμόνη, έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το σώμα μας είναι έτοιμη για έντονη σωματική άσκηση.

Η καφεΐνη κάνει τα κύτταρα του λίπους σπάσει το σωματικό λίπος, απελευθερώνοντας τους στο αίμα, όπως ελεύθερα λιπαρά οξέα και η διάθεσή τους ως καυσίμου (18, 19).

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα αποτελέσματα, αυτό δεν είναι έκπληξη να δούμε ότι η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει τη σωματική απόδοση κατά 11-12%, κατά μέσο όρο (20, 21).

Εξαιτίας αυτού, είναι λογικό να έχουν μια ισχυρή φλιτζάνι του καφέ περίπου μισή ώρα πριν από το κεφάλι σας στο γυμναστήριο.

     Bottom Line: Η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα αδρεναλίνης και την απελευθέρωση λιπαρών οξέων από τους λιπώδεις ιστούς. Επίσης, οδηγεί σε σημαντικές βελτιώσεις στη σωματική απόδοση.

4. Υπάρχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά καφέ

Ο καφές είναι κάτι περισσότερο από το μαύρο νερό. Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους κόκκους του καφέ κάνουν αυτό στο τελικό ποτό.

Ευτυχισμένο μεσήλικας ζευγάρι

Μια ενιαία φλιτζάνι καφέ περιέχει (22):

     Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β2): 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
     Παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5): 6% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
     Μαγγάνιο και κάλιο: 3% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
     Μαγνήσιο και νιασίνη (Β3): 2% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Αν και αυτό δεν μπορεί να φαίνεται σαν μια μεγάλη υπόθεση, οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν περισσότερο από ένα φλιτζάνι την ημέρα. Αν πίνετε 3-4, τότε τα ποσά αυτά γρήγορα να προσθέσει επάνω.

     Bottom Line: Ο καφές περιέχει πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, μαγγάνιο, κάλιο, μαγνήσιο και νιασίνη.

5. Ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ

Μετρήστε το σάκχαρο του αίματος

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι ένα γιγάντιο πρόβλημα υγείας, που σήμερα πλήττει περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηρίζεται από αυξημένα σάκχαρα αίματος στο πλαίσιο της αντίστασης στην ινσουλίνη ή αδυναμία να εκκρίνουν ινσουλίνη.

Για κάποιο λόγο, πίνουν καφέ έχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που πίνουν το πιο καφέ έχουν 23-50% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αυτής της ασθένειας, μια μελέτη δείχνει μείωση τόσο υψηλό όπως 67% (23, 24, 25, 26, 27).

Σύμφωνα με μια μαζική κριτική που εξέτασαν τα δεδομένα από 18 μελέτες με συνολικά 457.922 άτομα, κάθε καθημερινή φλιτζάνι καφέ συσχετίστηκε με 7% μείωση του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 (28).

     Bottom Line: Αρκετές μελέτες παρατήρησης δείχνουν ότι οι πότες καφέ έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ, μια σοβαρή ασθένεια που πλήττει σήμερα περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

6. Καφές μπορεί να σας προστατεύσει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και της άνοιας

Χαμογελώντας ηλικιωμένη γυναίκα

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή νευροεκφυλιστική ασθένεια και η κύρια αιτία της άνοιας σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η ασθένεια προσβάλλει συνήθως άτομα άνω των 65 ετών.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την πρόληψη της νόσου ώστε να μην εμφανίζεται στην πρώτη θέση.

Αυτό περιλαμβάνει τις συνήθεις υπόπτους όπως το να τρώτε υγιεινά και την άσκηση, αλλά πίνοντας καφέ μπορεί να είναι απίστευτα αποτελεσματική, καθώς και.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πότες καφέ έχουν μέχρι και 65% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer (29, 30, 31).

     Bottom Line: πότες καφέ έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer, η οποία είναι η κύρια αιτία άνοιας σε όλο τον κόσμο.

7. Η καφεΐνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον

Η νόσος του Parkinson είναι η δεύτερη πιο κοινή νευροεκφυλιστική ασθένεια, αμέσως μετά Alzheimer.

Προκαλείται από το θάνατο της ντοπαμίνης που παράγουν νευρώνες στον εγκέφαλο.

Ίδιο όπως με Alzheimer, δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία, γεγονός που καθιστά πολύ πιο σημαντικό να εστιάσουμε στην πρόληψη.

Φασόλια καφέ οριζόντια εξάπλωση, οι μικρότερες

Στις μελέτες, πότες καφέ έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου του Πάρκινσον, με μείωση του κινδύνου που κυμαίνεται 32 έως 60% (32, 33, 34, 35).

Σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται να είναι η ίδια η καφεΐνη που προκαλεί το αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι που πίνουν καφέ χωρίς καφεΐνη δεν έχουν έναν χαμηλότερο κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον (36, 37).

     Bottom Line: πότες καφέ έχουν μέχρι και 60% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον, η δεύτερη πιο συχνή νευροεκφυλιστική διαταραχή.

8. καφέ φαίνεται να έχει προστατευτικές επιδράσεις στο συκώτι

Σερβιτόρα που κατέχουν ένα φλιτζάνι καφέ

Το ήπαρ είναι ένα καταπληκτικό όργανο που διεξάγει εκατοντάδες σημαντικών λειτουργιών του σώματος.

Πολλές κοινές ασθένειες επηρεάζουν κυρίως το ήπαρ, συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας, λιπώδης νόσος του ήπατος και άλλα.

Πολλές από αυτές τις ασθένειες μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που ονομάζεται κίρρωση, όπου το ήπαρ έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από ουλώδη ιστό.

Αποδεικνύεται ότι ο καφές μπορεί να προστατεύσει από κίρρωση. Οι άνθρωποι που πίνουν 4 ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα έχουν έως 80% χαμηλότερο κίνδυνο (38, 39, 40).

     Bottom Line: πότες καφέ έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν κίρρωση, η οποία μπορεί να προκληθεί από πολλές ασθένειες που επηρεάζουν το ήπαρ.

9. Ο καφές μπορεί καταπολέμηση της κατάθλιψης και να σας κάνει πιο ευτυχισμένοι

Μπλε Eyed Γυναίκα πίνοντας καφέ

Η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή διανοητική διαταραχή που προκαλεί σημαντικά μειωμένη ποιότητα ζωής.

Είναι πολύ συχνό και περίπου 4,1% των ανθρώπων στις ΗΠΑ πλέον να πληρούν τα κριτήρια για την κλινική κατάθλιψη (41).

Σε μια μελέτη του Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε το 2011, οι γυναίκες που έπιναν 4 ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης (42).

Μια άλλη μελέτη με 208.424 άτομα διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έπιναν 4 ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα είχαν 53% λιγότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν (43).

     Bottom Line: καφές φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης και μπορεί να μειώσει δραματικά τον κίνδυνο αυτοκτονίας.

10. πότες καφέ έχουν χαμηλότερο κίνδυνο από ορισμένους τύπους καρκίνου

κόκκοι καφέ

Ο καρκίνος είναι μία από τις κύριες αιτίες του θανάτου παγκοσμίως και χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων στο σώμα.

Καφέ φαίνεται να είναι προστατευτική έναντι δύο τύπους καρκίνου ... καρκίνο του ήπατος και του παχέος εντέρου.

Καρκίνο του ήπατος είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στον κόσμο, ενώ ορθοκολικού καρκίνου κατέχει την τέταρτη θέση (44).

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι πότες καφέ έχουν μέχρι και 40% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος (45, 46).

Μια μελέτη από 489.706 άτομα διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έπιναν 4-5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 15% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου (47).

     Bottom Line: Συκώτι και καρκίνο του παχέος εντέρου αποτελούν το 3ο και 4ο κύριες αιτίες θανάτου από καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Πότες καφέ έχουν χαμηλότερο κίνδυνο τόσο.

Μήπως 11. Ο καφές δεν προκαλέσει καρδιακές παθήσεις και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Γυναίκα Γιατρός πίνοντας καφέ

Συχνά υποστηρίζεται ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.

Αυτό είναι αλήθεια, αλλά η επίδραση είναι μικρή (3-4 mm / Hg) και συνήθως πηγαίνει μακριά αν πίνουν τακτικά καφέ (48, 49).

Ωστόσο, η δράση μπορεί να διατηρηθεί σε μερικούς ανθρώπους, γι 'αυτό κρατήστε αυτό κατά νου, αν έχετε αυξημένη αρτηριακή πίεση (50, 51).

Τούτου λεχθέντος, οι μελέτες δεν υποστηρίζουν το μύθο ότι ο καφές αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (52, 53).

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι γυναίκες που πίνουν καφέ έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων (54).

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πότες καφέ έχουν 20% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου (55, 56).

     Bottom Line: Ο καφές μπορεί να προκαλέσει ήπιες αυξήσεις στην πίεση του αίματος, η οποία συνήθως μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Πότες καφέ δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου, αλλά ελαφρώς χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

12. Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να ζουν περισσότερο

Καφετιέρα

Δεδομένου ότι οι πότες καφέ είναι λιγότερο πιθανό να πάρει πολλές ασθένειες, είναι λογικό ότι ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο.

Υπάρχουν πράγματι πολλά μελέτες παρατήρησης δείχνουν ότι οι πότες καφέ έχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Σε δύο πολύ μεγάλες μελέτες, πίνοντας τον καφέ συσχετίστηκε με 20% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου στους άνδρες και 26% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε γυναίκες, σε μια περίοδο 18-24 ετών (57).

Αυτή η επίδραση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα έντονη σε διαβητικούς τύπου ΙΙ. Σε μια μελέτη, οι διαβητικοί που έπιναν καφέ είχαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου κατά τη διάρκεια μιας περιόδου μελέτης 20 χρόνια (58).

     Bottom Line: Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πότες καφέ ζουν περισσότερο και έχουν χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

13. Ο καφές είναι η μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών στη δυτική διατροφή

Κύπελλο του καφέ

Για τους ανθρώπους που τρώνε ένα πρότυπο δυτικού τύπου δίαιτα, καφέ μπορεί στην πραγματικότητα να είναι η πιο υγιεινή πτυχή της δίαιτας.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο καφές περιέχει ένα τεράστιο ποσό των αντιοξειδωτικών.

Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον καφέ από δύο φρούτα και λαχανικά σε συνδυασμό ... (59, 60, 61).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου