Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Οκτώβριος τιμές του καφέ Υψηλότερη σε πάνω από δύο χρόνια - Έκθεση Καφές Αγορά, Οκτ 2014

Οι τιμές του καφέ στα ύψη υψηλότερη στην αρχή του μήνα, με το ICO σύνθετη τιμή κερδίζοντας 15 σεντς σε μόλις 6 ημέρες, αλλά οι βροχές στη Βραζιλία οδήγησε τις τιμές χαμηλότερα, τελειώνοντας το μήνα κάτω από όπου ξεκίνησαν. Παρ 'όλα αυτά, η μέση μηνιαία τιμή για τον Οκτώβριο είναι το υψηλότερο σε πάνω από δυόμισι χρόνια. Στο τέλος του έτους καφέ 2013/14, οι συνολικές εξαγωγές έφθασαν 111.300.000 σακούλες, ελαφρώς προς τα κάτω σε σύγκριση με το 2012/13, αλλά το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί. Παρά την ξηρασία, οι εξαγωγές από τη Βραζιλία συνέχισαν να υπερβαίνουν τα επίπεδα τους πριν από ένα χρόνο.



Η ημερήσια τιμή του σύνθετου ICO πήδηξε από 169,63 US cents / lb στις αρχές του Οκτωβρίου έως το υψηλό των 185,09, πριν πέσουν και πάλι προς τα κάτω σε 162.08 από το τέλος του μήνα. Ο μηνιαίος μέσος όρος των 172.88 είναι το υψηλότερο από το Φεβρουάριο του 2012, 6,9% υψηλότερα από τον Σεπτέμβριο. Αυτή η ταλάντευση των τιμών έχει οδηγηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα δελτία καιρού από τη Βραζιλία, με ξηρότητα στην αρχή του μήνα, παρακινώντας τις τιμές υψηλότερα, πριν από διάσπαρτα ντους βρεγμένο τυχόν bullish πνεύματα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κατά πόσον ζημιά στην καλλιέργεια 2015/16 είναι ήδη μη αναστρέψιμη, και σε ποιο βαθμό αυτές οι βροχές μπορεί να ενθαρρύνει νέους ανθοφορία.


Όσον αφορά τους δείκτες της ομάδας, οι τρεις δείκτες Arabica όλα έφθασε στο ανώτατο μηνιαίο μέσο όρο τους σε πάνω από δύο έτη και έξι μήνες (Φεβρουάριος του 2012 για Milds Κολομβίας και της Βραζιλίας Naturals, Ιανουαρίου 2012, για Άλλες Milds), καταγραφή αυξήσεις του 7,6%, 7%, και 8,2% αντίστοιχα. Robustas αυξήθηκαν επίσης κατά 4,2% για να φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό τους σε έξι μήνες.


Ως αποτέλεσμα, το αρμπιτράζ μεταξύ Arabica (στην αγορά της Νέας Υόρκης) και Robustas (Λονδίνο) αυξήθηκαν επίσης κατά 13,6% σε 114,61 US cents / lb, και πάλι, η μεγαλύτερη διαφορά από τον Φεβρουάριο του 2012. Οι αποκλίσεις των τιμών μεταξύ των τριών ομάδων Arabica και Robusta όλα αυξήθηκε σημαντικά.

Οι συνολικές εξαγωγές σε Σεπτέμβρη 2014 έφθασε 8,1 εκατομμύρια σακούλες, σε σύγκριση με 8,5 εκατομμύρια το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Αυτό φέρνει σε στενή έτους καφέ 2013/14, με συνολικές εξαγωγές ύψους 111.300.000 τσάντες, 1,5% λιγότερο από ό, τι τα 113 εκατομμύρια σάκους που αποστέλλονται στο έτος καφέ 2012/13. Παρ 'όλα αυτά, αυτό εξακολουθεί να είναι το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί, διασφαλίζοντας ότι η αγορά του καφέ έχει επίσης παρέχονται κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών.

Οι εξαγωγές της Κολομβίας Milds αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρυσι, αυξημένα κατά 18,2% για να φθάσει τα 12 εκατομμύρια σακούλες για πρώτη φορά από το 2007, καθώς η παραγωγή στην Κολομβία συνεχίζει την ανάκτησή της. Εξαγωγές άλλων Milds, από την άλλη πλευρά, ήταν 12,1% χαμηλότερα από πέρυσι σε 22,7 εκ σακούλες. Στην Κεντρική Αμερική, μείωση των εξαγωγών καταγράφηκαν από όλες σχεδόν τις χώρες της περιοχής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λόγω της σοβαρής βλάβης από φύλλα καφέ σκουριά. Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές αποστολές Άλλα Milds έχουν μειωθεί κατά 4,5 εκατομμύρια σακούλες κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι εξαγωγές της Βραζιλίας Naturals είναι έως και 3,6% σε 34,3 εκ σακούλες, που υποστηρίχθηκε από τη συνεχιζόμενη ισχυρή επίδοση της Βραζιλίας, η οποία έχει τώρα είχε υψηλότερες μηνιαίες εξαγωγές για έντεκα συνεχείς μήνες. Επιπλέον, η συναλλαγματική ισοτιμία του ρεάλ της Βραζιλίας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ υποτιμήθηκε σημαντικά τους τελευταίους δύο μήνες στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2005. Αυτό θα αυξήσει το τοπικό εισόδημα από πωλήσεις καφέ δολάρια, ενθαρρύνοντας έτσι περαιτέρω τις πωλήσεις.

Αυτό φέρνει συνολικών εξαγωγών της Arabica σε 69 εκατομμύρια σακούλες στους τελευταίους δώδεκα μήνες, σχεδόν αμετάβλητο σε 2012/13. Από την άποψη των Robustas, οι δύο κύριοι παραγωγοί έχουν δει μικτή περιουσίες. Οι εξαγωγές από το Βιετνάμ εκτιμάται από 10,7% σε 23,8 εκατομμύρια σακούλες, ενώ οι αποστολές από την Ινδονησία έχουν καταρρεύσει κατά 50% σε εκτιμώμενο 5,9 εκατομμύρια σακούλες. Οι συνολικές εξαγωγές της Robusta είναι, επομένως, προς τα κάτω κατά 3,7% σε 42.3 εκατομμύρια μονάδες σακούλες.

Εν κατακλείδι, αν και ελαφρώς προς τα κάτω σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι συνολικές εξαγωγές κατά το έτος καφέ 2013/14 ήταν ακόμα πάνω από 110 εκατομμύρια σακούλες. Αυξημένη αποστολές από τη Βραζιλία και την Κολομβία αποζημιωθούν για τη μείωση από την Κεντρική Αμερική, αλλά μια αύξηση από το Βιετνάμ ήταν αντισταθμίζεται από μείωση των εξαγωγών από την Ινδονησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου