Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Καφές Μάβερικς στην Παλιά Κεμπέκ

Εικόνα μέσω Wikimedia.
Εικόνα μέσω Wikimedia.
Πόλη του Κεμπέκ εφιστά σμήνη των τουριστών κάθε χρόνο, με τη γοητεία του παλιού κόσμου και το χειμώνα καρναβάλι. Στρατηγικά τοποθετημένο σε ένα ακρωτήρι με θέα στη διεύρυνση St-Ποταμός Lawrence, Παλιά Πόλη του Κεμπέκ είναι μια κάψουλα του χρόνου ζωής του 18ου αιώνα στη Βόρεια Αμερική. Και δεδομένου ότι η πόλη είναι επίσης η επαρχιακή πρωτεύουσα, παραμένει σε μεγάλο βαθμό πόλη ενός γραφειοκράτη που συνδέονται με τις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις.
Πάρτε τον καφέ. Οι περισσότεροι Κεμπέκ (οι περισσότεροι Καναδοί στην πραγματικότητα ...) τείνουν να πιστεύουν ότι ο Tim Horton είναι «σκοτεινή ψητό» είναι το «ύψιστο» της ποιότητας του καφέ. Πολλοί πιστεύουν ότι ένα καλό καφέ είναι ένα μέρος όπου ψήνουν το δικό τους κόκκους καφέ, δεν έχει σημασία πώς το κάνουν, και υπάρχουν πολλά «brûleries» (roasteries) στην Πόλη του Κεμπέκ, που εξυπηρετούν όλα τα είδη των ποτών ...
Αλλά προσόψεις πετρώδεις της πόλης συχνά κρύβουν αιχμής μικρές επιχειρήσεις που ειδικεύονται στον πολιτισμό, την επικοινωνία και την τεχνολογία. Υπάρχει ένα αυξανόμενο πλήθος των καλά ταξίδεψε καταναλωτές που θέλουν να βρουν κοντά στο σπίτι ό, τι έχουν συνηθίσει να πίνουν αλλού στον Καναδά ή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τους νέους Μάβερικς καφέ έχουν παίξει ότι υπάρχει μια αγορά για την ποιότητα των ανεξάρτητων καφέ στην πόλη του Κεμπέκ. Η αστική ανάπλαση της γειτονιάς St-Roch, το «κέντρο της πόλης» (κυριολεκτικά), τους έχει προσφέρει μια ιδανική τοποθεσία για να δοκιμάσουν την ιδέα τους και οι λάτρεις του καφέ έχουν αγκαλιάσει αυτά τα λίγα σημεία πολύ αγαθά που οι ίδιοι θέσει εκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου