Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η κατανάλωση καφέ αυξάνεται στο Νεπάλ

Το τσάι και καφέ Ανάπτυξης Διοικητικό Συμβούλιο του Νεπάλ, στο παρελθόν ζευγάρι των ημερών, ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των εξαγωγών τους για αυτή την εποχιακή έτος έχει πτώση. Αλλά αν νομίζετε ότι η εικόνα που στην πρώτη πρόταση πρόκειται να ακολουθηθεί με doom και κατήφεια, θα ήταν λάθος. Βεβαίως, τα επίπεδα των εξαγωγών έκανε υπολείπονται των αναμενόμενων στόχων, αλλά όλο και περισσότερο εγχωρίως παραγόμενα καφέ πωλήθηκε στο εσωτερικό λόγω της κατανάλωσης καφέ του έθνους αυξάνονται.

  "Αν και δεν έχουμε τα ακριβή στοιχεία, καφές φίλτρου έχει αρχίσει να αντικαθιστά στιγμιαίος καφές αυτές τις μέρες», σημείωσε ο Raman Prasad Pathak, έναν εκτελεστικό διευθυντή του Διοικητικού Συμβουλίου Ανάπτυξης του Νεπάλ.

«Η εγχώρια αγορά [είναι] για τη διάδοση και έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης», συνέχισε.

Είναι, πιστεύω ότι υπάρχουν 140 εγκαταστάσεις στην περιοχή Κοιλάδα του Κατμαντού που εξυπηρετούν φρέσκα καφέ τώρα και ζήτησης σε άλλες μεγάλες πόλεις - όπως Ποκάρα και Μπιρατναγκάρ - αυξάνεται. Είναι σαφές ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση που χρειάζεται προσφοράς.

"Πριν από τρία χρόνια," αρχίζει Κρίσνα Ghimire, ένας έμπορος καφέ? "Συνήθιζα να εξάγει καφέ σε διάφορες χώρες. [Αλλά], καθώς η ζήτηση της αγοράς [στο Νεπάλ] έχει αρχίσει να αυξάνεται, άρχισα να το πωλούν σε τοπικό επίπεδο.

«Εμείς πωλούνται περίπου 150 τόνοι του καφέ πέρυσι έναντι 75 τόνων το προηγούμενο έτος", πρόσθεσε.

Η εγχώρια κατανάλωση πιστεύεται ότι είναι στην περιοχή των 430 τόνων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι τα έσοδα για τα εξαγόμενα Νεπάλ καφέ αυξήθηκε σημαντικά - από $ 454.000 έως $ 525 χιλιάδες - ακόμη και αν η φυσική ποσότητα που πωλήθηκε εκτός της χώρας μειώθηκε κατά περίπου 20 τοις εκατό.

Οικονομικά, αυτό είναι μεγάλη είδηση για το τσάι και Ανάπτυξης επιτροπή καφέ, αν και γνωρίζουν ότι η παραγωγή στο σύνολό της μπορεί να βελτιωθεί. Οι αναλυτές της αγοράς έχουν πει ότι οι εξαγωγές επλήγησαν επίσης περιορισμένη τοπική παραγωγή μου και ως εκ τούτου, το διοικητικό συμβούλιο ελπίζουμε να βοηθήσουμε τους αγρότες Νεπάλ διπλασιασμό της παραγωγής τους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου