Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Διεθνής Ημέρα καφέ

Διεθνής Ημέρα καφέ (επίσης γνωστή ως Ημέρα καφέ ή Εθνική Ημέρα καφέ) είναι μια ετήσια εκδήλωση που παρατηρήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου σε μια χούφτα χώρες για τον εορτασμό και την απόλαυση του δημοφιλούς ροφήματος καφέ .Αυτή η ημέρα είναι χρησιμοποιούνται επίσης για την προώθηση καφέ δίκαιου εμπορίου και να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τα δεινά των καλλιεργητών καφέ. Την ημέρα αυτή, πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο προσφέρουν δωρεάν ή με έκπτωση φλιτζάνια του καφέ. Ορισμένες επιχειρήσεις μοιράζονται κουπόνια και ειδικές προσφορές με πιστούς οπαδούς τους μέσω της κοινωνικής δικτύωσης Ορισμένες εταιρείες ευχετήρια κάρτα πωλούν Εθνική Ημέρα καφέ ευχετήριες κάρτες, καθώς και δωρεάν e-κάρτες για να βοηθήσει τον εορτασμό της ευκαιρία. 
Πύλη εικονίδιο

Ιστορία

Αν και η ακριβής προέλευση της Διεθνούς Ημέρας καφέ είναι άγνωστη, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση. Είναι προήχθη στην Ιαπωνία από το The All Japan Ένωση Καφέ (全日本コーヒー協会) και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1983.  Στις Ηνωμένες Πολιτείες το όνομα "Διεθνής Ημέρα καφέ" προέρχεται από το "Εθνική Ημέρα καφέ», η οποία αναφέρθηκε δημοσίως ήδη από το 2005. Η ονομασία "Διεθνής Ημέρα καφέ» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη Νότια Τρόφιμα και Ποτά Μουσείο , το οποίο καλείται σε συνέντευξη Τύπου στις 3 Οκτωβρίου 2009, για να το γιορτάσουμε και να ανακοινώσει την πρώτη της Νέας Ορλεάνης Καφές Φεστιβάλ. Ήταν προωθείται στην Κίνα από το Διεθνή Οργανισμό Καφέ , γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1997, και να γίνει σε μια ετήσια γιορτή στις αρχές Απριλίου του 2001.  Ταϊβάν γιόρτασε την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα καφέ το 2009. Νεπάλ πρώτα εορτασμό της Εθνικής Ημέρας Καφές στις 17 Νοεμβρίου 2005. Ινδονησία, η οποία γιόρτασε την πρώτη Εθνική Ημέρα καφέ, στις 17 Αυγούστου του 2006, γιορτάζει την ίδια μέρα ως Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ινδονησίας. 

Παγκόσμιο Διαγωνισμό Coffee in Good Spirits



2014 Παγκόσμιο Διαγωνισμό Coffee in Good Spirits Πρωταθλητής, ο Matt Perger, Αυστραλία
2014 Παγκόσμιο Διαγωνισμό Coffee in Good Spirits Πρωταθλητής, ο Matt Perger, Αυστραλία
Το Παγκόσμιο Διαγωνισμό Coffee in Good Spirits Πρωτάθλημα προωθεί καινοτόμες συνταγές ποτών που αναδεικνύουν τον καφέ και τα οινοπνευματώδη ποτά σε μια μορφή ανταγωνισμού.
Αυτός ο ανταγωνισμός αναδεικνύει τις δεξιότητες mixology του barista / μπάρμαν σε ένα περιβάλλον όπου ο καφές και το αλκοόλ πάνε τέλεια μαζί. Από το παραδοσιακό ιρλανδικό καφέ (με ουίσκι και καφέ), σε μοναδικούς συνδυασμούς κοκτέιλ.
Κατά τη διάρκεια της προκριματικό γύρο, οι ανταγωνιστές παράγουν τέσσερα ποτά - δύο πανομοιότυπες ποτά σχεδιαστής ζεστό / ζεστό καφέ και με βάση το οινόπνευμα, και δύο πανομοιότυπα ποτά σχεδιαστής κρύο καφέ και με βάση το οινόπνευμα. Οι έξι ανταγωνιστές με τις υψηλότερες βαθμολογίες προκριματικό γύρο θα διαγωνιστούν στον τελικό γύρο. Ο τελικός γύρος απαιτεί ανταγωνιστές για την παραγωγή δύο ιρλανδικές καφέδες και δύο ποτά σχεδιαστής καφέ-και-με βάση την αλκοόλη. Η υψηλότερη βαθμολογία τελικό γύρο ανταγωνιστής θα ονομαστεί η Παγκόσμια Coffee in Good Spirits Πρωταθλητής.

2014 Παγκόσμιο Διαγωνισμό Coffee in Good Spirits Αποτελέσματα Πρωτάθλημα

Πρωταθλητής: Ματθαίος Perger, Αυστραλία
2ος: Martin HUDÁK, Σλοβακία
3ο: Γιώργος Koustoumpardis, Ελλάδα
4ος: Madeleine Solheim Johnsen, Νορβηγία
5ο: Νέοι Jin Kim, Νότια Κορέα
6ο: Francesco Corona, Ιταλία
Το Παγκόσμιο Διαγωνισμό Coffee in Good Spirits Πρωταθλητής απονεμήθηκε επίσης ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ σε Ρίμινι, Ιταλία, και το ταξίδι προς Σουμάτρα για DC Campus από Dalla Corte. Κέρδισαν μια Breville "The Boss" Blender, λικέρ από το Grand Marnier, Mahlkoenig Vario Μύλος και ένα ταξίδι στην Κίνα ευγένεια του Jas Bleu καφέ εμπειρογνωμόνων.

Ο καφες

Ο καφές είναι ένα ποτό, συνήθως σερβίρεται ζεστό, που παρασκευάζεται από τους ψημένους σπόρους του φυτού του καφέ . Αυτοί οι σπόροι είναι σχεδόν πάντα ονομάζονται κόκκους καφέ, ακόμη και αν είναι τεχνικά δεν φασόλια .
Ο καφές έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, έχει δυνατή υγεία οφέλη, εμφανίζεται σε πολλές κοινωνικές λειτουργίες, έχει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ανάλογα με το πώς καλλιεργείται, και ήταν στην πρώτη γραμμή των δίκαιων εμπορικών προγραμμάτων. Καφές κατατάσσεται ως μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες αγαθό στον κόσμο και αποτελεί το κύριο εξαγωγικό προϊόν κάποιων χωρών. Στην πραγματικότητα, ο καφές βρίσκεται στη δεύτερη θέση μόνο για το πετρέλαιο σε σχέση με νόμιμα εμπορεύσιμων προϊόντων σε όλο τον κόσμο.
Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της, παράγει καφέ και τα έθνη εξαγωγείς είναι φτωχότερες χώρες, και τα έθνη καφέ εισαγωγής είναι οι πλουσιότερες χώρες, ο καφές αποτελεί ένα προϊόν με τη δυνατότητα να ανακουφίσει την ανισότητα του εισοδήματος μεταξύ των εθνών. Φυσικά, ενώ παρέχει θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, ένα μεγάλο μέρος του πλούτου εξακολουθεί να καταλήγει στα χέρια των μεσαζόντων και όχι οι τοπικοί αγρότες.

Όταν το φυτό του καφέ καλλιεργείται με τον παραδοσιακό τρόπο, κάτω από τη σκιά ενός δάσους θόλος και χωρίς φυτοφάρμακα, υπάρχει μικρή περιβαλλοντική βλάβη. Ωστόσο, η ανάπτυξη των ποικιλιών καφέ που απαιτεί μια μεγάλη ποσότητα ηλιακού φωτός και της χρήσης φυτοφαρμάκων έχει οδηγήσει σε ρύπανση των ποταμών, η αποψίλωση των δασών και η διάβρωση του εδάφους. Ενώ μια τέτοια καφές είναι πιο οικονομικό στην παραγωγή και έχει μεγαλύτερες αποδόσεις, ανησυχία για τη μακροπρόθεσμη περιβαλλοντική βιωσιμότητα έχει οδηγήσει σε εκκλήσεις για τους καταναλωτές να υποστηρίξουν τη χρήση των πιο παραδοσιακές μεθόδους.

Φυτό καφέ

;
Coffea
Καφές Tree.JPG
Coffea arabica δέντρα στη Βραζιλία
Επιστημονική ταξινόμηση
Βασίλειο: Φυτικό
Διεύθυνση: Magnoliophyta
Κλάση: Magnoliopsida
Παραγγελία: Gentianales
Οικογένεια: Rubiaceae
Γένος: Coffea
L.
Είδος
Coffea arabica - Arabica Coffee
Coffea benghalensis - Βεγγάλη καφέ
Coffea Canephora - καφέ Robusta
Coffea congensis - Κονγκό καφέ
Coffea excelsa - Λιβερίας καφέ
Coffea gallienii
Coffea bonnieri
Coffea mogeneti
Coffea LIBERICA - Λιβερίας καφέ
Coffea stenophylla - Σιέρα Leonian καφέ
Coffea (το φυτό του καφέ) είναι ένα γένος δέκα είδη ανθοφόρων φυτών της οικογένειας Ρουβικοειδών. Είναι θάμνοι ή μικρά δένδρα που προέρχονται από υποτροπικές Αφρική και τη νότια Ασία. Σπόρους αυτού του φυτού είναι η πηγή του καφέ. Οι σπόροι, που ονομάζεται «κόκκοι καφέ» στο εμπόριο, καλλιεργούνται ευρέως στις τροπικές χώρες σε φυτείες τόσο για την τοπική κατανάλωση και τις εξαγωγές προς χώρες με εύκρατο κλίμα.
Καφές Robusta
Όταν καλλιεργείται σε τροπικές περιοχές, ο καφές είναι μια δυναμική θάμνος ή μικρό δέντρο εύκολα να καλλιεργηθεί σε ύψος 3-3,5 m (10-12 πόδια). Είναι ικανή να αντέχει βαριά κλάδεμα. Δεν μπορεί να καλλιεργηθεί, όπου υπάρχει ένα χειμερινό παγετό. Θάμνοι αναπτύσσονται καλύτερα σε μεγάλα υψόμετρα. Για να παραχθεί η μέγιστη απόδοση των μούρων καφέ (800-1400 kg ανά εκτάριο), τα φυτά χρειάζονται σημαντικές ποσότητες νερού και λιπασμάτων.
Υπάρχουν διάφορα είδη του Coffea που δύνανται να καλλιεργούνται για τα φασόλια, αλλά Coffea arabica θεωρείται ότι έχει την καλύτερη ποιότητα. Τα άλλα είδη (κυρίως Coffea Canephora (robusta)) καλλιεργούνται σε εκτάσεις ακατάλληλες για Coffea arabica. Το δέντρο παράγει κόκκινες ή μωβ φρούτα (δρύπες, τα μούρα καφές, ή «κεράσια καφέ"), τα οποία περιέχουν δύο σπόρους (οι «κόκκοι καφέ»). Σε περίπου 5-10 τοις εκατό για κάθε καλλιέργεια των κερασιών καφέ, το κεράσι θα περιέχει μόνο ένα φασόλι, αντί των δύο που βρίσκονται συνήθως. Αυτό ονομάζεται "peaberry» και περιέχει ένα σαφώς διαφορετικό προφίλ γεύσης στην κανονική καλλιέργεια, με μια υψηλότερη συγκέντρωση των γεύσεων, ιδιαίτερα οξύτητα, το παρόν λόγω του μικρότερου μεγέθους φασόλι. Ως εκ τούτου, είναι συνήθως απομακρύνεται από την απόδοση και είτε πωλούνται χωριστά (όπως στη Νέα Γουινέα Peaberry), ή να απορριφθεί.
Το δέντρο του καφέ θα αυξηθούν τα φρούτα μετά από 3-5 χρόνια, για περίπου 50-60 χρόνια (αν και έως και 100 ετών είναι δυνατή). Το άνθος του δέντρου του καφέ είναι παρόμοια με γιασεμί σε χρώμα και οσμή. Ο καρπός διαρκεί περίπου εννέα μήνες για να ωριμάσουν. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εκτίμηση 15 δισεκατομμύρια δέντρα καφέ αυξάνονται σε 100.000 km² γης.
Καφές χρησιμοποιείται ως τροφή των φυτών από τις προνύμφες μερικών Λεπιδόπτερα είδη, συμπεριλαμβανομένων Dalcera abrasa, γογγύλι Moth, και ορισμένα μέλη της Endoclita γένους συμπεριλαμβανομένων Ε damor και E. malabaricus.
Τα κατακάθια του καφέ είναι ένα καλό λίπασμα στους κήπους, λόγω της υψηλής τους σε άζωτο περιεχόμενο.

Τύποι φασολιών καφέ

Τα δύο κύρια είδη του φυτού του καφέ που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ποτού είναι Coffea Arabica και καφέ Canephora (robusta). Καφές Αράμπικα πιστεύεται ότι είναι αυτόχθονες στην Αιθιοπία και καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Αραβική Χερσόνησο . Ενώ πιο ευαίσθητα στην ασθένεια, θεωρείται από τους περισσότερους να έχουν καλύτερη γεύση από Coffea Canephora (robusta). Robusta, που περιέχει περίπου διπλάσια ποσότητα καφεΐνης, μπορούν να καλλιεργηθούν σε περιβάλλοντα όπου η arabica δεν θα ευδοκιμήσουν. Αυτό οδήγησε στη χρήση της ως ένα φθηνό υποκατάστατο για arabica σε πολλά εμπορικά μίγματα καφέ. Σε σύγκριση με την arabica, Robusta τείνει να είναι πιο πικρή, με ενδεικτικό «καμένο λάστιχο" το άρωμα και τη γεύση. Καλή Robustas ποιότητας που χρησιμοποιούνται ως συστατικά σε ορισμένα μείγματα εσπρέσο για να παρέχουν καλύτερη «κρέμα» (κολάρο), καθώς και να μειώσει το κόστος συστατικό. Στην Ιταλία , πολλά μείγματα εσπρέσο βασίζεται σε σκούρο ψητό Robusta.
Coffea arabica - Βραζιλία
Καφέδες Arabica παραδοσιακά ονομάστηκε από το λιμάνι εξήχθησαν από, τα δύο παλαιότερους είναι Μόκα, από την Υεμένη , και Java, από την Ινδονησία . Το σύγχρονο εμπόριο του καφέ είναι πολύ πιο συγκεκριμένο σχετικά με την προέλευση, την επισήμανση καφέδες ανά χώρα, περιφέρεια, και μερικές φορές ακόμη και η παραγωγή περιουσία. Λάτρεις του καφέ μπορεί ακόμα να διακρίνει τα πλειστηριασμό καφέδες με αριθμό παρτίδας.
Το μεγαλύτερο έθνος καφέ εξαγωγείς παραμένει η Βραζιλία , αλλά τα τελευταία χρόνια η πράσινη αγορά του καφέ έχει κατακλυστεί από μεγάλες ποσότητες φασολιών Robusta από το Βιετνάμ . Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το γιγαντιαίο εισροή φθηνών πράσινου καφέ οδήγησε σε παρατεταμένη κρίση των τιμών από το 2001 έως σήμερα. Το 1997 το "γ" τιμή του καφέ στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ έσπασε 3,00 δολάρια / λίρα, αλλά από τα τέλη του 2001 είχε πέσει στα 0,43 δολάρια ΗΠΑ / λίβρα. Οι καφέδες Robusta (διαπραγματεύονται στο Λονδίνο σε πολύ χαμηλότερες τιμές από ό, τι Arabica της Νέας Υόρκης), προτιμάται από τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες (πολυεθνικές ψηστιέρες, στιγμιαία παραγωγούς καφέ, κλπ) λόγω του χαμηλότερου κόστους τους.
Φασόλια καφέ από δύο διαφορετικές θέσεις, ή ποικιλίες καφέ, συνήθως έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η γεύση (γεύση κριτήρια περιλαμβάνει όρους όπως "εσπεριδοειδών" ή "γήινα"), περιεκτικότητα σε καφεΐνη, το σώμα ή την αίσθηση στο στόμα, και οξύτητα. Αυτά εξαρτώνται από το τοπικό περιβάλλον, όπου τα φυτά καφέ που καλλιεργούνται, τον τρόπο επεξεργασίας τους, καθώς και τις γενετικές υποείδους ή της ποικιλίας.

Tim Hortons exec υπαινίσσεται μπορεί να απαιτηθεί αύξηση των τιμών του καφέ

Tim Hortons exec υπαινίσσεται μπορεί να απαιτηθεί αύξηση των τιμών του καφέ

Η τιμή των κόκκων καφέ έχει διπλασιαστεί, έτσι αλυσίδα λέει ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε σε« τιμές στα καταστήματα

The price of raw coffee beans has almost doubled in the past year, which could lead to price increases at the retail level.
Η τιμή των πρώτων φασόλια καφέ έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά το παρελθόν έτος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξήσεις των τιμών σε επίπεδο λιανικής πώλησης. (Chris Νεαρό / καναδικός Τύπος)
Είστε έτοιμοι να πληρώσουν περισσότερα για το πρωί φλιτζάνι του καφέ σας;
Τα στελέχη στο Tim Hortons Inc. υπαινίχθηκε ότι μια αύξηση των τιμών θα μπορούσε να είναι στο δρόμο για το 2015, καθώς αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης της τιμής του επόμενου έτους καλλιέργεια των φασολιών.
Επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών Cynthia Devine είπε σε αναλυτές ότι οι τιμές φασολιών είναι ένας παράγοντας που Tim Hortons θα "πρέπει να δούμε" με franchisees της.
Ενώ δεν ανέφερε τις υψηλότερες τιμές του καφέ στο εστιατόριο της αλυσίδας είναι μια βεβαιότητα, είπε ο Tim Hortons θα πρέπει να προσδιορίσει «ποιες μπορεί να είναι απαραίτητες δράσεις» στα καταστήματα της.
Οι τιμές για τα φασόλια καφέ έχουν σχεδόν διπλασιαστεί φέτος, εν μέρει στις ανησυχίες ότι η έλλειψη βροχής στη Βραζιλία θα μπορούσε να στεγνώσει συγκομιδή του επόμενου έτους. Τον Οκτώβριο, η τιμή του κόκκους Arabica πήδηξε σε ένα δύο-και-α-μισό χρόνο σε υψηλά επίπεδα.
Μεγάλες αλυσίδες καφέ όπως ο Tim Hortons παραγγείλετε κόκκους καφέ μέσα από συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και κλείδωμα των τιμών για χρόνια σε έναν χρόνο με τους προμηθευτές τους, που τους δίνει την ευελιξία και τα προστατεύει από τις διακυμάνσεις της αγοράς.
Ήδη, ορισμένοι από τους ανταγωνιστές της εταιρείας έχουν ενισχυθεί πόσο χρεώνουν για ένα φλιτζάνι, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας καφέ Starbucks και των ΗΠΑ κατασκευαστής JM Smucker, γεγονός που καθιστά τη μάρκα Folgers.
Την Τετάρτη, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της κέρδη μειώθηκαν ελαφρώς σχέση με το κόστος που συνδέεται με την πρόσφατη συμφωνία της με την Burger King .

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

"Say Something" (A Great Big World) Cello and Piano Cover

7 λόγοι για τους οποίους ο καφές είναι καλό για σας

κόκκοι καφέ

Dreamstime

Ο καφές δεν είναι μόνο ζεστό και αναζωογονητικό, μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά καλό για σας.

Κατά τα τελευταία έτη και δεκαετίες, οι επιστήμονες έχουν μελετήσει τις επιδράσεις του καφέ σε διάφορες πτυχές της υγείας και τα αποτελέσματά τους είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτική.

Εδώ είναι 7 λόγοι για τους οποίους ο καφές μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα από τα υγιέστερα ποτά στον πλανήτη.
1. Ο καφές μπορεί να σας κάνει να ευφυέστερα

Καφές δεν είναι μόνο να σας κρατήσει ξύπνιο, μπορεί κυριολεκτικά να σας κάνει πιο έξυπνη επίσης.

Το δραστικό συστατικό του καφέ είναι η καφεΐνη, η οποία είναι ένα διεγερτικό και ο πιο συχνά καταναλώνονται ψυχοδραστική ουσία στον κόσμο.

Πρωταρχικός μηχανισμός της καφεΐνης στον εγκέφαλο μπλοκάρει τα αποτελέσματα ενός ανασταλτικού νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται αδενοσίνης.

Μπλοκάροντας τα ανασταλτικά αποτελέσματα της αδενοσίνης, η καφεΐνη αυξάνει πράγματι πυροδότηση των νευρώνων στον εγκέφαλο και την απελευθέρωση άλλων νευροδιαβιβαστών, όπως η ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη (1, 2).

Πολλές ελεγχόμενες μελέτες έχουν εξετάσει τις επιδράσεις της καφεΐνης στον εγκέφαλο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, ο χρόνος αντίδρασης, τη μνήμη, την επαγρύπνηση και τη γενική γνωστική λειτουργία (3).

Bottom Line: Η καφεΐνη εμποδίζει δυναμικά ένας ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο, οδηγώντας σε καθαρό αποτέλεσμα διεγερτικό. Ελεγχόμενες μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη βελτιώνει τόσο την διάθεση και την εγκεφαλική λειτουργία.

εσπρέσο

Evan Swigart / Wikimedia Commons

2. Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος και βελτιώνει τη φυσική Απόδοσης

Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο θα βρείτε καφεΐνης στα περισσότερα εμπορικά συμπληρώματα καύση του λίπους.

Καφεΐνη, εν μέρει λόγω διεγερτικό αποτέλεσμα επί του κεντρικού νευρικού συστήματος, τόσο αυξάνει το μεταβολισμό και αυξάνει την οξείδωση των λιπαρών οξέων (4, 5, 6).

Η καφεΐνη μπορεί επίσης να βελτιώσει την αθλητική απόδοση με διάφορους μηχανισμούς, όπως μέσω της κινητοποίησης των λιπαρών οξέων από τους λιπώδεις ιστούς (7, 8).

Σε δύο χωριστές μετα-αναλύσεις, η καφεΐνη βρέθηκε να αυξάνει την απόδοση της άσκησης κατά 11-12% κατά μέσο όρο (9, 10).

Bottom Line: Η καφεΐνη αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και βοηθά στην κινητοποίηση λιπαρών οξέων από τους ιστούς λίπους. Μπορεί επίσης να ενισχύσει τη φυσική απόδοση.
3. Ο καφές μπορεί δραστικά να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου ΙΙ

Ο διαβήτης τύπου ΙΙ είναι ένας τρόπος ζωής που σχετίζονται με τη νόσο που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας, έχοντας αυξηθεί 10 φορές μέσα σε λίγες δεκαετίες και τώρα πλήττει περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα εξαιτίας της αντίστασης στην ινσουλίνη ή ανικανότητα να παράγουν ινσουλίνη.

Σε μελέτες παρατήρησης, ο καφές έχει επανειλημμένως συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη. Η μείωση του κινδύνου κυμαίνεται από 23% σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το 67% (11, 12, 13, 14).

Μια μαζική άρθρο ανασκόπησης εξέτασαν 18 μελέτες με συνολικά 457.922 συμμετέχοντες. Κάθε επιπλέον φλιτζάνι καφέ την ημέρα μείωνε τον κίνδυνο του διαβήτη κατά 7%. Οι περισσότεροι άνθρωποι έπιναν καφέ, τον χαμηλότερο κίνδυνο τους (15).

Bottom Line: Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με δραστικά μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ. Οι άνθρωποι που πίνουν αρκετά φλιτζάνια την ημέρα είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν διαβητικοί.
4. Ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer και του Parkinson

Όχι μόνο μπορεί να κάνει τον καφέ σας πιο έξυπνοι σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί επίσης να προστατεύσει το μυαλό σας σε μεγάλη ηλικία.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή νευροεκφυλιστική διαταραχή στον κόσμο και η κύρια αιτία της άνοιας.

Σε προοπτικές μελέτες, πότες καφέ έχουν μέχρι και 60% χαμηλότερο κίνδυνο νόσου Αλτσχάιμερ και της άνοιας (16, 17, 18).

Πάρκινσον είναι η δεύτερη πιο κοινή νευροεκφυλιστική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από το θάνατο της ντοπαμίνης που παράγουν νευρώνες στον εγκέφαλο. Καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον κατά 32-60% (19, 20, 21, 22).

Κάτω γραμμή καφέ συνδέεται με ένα πολύ χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας και νευροεκφυλιστικών διαταραχών του Alzheimer και του Parkinson.
5. Ο καφές μπορεί να είναι πολύ καλό για το συκώτι σας

Το ήπαρ είναι ένα αξιόλογο όργανο που διεξάγει εκατοντάδες των ζωτικών λειτουργιών του σώματος.

Είναι πολύ ευάλωτη στις σύγχρονες προσβολές όπως υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η φρουκτόζη.

Κίρρωση είναι το τελικό στάδιο της βλάβης του ήπατος που προκαλούνται από ασθένειες όπως ο αλκοολισμός και η ηπατίτιδα, όπου το ήπαρ ιστού έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από ουλώδη ιστό.

Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της κίρρωσης με όσο 80%, η ισχυρότερη επίδραση για εκείνους που έπιναν 4 ή περισσότερα φλιτζάνια ανά ημέρα (23, 24, 25).

Καφέ μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του ήπατος κατά περίπου 40% (26, 27).

Bottom Line: Καφές φαίνεται να είναι προστατευτικά έναντι ορισμένων ηπατικών διαταραχών, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος κατά 40% και κίρρωση με όσο το 80%.
6. καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου

Πολλοί άνθρωποι φαίνεται ότι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο καφές είναι ανθυγιεινό.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη όμως, δεδομένου ότι είναι πολύ κοινό για συμβατική σοφία να είναι σε ακριβή αντίθεση με ό, τι λένε οι πραγματικές μελέτες.

Σε δύο πολύ μεγάλες προοπτικές επιδημιολογικές μελέτες, πίνοντας τον καφέ συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες (28).

Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονη σε διαβητικούς τύπου ΙΙ, μια μελέτη δείχνει ότι οι πότες καφέ είχαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου κατά τη διάρκεια μια περίοδο 20 ετών (29).

Bottom Line: Η κατανάλωση καφέ έχει συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε διερευνητικές επιδημιολογικές μελέτες, ιδιαίτερα σε διαβητικούς τύπου ΙΙ.
7. Καφές είναι φορτωμένο με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά

Ο καφές δεν είναι μόνο μαύρο νερό.

Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους κόκκους του καφέ κάνουν αυτό στο τελικό ποτό, το οποίο περιέχει πράγματι ένα αξιοπρεπές ποσό των βιταμινών και ανόργανων συστατικών.

Ένα φλιτζάνι καφέ περιέχει (30):

6% του RDA για Παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5).
11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης για ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2).
2% του RDA για νιασίνη (Β3) και θειαμίνη (Β1).
3% του RDA για κάλιο και μαγγάνιο.

Δεν μπορεί να μοιάζουν πολύ, αλλά αν πίνετε πολλά φλιτζάνια καφέ την ημέρα, τότε αυτό προσθέτει γρήγορα επάνω.

Αλλά αυτό δεν είναι όλα. Ο καφές περιέχει επίσης ένα τεράστιο ποσό των αντιοξειδωτικών.

Στην πραγματικότητα, ο καφές είναι η μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών στη δυτική διατροφή, ξεπερνώντας τόσο τα φρούτα και τα λαχανικά σε συνδυασμό (31, 32, 33).

Bottom Line: Ο καφές περιέχει ένα αξιοπρεπές ποσό των αρκετές βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης η μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών στη σύγχρονη διατροφή.
Πάρτε Αρχική μηνύματος

Ακόμα κι αν ο καφές σε μέτριες ποσότητες είναι καλό για σας, πίνοντας πάρα πολύ μπορεί να εξακολουθεί να είναι επιβλαβής.

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι πολλές από τις ανωτέρω μελέτες ήταν επιδημιολογικής φύσεως. Οι μελέτες αυτές μπορεί να δείξει μόνο ένωση, δεν μπορούν να αποδείξουν ότι ο καφές προκαλέσει τις συνέπειες.

Για να σιγουρευτείτε για να διατηρηθούν τα οφέλη για την υγεία, μην βάζετε ζάχαρη ή οτιδήποτε δυσάρεστο στον καφέ σας! Αν τείνει να επηρεάσει τον ύπνο σας, τότε μην το πιείτε μετά 2μμ.

Στο τέλος της ημέρας, δεν φαίνεται αρκετά σαφές ότι ο καφές δεν είναι το κακό που έγινε έξω να είναι.

Αν μη τι άλλο, ο καφές μπορεί κυριολεκτικά να είναι το πιο υγιεινό ποτό στον πλανήτη.

Αυτό το άρθρο αναδημοσιεύεται με άδεια από Αρχή Διατροφή.

11 Λόγοι Θα πρέπει να πίνετε καφέ κάθε μέρα

Πραγματικά δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε ενηλίκων σε αυτό το μεγάλο μεγάλο κόσμο που ποτέ δεν έχει δοκιμάσει καφέ. Είναι καταναλώνεται παντού, και αν κρίνουμε από το ποσό των Starbucks τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο, (το 2012, υπήρχαν 10.924!) Αγαπάμε καφεΐνη μας.

Και αυτό είναι εντάξει. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για να είναι ένα από τα 54 τοις εκατό των Αμερικανών άνω των 18 ετών που πίνουν καφέ καθημερινά. Ο καφές μπορεί να είναι αρκετά εκπληκτικό για τον εγκέφαλό σας, το δέρμα σας και το σώμα σας. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε 11 λόγοι που πρέπει να ξυπνήσει και η μυρωδιά του καφέ ...

Αμερικανοί παίρνουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον καφέ από οτιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2005, "Τίποτα άλλο δεν έρχεται κοντά» στην παροχή όσες αντιοξειδωτικά όπως ο καφές. Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν επίσης τους τόνους των αντιοξειδωτικών, το ανθρώπινο σώμα φαίνεται να απορροφήσει το περισσότερο από τον καφέ.

Απλά μυρωδιά του καφέ θα μπορούσε να σας κάνει λιγότερο τόνισε.

Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ εξέτασαν τους εγκεφάλους των αρουραίων που έλαβαν τόνισε με στέρηση ύπνου και ανακάλυψαν ότι όσοι εκτέθηκαν σε αρώματα καφέ γνωρίσει αλλαγές στις πρωτεΐνες του εγκεφάλου συνδέεται με αυτό το άγχος. Σημείωση, αυτή η μελέτη άρωμα δεν σχετίζονται με το άγχος από μόνη της, μόνο για το άγχος αισθητή ως αποτέλεσμα της στέρησης ύπνου. Τώρα, δεν είμαστε απολύτως σίγουροι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατήσει μια τσάντα καβουρδισμένων κόκκων καφέ στο κομοδίνο σας κάθε βράδυ, αλλά μη διστάσετε να δοκιμάσετε!

Καφές θα μπορούσε να μειώσει τα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον.

ScienceDaily ανέφερε το 2012 ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με νόσο του Πάρκινσον ελέγχουν τις κινήσεις τους. Ronald Postuma, MD, ο συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την καφεΐνη, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά αυτό είναι μια από τις πρώτες μελέτες σε ανθρώπους για να δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα μετακίνησης για όσους ήδη έχουν την ασθένεια. "

Ο καφές είναι μεγάλη για το συκώτι σας (ειδικά αν πίνετε αλκοόλ).

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2006, που περιλάμβανε 125.000 άτομα άνω των 22 ετών έδειξε ότι όσοι πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα είχαν 20 τοις εκατό λιγότερο για την ανάπτυξη κίρρωσης του ήπατος - μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια και καρκίνος. Arthur L Klatsky, ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian, «Η κατανάλωση καφέ φαίνεται να έχουν κάποια προστασία από τις αλκοολική κίρρωση, και το περισσότερο καφέ ένα άτομο καταναλώνει το λιγότερο κίνδυνο φαίνεται να έχουν να νοσηλεύονται ή να πεθαίνουν από αλκοολική κίρρωση ".

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι ο καφές μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει τους ανθρώπους από την ανάπτυξη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (NAFLD). Μια διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Δούκα-NUS Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ ή τσάι την ημέρα μπορεί να είναι ευεργετική στην πρόληψη της εξέλιξης της NAFLD.

Ο καφές μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.

Μια μελέτη που έγινε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας διαπίστωσε ότι τα άτομα που πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ ήταν περίπου 10 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να είναι καταθλιπτικοί από εκείνους που ποτέ δεν είχε αγγίξει το java. Και προφανώς δεν είναι λόγω της «καφεΐνη υψηλό» - Άνθρακας μπορεί επίσης να σας δώσει μια καφεΐνη υψηλό, αλλά αυτό είναι που συνδέονται με την κατάθλιψη. Ο συγγραφέας της μελέτης, Honglei Chen, MD, PhD, είπε Prevention.com ότι η προτεινόμενη λόγος καφέ σας κάνει να νιώθω καλά είναι εξαιτίας αυτών έμπιστος αντιοξειδωτικά.

Η κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα της αυτοκτονίας.

Μια μελέτη που έγινε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ προσδιορίστηκε ότι η κατανάλωση δύο έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτοκτονίας σε άνδρες και γυναίκες κατά περίπου 50 τοις εκατό. Η προτεινόμενη λόγος είναι επειδή ο καφές δρα ως ήπιο αντικαταθλιπτικό βοηθώντας στην παραγωγή των νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νοραδρεναλίνη.

Καφές θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητές σας να πάρει τον καρκίνο του δέρματος (αν είστε γυναίκα).

Νοσοκομείου Brigham and Women της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ ακολούθησαν 112.897 άνδρες και γυναίκες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 20 ετών και, προφανώς, οι γυναίκες που πίνουν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος από ό, τι εκείνοι που δεν το κάνουν.

Ο καφές μπορεί να σας μια καλύτερη αθλήτρια κάνει.

Η εφημερίδα New York Times αναφέρει, "Οι επιστήμονες και πολλοί αθλητές έχουν γνωστό εδώ και χρόνια, βέβαια, ότι ένα φλιτζάνι καφέ πριν από μια προπόνηση δονήσεις αθλητική απόδοση, ειδικά σε αθλήματα αντοχής όπως η απόσταση τρέξιμο και την ποδηλασία." Η καφεΐνη αυξάνει τον αριθμό των λιπαρών οξέων στο αίμα, η οποία επιτρέπει στους μύες των αθλητών να απορροφήσει και να κάψει τα λίπη για τα καύσιμα, ως εκ τούτου, την εξοικονόμηση μικρά αποθέματα του σώματος των υδατανθράκων για αργότερα κατά την άσκηση.

Καφές θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Καφές μειώνει επίσης τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια μελέτη από το American Chemical Society. Οι ερευνητές της μελέτης διαπίστωσαν ότι τα άτομα που πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 κατά 50 τοις εκατό. Στη συνέχεια, με κάθε επιπλέον φλιτζάνι, ο κίνδυνος παίρνει μειωθεί κατά 7 τοις εκατό.

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το μυαλό σας υγιέστερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι διαπίστωσαν ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών οι οποίοι είχαν υψηλότερα επίπεδα στο αίμα της καφεΐνης εκδήλωσαν νόσο Αλτσχάιμερ δύο έως τέσσερα χρόνια αργότερα από ό, τι άλλοι με χαμηλότερο καφεΐνη. Ο Δρ Chuanhai Cao, νευροεπιστήμονας στο USF, και συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Δεν λέμε ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ προστατεύει πλήρως τους ανθρώπους από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει αισθητά τον τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer ή καθυστέρηση της έναρξής του. "

Ο καφές μπορεί να σας κάνει πιο έξυπνο.

Μπορείτε συνήθως πίνουν καφέ όταν είστε στέρηση ύπνου, σωστά; Λοιπόν, η τόσο αναγκαία τράνταγμα όχι μόνο σας κρατά ξύπνια, θα σας κάνει να πιο έντονη. CNN αναφέρει ότι ο καφές επιτρέπει το μυαλό σας να εργαστούν σε ένα πολύ πιο αποτελεσματικό και πιο έξυπνο τρόπο. ΩΡΑ δημοσιογράφος, Μιχαήλ Lemonick, λέει, "Όταν είσαι στέρηση ύπνου και παίρνετε καφεΐνη, λίγο πολύ ό, τι μέτρο θα βελτιώσει: ο χρόνος αντίδρασης, επαγρύπνηση, προσοχή, ο λογικός συλλογισμός - οι περισσότερες από τις πολύπλοκες λειτουργίες που συνδέουν με τη νοημοσύνη. "

13 αποδεδειγμένα οφέλη υγείας του Καφέ

Είναι φορτωμένο με αντιοξειδωτικά και ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας.

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι πότες καφέ έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο πολλών σοβαρών ασθενειών.

Εδώ είναι οι κορυφαίες 13 τεκμηριωμένες οφέλη για την υγεία του καφέ, που έχουν επιβεβαιωθεί σε πραγματικές ανθρώπινες μελέτες.
1. Ο καφές μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας και να σας κάνει ευφυέστερα

Ο καφές μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο κουρασμένοι και να αυξήσουν τα επίπεδα της ενέργειας (1, 2).

Αυτό είναι επειδή περιέχει ένα διεγερτικό που ονομάζεται καφεΐνη, η οποία είναι στην πραγματικότητα η πιο συχνά καταναλώνεται ψυχοδραστική ουσία στον κόσμο (3).

Αφού πίνουν καφέ, η καφεΐνη απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος. Από εκεί, ταξιδεύει μέσα στον εγκέφαλο (4).

Στον εγκέφαλο, η καφεΐνη μπλοκ ένας ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής που ονομάζεται αδενοσίνης.

Όταν συμβαίνει αυτό, η ποσότητα των άλλων νευροδιαβιβαστών όπως η νορεπινεφρίνη και ντοπαμίνη πράγματι αυξάνει, οδηγώντας σε αυξημένη πυροδότηση των νευρώνων (5, 6).

Πολλές ελεγχόμενες μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι ο καφές βελτιώνει διάφορες πτυχές της λειτουργίας του εγκεφάλου. Αυτό περιλαμβάνει τη μνήμη, τη διάθεση, την επαγρύπνηση, τα επίπεδα ενέργειας, οι χρόνοι αντίδρασης και η γενική γνωστική λειτουργία (7, 8, 9).

     Bottom Line: Η καφεΐνη μπλοκ ένας ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο, η οποία οδηγεί σε ένα διεγερτικό αποτέλεσμα. Αυτό βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας, τη διάθεση και τις διάφορες πτυχές της λειτουργίας του εγκεφάλου.

2. Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος

Φλιτζάνι του καφέ και καφέ φασόλια

Γνωρίζατε ότι η καφεΐνη έχει βρεθεί σχεδόν σε κάθε εμπορικό συμπλήρωμα καύση λίπους;

Υπάρχει ένας καλός λόγος γι 'αυτό ... η καφεΐνη είναι μία από τις πολύ λίγες φυσικές ουσίες που έχουν αποδειχθεί πραγματικά να βοηθήσει την καύση του λίπους.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολικό ρυθμό κατά 3-11% (10, 11).

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει ειδικά την καύση του λίπους, με όσο το 10% σε παχύσαρκα άτομα και 29% σε άπαχο άτομα (12, 13).

Ωστόσο, είναι πιθανό ότι τα αποτελέσματα αυτά θα μειωθεί σε μακροχρόνια πότες καφέ.

     Bottom Line: Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την καύση του λίπους στο σώμα και να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό.

3. Η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει δραστικά Σωματικής Απόδοσης

αλτήρες

Η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να στέλνει σήματα στα κύτταρα του λίπους να σπάσει το σωματικό λίπος (14, 15).

Αλλά η καφεΐνη αυξάνει επίσης επινεφρίνη (αδρεναλίνη) επίπεδα στο αίμα (16, 17).

Αυτή είναι η "μάχη ή φυγή" ορμόνη, έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το σώμα μας είναι έτοιμη για έντονη σωματική άσκηση.

Η καφεΐνη κάνει τα κύτταρα του λίπους σπάσει το σωματικό λίπος, απελευθερώνοντας τους στο αίμα, όπως ελεύθερα λιπαρά οξέα και η διάθεσή τους ως καυσίμου (18, 19).

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα αποτελέσματα, αυτό δεν είναι έκπληξη να δούμε ότι η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει τη σωματική απόδοση κατά 11-12%, κατά μέσο όρο (20, 21).

Εξαιτίας αυτού, είναι λογικό να έχουν μια ισχυρή φλιτζάνι του καφέ περίπου μισή ώρα πριν από το κεφάλι σας στο γυμναστήριο.

     Bottom Line: Η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα αδρεναλίνης και την απελευθέρωση λιπαρών οξέων από τους λιπώδεις ιστούς. Επίσης, οδηγεί σε σημαντικές βελτιώσεις στη σωματική απόδοση.

4. Υπάρχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά καφέ

Ο καφές είναι κάτι περισσότερο από το μαύρο νερό. Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους κόκκους του καφέ κάνουν αυτό στο τελικό ποτό.

Ευτυχισμένο μεσήλικας ζευγάρι

Μια ενιαία φλιτζάνι καφέ περιέχει (22):

     Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β2): 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
     Παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5): 6% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
     Μαγγάνιο και κάλιο: 3% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
     Μαγνήσιο και νιασίνη (Β3): 2% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Αν και αυτό δεν μπορεί να φαίνεται σαν μια μεγάλη υπόθεση, οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν περισσότερο από ένα φλιτζάνι την ημέρα. Αν πίνετε 3-4, τότε τα ποσά αυτά γρήγορα να προσθέσει επάνω.

     Bottom Line: Ο καφές περιέχει πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, μαγγάνιο, κάλιο, μαγνήσιο και νιασίνη.

5. Ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ

Μετρήστε το σάκχαρο του αίματος

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι ένα γιγάντιο πρόβλημα υγείας, που σήμερα πλήττει περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηρίζεται από αυξημένα σάκχαρα αίματος στο πλαίσιο της αντίστασης στην ινσουλίνη ή αδυναμία να εκκρίνουν ινσουλίνη.

Για κάποιο λόγο, πίνουν καφέ έχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που πίνουν το πιο καφέ έχουν 23-50% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αυτής της ασθένειας, μια μελέτη δείχνει μείωση τόσο υψηλό όπως 67% (23, 24, 25, 26, 27).

Σύμφωνα με μια μαζική κριτική που εξέτασαν τα δεδομένα από 18 μελέτες με συνολικά 457.922 άτομα, κάθε καθημερινή φλιτζάνι καφέ συσχετίστηκε με 7% μείωση του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 (28).

     Bottom Line: Αρκετές μελέτες παρατήρησης δείχνουν ότι οι πότες καφέ έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ, μια σοβαρή ασθένεια που πλήττει σήμερα περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

6. Καφές μπορεί να σας προστατεύσει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και της άνοιας

Χαμογελώντας ηλικιωμένη γυναίκα

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή νευροεκφυλιστική ασθένεια και η κύρια αιτία της άνοιας σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η ασθένεια προσβάλλει συνήθως άτομα άνω των 65 ετών.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την πρόληψη της νόσου ώστε να μην εμφανίζεται στην πρώτη θέση.

Αυτό περιλαμβάνει τις συνήθεις υπόπτους όπως το να τρώτε υγιεινά και την άσκηση, αλλά πίνοντας καφέ μπορεί να είναι απίστευτα αποτελεσματική, καθώς και.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πότες καφέ έχουν μέχρι και 65% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer (29, 30, 31).

     Bottom Line: πότες καφέ έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer, η οποία είναι η κύρια αιτία άνοιας σε όλο τον κόσμο.

7. Η καφεΐνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον

Η νόσος του Parkinson είναι η δεύτερη πιο κοινή νευροεκφυλιστική ασθένεια, αμέσως μετά Alzheimer.

Προκαλείται από το θάνατο της ντοπαμίνης που παράγουν νευρώνες στον εγκέφαλο.

Ίδιο όπως με Alzheimer, δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία, γεγονός που καθιστά πολύ πιο σημαντικό να εστιάσουμε στην πρόληψη.

Φασόλια καφέ οριζόντια εξάπλωση, οι μικρότερες

Στις μελέτες, πότες καφέ έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου του Πάρκινσον, με μείωση του κινδύνου που κυμαίνεται 32 έως 60% (32, 33, 34, 35).

Σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται να είναι η ίδια η καφεΐνη που προκαλεί το αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι που πίνουν καφέ χωρίς καφεΐνη δεν έχουν έναν χαμηλότερο κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον (36, 37).

     Bottom Line: πότες καφέ έχουν μέχρι και 60% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον, η δεύτερη πιο συχνή νευροεκφυλιστική διαταραχή.

8. καφέ φαίνεται να έχει προστατευτικές επιδράσεις στο συκώτι

Σερβιτόρα που κατέχουν ένα φλιτζάνι καφέ

Το ήπαρ είναι ένα καταπληκτικό όργανο που διεξάγει εκατοντάδες σημαντικών λειτουργιών του σώματος.

Πολλές κοινές ασθένειες επηρεάζουν κυρίως το ήπαρ, συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας, λιπώδης νόσος του ήπατος και άλλα.

Πολλές από αυτές τις ασθένειες μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που ονομάζεται κίρρωση, όπου το ήπαρ έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από ουλώδη ιστό.

Αποδεικνύεται ότι ο καφές μπορεί να προστατεύσει από κίρρωση. Οι άνθρωποι που πίνουν 4 ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα έχουν έως 80% χαμηλότερο κίνδυνο (38, 39, 40).

     Bottom Line: πότες καφέ έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν κίρρωση, η οποία μπορεί να προκληθεί από πολλές ασθένειες που επηρεάζουν το ήπαρ.

9. Ο καφές μπορεί καταπολέμηση της κατάθλιψης και να σας κάνει πιο ευτυχισμένοι

Μπλε Eyed Γυναίκα πίνοντας καφέ

Η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή διανοητική διαταραχή που προκαλεί σημαντικά μειωμένη ποιότητα ζωής.

Είναι πολύ συχνό και περίπου 4,1% των ανθρώπων στις ΗΠΑ πλέον να πληρούν τα κριτήρια για την κλινική κατάθλιψη (41).

Σε μια μελέτη του Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε το 2011, οι γυναίκες που έπιναν 4 ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης (42).

Μια άλλη μελέτη με 208.424 άτομα διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έπιναν 4 ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα είχαν 53% λιγότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν (43).

     Bottom Line: καφές φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης και μπορεί να μειώσει δραματικά τον κίνδυνο αυτοκτονίας.

10. πότες καφέ έχουν χαμηλότερο κίνδυνο από ορισμένους τύπους καρκίνου

κόκκοι καφέ

Ο καρκίνος είναι μία από τις κύριες αιτίες του θανάτου παγκοσμίως και χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων στο σώμα.

Καφέ φαίνεται να είναι προστατευτική έναντι δύο τύπους καρκίνου ... καρκίνο του ήπατος και του παχέος εντέρου.

Καρκίνο του ήπατος είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στον κόσμο, ενώ ορθοκολικού καρκίνου κατέχει την τέταρτη θέση (44).

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι πότες καφέ έχουν μέχρι και 40% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος (45, 46).

Μια μελέτη από 489.706 άτομα διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έπιναν 4-5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 15% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου (47).

     Bottom Line: Συκώτι και καρκίνο του παχέος εντέρου αποτελούν το 3ο και 4ο κύριες αιτίες θανάτου από καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Πότες καφέ έχουν χαμηλότερο κίνδυνο τόσο.

Μήπως 11. Ο καφές δεν προκαλέσει καρδιακές παθήσεις και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Γυναίκα Γιατρός πίνοντας καφέ

Συχνά υποστηρίζεται ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.

Αυτό είναι αλήθεια, αλλά η επίδραση είναι μικρή (3-4 mm / Hg) και συνήθως πηγαίνει μακριά αν πίνουν τακτικά καφέ (48, 49).

Ωστόσο, η δράση μπορεί να διατηρηθεί σε μερικούς ανθρώπους, γι 'αυτό κρατήστε αυτό κατά νου, αν έχετε αυξημένη αρτηριακή πίεση (50, 51).

Τούτου λεχθέντος, οι μελέτες δεν υποστηρίζουν το μύθο ότι ο καφές αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (52, 53).

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι γυναίκες που πίνουν καφέ έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων (54).

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πότες καφέ έχουν 20% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου (55, 56).

     Bottom Line: Ο καφές μπορεί να προκαλέσει ήπιες αυξήσεις στην πίεση του αίματος, η οποία συνήθως μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Πότες καφέ δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου, αλλά ελαφρώς χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

12. Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να ζουν περισσότερο

Καφετιέρα

Δεδομένου ότι οι πότες καφέ είναι λιγότερο πιθανό να πάρει πολλές ασθένειες, είναι λογικό ότι ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο.

Υπάρχουν πράγματι πολλά μελέτες παρατήρησης δείχνουν ότι οι πότες καφέ έχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Σε δύο πολύ μεγάλες μελέτες, πίνοντας τον καφέ συσχετίστηκε με 20% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου στους άνδρες και 26% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε γυναίκες, σε μια περίοδο 18-24 ετών (57).

Αυτή η επίδραση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα έντονη σε διαβητικούς τύπου ΙΙ. Σε μια μελέτη, οι διαβητικοί που έπιναν καφέ είχαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου κατά τη διάρκεια μιας περιόδου μελέτης 20 χρόνια (58).

     Bottom Line: Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πότες καφέ ζουν περισσότερο και έχουν χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

13. Ο καφές είναι η μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών στη δυτική διατροφή

Κύπελλο του καφέ

Για τους ανθρώπους που τρώνε ένα πρότυπο δυτικού τύπου δίαιτα, καφέ μπορεί στην πραγματικότητα να είναι η πιο υγιεινή πτυχή της δίαιτας.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο καφές περιέχει ένα τεράστιο ποσό των αντιοξειδωτικών.

Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον καφέ από δύο φρούτα και λαχανικά σε συνδυασμό ... (59, 60, 61).