Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Μια ποσοτική περιγραφή των ήχων Ρωγμές διάρκεια του ψησίματος



καβουρδισμένου καφέ παρακολούθηση ηχητικό ρωγμή
Φωτογραφία από τον Michael Allen Smith
Ένα πανεπιστήμιο του Τέξας για την ακουστική με ένα προσωπικό πάθος για τον καφέ οδήγησε την έρευνα προς την κατεύθυνση μιας δυνητικά αυτοματοποιημένη διαδικασία ψησίματος που ανταποκρίνεται σε ηχητική μετρήσεις από την πρώτη και τη δεύτερη ρωγμές του καφέ.
Preston Wilson μελετά τις περισσότερες φορές υποβρύχια ακουστική, αλλά αποφάσισε σε πρόσφατη δοκιμή για την εφαρμογή των αρχών ακοολογία σε ένα από τα προσωπικά του συμφέροντα: καφέ. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στην Εφημερίδα της Ακουστικής Εταιρείας της Αμερικής. ( Κάντε κλικ εδώ για ένα pdf της πλήρους μελέτης .)
(Σχετικό: Τι είναι πίσω από την Αμερική Καλύτερο Ψητά Καφές: Ένα Q & A με τον Andrew Bowman )
Λέει ο Wilson, «Παρά τη διαδεδομένη πρακτική της παρακολούθησης της διαδικασίας ψήσιμο ήχο - στο σπίτι, εμπορικές βιοτεχνικές και μαζική αγορά βιομηχανικών χώρους ψήσιμο - ο συγγραφέας έχει βρεθεί καμία προηγούμενη ποσοτική περιγραφή των ήχων που παράγονται κατά τη διάρκεια του ψησίματος του καφέ, και καμία συζήτηση για μια αυτοματοποιημένη ακουστικής παρακολούθησης. "
Για τη δοκιμή, Wilson ψητό Arabica και Robusta καφέδες σε 0,45 κιλών εμπορικό roaster με ένα ηλεκτρικό θερμαντικό στοιχείο, και δημιούργησε ένα Roland R-26 συσκευή εγγραφής ήχου για να συλλάβει τις συχνότητες που εκπέμπονται από τα φασόλια κατά την πρώτη και δεύτερη ρωγμή, καθώς και οι ήχοι του roaster.
(Που σχετίζονται με: Cropster Ζεύγη με ColorTrack για την ενσωμάτωση Χρώμα Τεχνολογία Profiling )
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα ήταν η ποσοτικοποίηση των δραματικές διαφορές μεταξύ των ηχητικών χαρακτηριστικών μεταξύ του πρώτου γεγονότος ρωγμή και την δεύτερη ρωγμή, τόσο σε μεμονωμένες ρωγμές φασόλια και τι Wilson περιγράφεται ως «ρεφρέν» των ρωγμών. Εδώ είναι περισσότερο από τη δοκιμή:
Τρία ακουστικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να σχηματίσουν ένα αυτοματοποιημένο ακουστική τεχνική παρακολούθηση ψητό: πρώτη ρωγμή είναι πιο δυνατά από τη δεύτερη ρωγμή (κατά 15% στη μέγιστη ακουστική πίεση), πρώτη ρωγμή είναι σημαντικά χαμηλότερο σε συχνότητα από τη δεύτερη ρωγμή (με ένας παράγοντας περίπου 19), και το δεύτερο γεγονότα ρωγμή προχωρήσει σε ένα υψηλότερο ποσοστό (κατά ένα συντελεστή περίπου 5) από την πρώτη γεγονότα ρωγμή. Άλλα ψήσιμο θόρυβος δεν επηρεάζει τη χρήση αυτών των σημάτων.
Σημειώνοντας ότι ο ήχος, μαζί με το χρώμα και το άρωμα, είναι ένα από τα τρία πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που μετρήθηκαν από την ανθρώπινη ψηστιέρες - έκανε ειδική αναφορά στις μικρές-παρτίδα "ψηστιέρες βιοτεχνικές - λέει ο Wilson περαιτέρω έρευνα για το θέμα αυτό θα μπορούσε λογικά να οδηγήσει σε μια αυτοματοποιημένη ακουστική ψητό τεχνική παρακολούθησης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε εμπορικές εφαρμογές.
"Λαμβάνοντας αυτό στο επόμενο επίπεδο και την εμπορευματοποίηση της διαδικασίας θα απαιτήσει αρκετά ένα κομμάτι της προσπάθειας - της τεχνολογίας, το σχεδιασμό του συστήματος αισθητήρων, την απόκτηση και την επεξεργασία των δεδομένων», λέει ο Wilson. «Θα απαιτήσει γραπτώς λογισμικού για την επεξεργασία αυτόματα τους ήχους, και στη συνέχεια την ενσωμάτωσή του στο σύστημα ελέγχου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου