Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Έκθεση: Κλιματική Αλλαγή Μαΐου Κόψτε Διαθέσιμο καλλιέργεια του καφέ Οικόπεδο στο ήμισυ έως το 2050

καφέ και την κλιματική αλλαγή
Pic από το Neil Palmer (CIAT). Μια περιοχή απαλλάχθηκε από τα φυτά καφέ λόγω της ευαισθησίας τους σε εχθρούς και ασθένειες εστίες που σχετίζονται με την άνοδο της θερμοκρασίας, στην Κάουκα, νοτιοδυτική Κολομβία.
Το ποσό της κατάλληλης γης για την καλλιέργεια του καφέ σε παγκόσμια κλίμακα θα μπορούσε να μειωθεί κατά το ήμισυ μέχρι το 2050, με βασικές αναπτυσσόμενες περιοχές στη Βραζιλία και το Βιετνάμ την επηρεάσει ιδιαίτερα.
Αυτό είναι ένα από μια τρομακτική λίστα των φαστ φουντ από μια νέα μελέτη των κλιματικών μοντέλων που διεξήχθη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου και το Κέντρο για την τροπική γεωργία (CIAT) . Προτείνει την αλλαγή του κλίματος θα έχει δραστικές επιπτώσεις στην ικανότητα παραγωγής του Arabica και Robusta ποικιλίες σε όλες τις σημερινές περιοχές αυξάνεται παγκοσμίως, με εκτεταμένες αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις.
"Η κλιματική αλλαγή θα μειώσει τη συνολική έκταση κατάλληλη για καφέ κατά περίπου 50 τοις εκατό σε σενάρια εκπομπών", η ερευνητική ομάδα έγραψε σε μια μελέτη που θα δημοσιευθεί αυτό το μήνα στο περιοδικό Κλιματικής Αλλαγής . "Οι επιπτώσεις είναι υψηλότερη σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη και χαμηλά υψόμετρα. Επιπτώσεις στα μεγαλύτερα υψόμετρα και υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη είναι ακόμα αρνητική, αλλά λιγότερο έντονη. Κυρίαρχο περιοχές παραγωγής στον κόσμο στη Βραζιλία και το Βιετνάμ μπορεί να εμφανίσουν σημαντικές μειώσεις στην περιοχή που διατίθενται για καφέ. "
Η ερευνητική ομάδα θα επεκταθεί σε πλέον διαβόητη 2012 μελέτη με επικεφαλής τον Aaron Davis γεγονός που υποδηλώνει ότι τα άγρια ​​Arabica θα μπορούσε να φθάσει εξαφάνιση λόγω της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2080. Η νέα μελέτη που ενσωματώνονται πέντε διαφορετικά κλιματικά μοντέλα για τη μέτρηση πιθανές επιπτώσεις σε παγκόσμια κλίμακα, όχι μόνο Arabica μητρική Αφρική . Τα νέα μελέτη γεωαναφοράς δεκάδες χιλιάδες υπάρχουσες φυτείες καφέ για να καθορίσει την τρέχουσα κλιμακούμενη καταλληλότητα για την καλλιέργεια καφέ, τότε εφαρμόζονται τα πολυάριθμα μοντέλα για την αλλαγή για να προσδιορίσει την καταλληλότητα αυτών των θέσεων το 2050.
Τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά, γεγονός που υποδηλώνει ότι η τρέχουσα χωράφια χαμηλό υψόμετρο θα μπορούσε να μειωθεί δραστικά σε όλη τη Βραζιλία, το Βιετνάμ και άλλες τρέχουσες περιοχές υψηλής παραγωγής. "Κέρδη αλλού θα κάνει ελάχιστα για να αντισταθμίσουν αυτές τις απώλειες, δίνοντας συνολικές απώλειες στην καταλληλότητα για τα δύο είδη των περίπου 50 τοις εκατό», λένε οι ερευνητές. "Μόνο Ανατολική Αφρική και οι ασιατικές νησιωτικά κράτη παρουσιάζουν σημαντικά κέρδη σε καταλληλότητα για τα δύο είδη."
Η μελέτη ρίχνει επίσης κάποιες σημαντικές φως σχετικά με τις πιθανές συνέπειες για τους μικροκαλλιεργητές, παρά τις μεγάλες φυτείες - και πάλι, με ανησυχητική αποτελέσματα. Ειδικότερα αντίθεση με έκθεση του 2012 Davis », η μελέτη διαπίστωσε ότι οι συνολικές κατάλληλης γης στην Ανατολική Αφρική μπορεί μάλιστα να αυξήσει μέχρι το 2050, αν και η απειλή για την αυτόχθονα είδη και πιο ευαίσθητες ποικιλίες Arabica εξακολουθεί να υφίσταται.
«Τα δεδομένα μας με βάση την κατανομή των εμπορικών φυτειών, οι οποίες έχουν προσαρμοστεί σε ένα ευρύτερο φάσμα των κλίματα από εκείνα των γηγενών σειρά Arabica,« η μελέτη αναφέρει. "Αυτή η διαφορά δείχνει ότι σε περιοχές όπου η παραγωγή καφέ παραμένει εφικτός, τα συστήματα παραγωγής θα πρέπει να προσαρμοστεί. Οι αναγκαίες θεμελιώδεις αλλαγές στα τοπικά συστήματα παραγωγής θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε μικροκτηματίες αγρότες. "
Οι συγγραφείς προτείνουν σωστά ότι οι ηγέτες στον τομέα της γεωργίας και άλλοι φορείς χάραξης πολιτικής θα πρέπει να ενεργούν τώρα για την αντιμετώπιση αυτών των δυνητικά επικείμενες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ιδέας ότι η γη που μπορούν να είναι κατάλληλα για το μέλλον της γεωργίας μπορεί επίσης να απαιτήσει την αποψίλωση των δασών, επιδεινώνοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
«Με δεδομένη τη μεγάλη διάρκεια ζωής των φυτειών καφέ, η σκοπιμότητα της μετάβασης καφέ σε γη που θα είναι πιο κατάλληλη στο πλαίσιο της αλλαγής του κλίματος χρειάζεται περαιτέρω μελέτη," οι συντάκτες προτείνουν. «Οι περιοχές της Ανατολικής Αφρικής, που θα γίνει πιο κατάλληλο για καφέ σήμερα δεν δασικές, σε αντίθεση με τις ασιατικές περιοχές που θα κερδίσει την καταλληλότητα, η οποία επί του παρόντος αποτελούν δασικές εκτάσεις. Μετανάστευση του κλίματος που προκαλείται μπορεί έτσι να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των εκπομπών από την αλλαγή της χρήσης γης. Είτε ή όχι πρόσφατα κατάλληλες περιοχές θα απειλούνται από τη μετατροπή με τη γεωργία εξαρτάται από οικονομικά κίνητρα. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου