Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Τι χρώμα έχουν Κούπες σας; Έχει σημασία στη γεύση Αντίληψη, λένε οι ερευνητές

Lattes σερβίρεται σε λευκό χρώματος κούπες περιγράφονται ως έχουν πιο έντονη και γλυκιά γεύση, σύμφωνα με τη μελέτη. Φωτογραφία από Edsel Little.
Lattes σερβίρεται σε λευκό χρώματος κούπες περιγράφονται ως έχουν πιο έντονη και γλυκιά γεύση, σύμφωνα με τη μελέτη. Φωτογραφία από Edsel Little.
Το χρώμα των κούπες καφέ έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αντίληψη της γεύσης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη με επικεφαλής τον Αυστραλοί ερευνητές.
Επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό γεύσης , Γιώργος Vandoorn είπε ότι εμπνεύστηκε για να συνεχίσει την έρευνα μετά από μια συνομιλία σε ένα κατάστημα καφέ με ένα barista ο οποίος του είπε ότι "όταν ο καφές καταναλώνεται από ένα λευκό, κεραμική κούπα, δοκιμάζει πιο πικρή από όταν πίνεται από μια σαφή, γυάλινη κούπα. "
(Σχετικό: «Κρυφό Κόσμοι 'Καφές Αποκαλύπτεται σε αυτά τα καταπληκτικά Μικροσκοπίας Εικόνες )
Η μελέτη έθεσε ως στόχο να καθορίσει ποιες διαφορές μπορεί να γίνει αντιληπτή με τον ίδιο latte σερβίρεται σε δύο από τις πιο κοινές σκάφη καφετέρια της Αυστραλίας: διαφανές, γυαλί κύπελλα και λευκό κούπες. Οι ερευνητές δοκίμασαν και απαντήσεις σε ένα μπλε κούπα, βρίσκοντας γενικά ότι τα άτομα βαθμολογία Lattes σερβίρεται σε λευκό κούπες ως πιο γλυκιά και έντονη γεύση:
Το χρώμα του κυπέλλου επηρεάζει βαθμολογίες των ανθρώπων για ένα ζεστό ρόφημα. Δεδομένου ότι οι αξιολογήσεις που συνδέονται με το διαφανές γυαλί κούπα δεν ήταν σημαντικά διαφορετικές από εκείνες που σχετίζονται με την μπλε κούπα σε κάθε πείραμα, μια εξήγηση όσον αφορά την ταυτόχρονη αντίθεση μπορεί να αποκλειστεί. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι η χρωματική αντίθεση μεταξύ του κούπα και καφέ μπορεί να έχουν επηρεάσει την αντιληπτή ένταση / γλυκύτητας του καφέ. Δηλαδή, το λευκό κούπα μπορεί να επηρέασε την αντίληψη brownness του καφέ και αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη της έντασης (και γλυκύτητα) του καφέ.
Καθώς οι ερευνητές σημείωσαν, πολλές προηγούμενες μελέτες έχουν διερευνήσει τις συνδέσεις ανάμεσα στο χρώμα της επιμετάλλωσης ή βεντούζα σκάφος, ή το ίδιο το φαγητό, και τις αντιλήψεις των χαρακτηριστικών γεύσης. Τον περασμένο Ιανουάριο, έχουμε αναφερθεί σε μια μελέτη διαπίστωσε ότι άτομα προτιμώνται ζεστό κακάο σερβίρεται σε πορτοκαλί ή κρεμ κούπες στο ίδιο ζεστό κακάο σερβίρεται σε λευκό ή κόκκινο κούπες.
(Σχετικό: Τι συμβαίνει στην οργανοληπτική αξιολόγηση, με Gail Vance Civille )
Οι Αυστραλοί ερευνητές πίσω από αυτή την πιο πρόσφατη μελέτη συμφώνησε με τους ερευνητές ζεστό κακάο ότι υπάρχει σημαντικό ανεκμετάλλευτο δυναμικό μεταξύ των επαγγελματικών φορέων παροχής made-to-order ποτών στην επιλογή ποτό-ware που θα παρέχουν τη μέγιστη έκκληση προς τους καταναλωτές.
Ανέφεραν οι συγγραφείς της αυστραλιανής μελέτης, «Δεδομένης της οικονομικής κίνητρο για να κρατήσει τους καταναλωτές πίνουν καφέ, οι ιδιοκτήτες καφέ, εστιάτορες, οι σχεδιαστές και κατασκευαστές πιατικά θα έπρεπε, προφανώς, να ενδιαφέρονται για οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει να ενισχύσει την πολυαισθητηριακή εμπειρία πίνοντας καφέ για την πελατεία τους ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου