Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Στην υπεράσπιση του Caturra Ποικιλία: Μια συνομιλία με τον Alejandro Cadena

Όταν διάβασα αυτό το άρθρο του Kenneth Davids στο πλαίσιο της αναθεώρησης καφέ ανάθεση Caturra στη δεύτερη βαθμίδα της ποιότητας της ποικιλίας, σκέφτηκα αμέσως από τον Alejandro Cadena, του οποίου η πρωτοποριακή Κολομβίας εξαγωγέας Virmax μπορείτε να ποντάρετε μια σταθερή απαίτηση για την πνευματική και υλική του συντάκτη του μοντέλου microLOT.
Γιατί σκέφτομαι Alejandro; Διότι όταν επισκέπτεται αγροκτήματα καφέ Κολομβίας, φοράει ένα μπλουζάκι με το μήνυμα αυτό ζωγραφίζεται πέρα ​​από το στήθος:
Ι-καρδιά-Caturra λεπτομέρεια
Σήμερα θα μιλήσουμε με τον Alejandro σχετικά με την ποικιλία του καφέ που αγαπά. Θα πρέπει να αποτελέσει καμία έκπληξη ότι απορρίπτει τόσο τον ισχυρισμό καφέ κριτική ότι Caturra έχει γενετική δεύτερης κατηγορίας, και η πρότασή μου εδώ ότι τα σημερινά κίνητρα για Caturra δεν μπορεί να είναι αρκετή για να το σώσει από την εξαφάνιση.
Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις παρακάτω είναι αυτά που θεωρώ ότι είναι τα κυριότερα σημεία της συζήτησης. Μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες κείμενο της συζήτησης εδώ .

Ποιο είναι το μήνυμα που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους καλλιεργητές γύρω από το ζήτημα της επιλογής ποικιλιών, τόσο με το μπλουζάκι σας και άμεσες συνομιλίες σας μαζί τους;

Ποτέ δεν έχουμε πει κάθε παραγωγός δεν θα φυτεύσει Καστίγιο ή ακόμα χειρότερα, για την εξάλειψη Καστίγιο δέντρα τους. Για μας αυτό είναι μια προσωπική απόφαση. Όταν μας ρωτούν τι να εργοστάσιο, εμείς να τους δώσουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε, και τα δύο πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε ποικιλίας. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η απόφασή τους και ότι ό, τι αποφασίσουν θα έχουν αντίκτυπο στις δυνατότητες κέρδους τους και την πρόσβασή τους στην αγορά ειδικότητας για τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια.
Το t-shirt έγινε σε απάντηση σε μια μαζική εκστρατεία στην Κολομβία , αρχής γενομένης από το 2009, που ζήτησε από τους αγρότες να ξεριζώνουν τα δέντρα Caturra τους και την αντικατάστασή τους με Καστίγιο. Θέλαμε να αφήσουμε τους αγρότες γνωρίζουν ότι για να απαλλαγούμε από Caturra δεν ήταν η μόνη επιλογή και ως αγοραστής θέλαμε να συνεχίσουν να αγοράζουν και να πληρώνουν πάνω τιμές για Caturra τους. Το μήνυμά μας ήταν σαφές: Βρήκαμε μια σημαντική κύπελλο διαφορά ποιότητας στο Caturra και θέλαμε να βεβαιωθείτε ότι οι παραγωγοί γνώριζαν.

Έχω αναφέρθηκαν προσφάτως Η θέση καφέ κριτική ότι η Caturra είναι μια ποικιλία δεύτερης και προτείνοντας μέρες του μπορεί να είναι αριθμημένες. Υποψιάζομαι ότι δεν συμφωνώ.

Πρώτον, διαφωνώ πλήρως ότι Caturra και Typica είναι οι ποικιλίες της δεύτερης κατηγορίας. Νομίζω ότι και οι δύο αυτές ποικιλίες θα πρέπει να είναι στην κατηγορία 1. Ένα από τα καλύτερα πηγή καφέδες μας από την Κολομβία που λάμπει με συνέπεια είναι "Las Acacias» από Nelson Melo, ένα οργανικό παραγωγός από Ποπαγιάν. Νέλσον έχασε σχεδόν όλα τα δέντρα του το 2009 για να Roya, αλλά αυτός δεν έχει φυτευτεί κανένα Καστίγιο. Η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών που θα συνεργαστεί με το Κάουκα που είχαν Caturra προ-2009 άλλαξε για Καστίγιο. Φέτος Νέλσον Melo ήταν ο μόνος παραγωγός microLOT στην Κάουκα, με το μεγαλύτερο μέρος της βαθμολόγησης του καφέ 89+.
Δεύτερον, δεν συμφωνώ ότι είναι δύσκολο να διακρίνει Καστίγιο από Caturra σε μια τυφλή βεντούζα. Έχουμε κοίλο τόσα πολλά δείγματα Καστίγιο που μπορούμε τώρα να διακρίνουμε μια Castillo (ή ακόμα και ένα μείγμα από Caturra με Καστίγιο) σχετικά εύκολα. Ενώ Καστίγιο ξεκινά με έντονη οξύτητα και γλυκύτητα, εμφανίζει συνήθως ένα φυτικό χαρακτηριστικό που είναι πιο έντονη καθώς το κύπελλο δροσίζει, χάνοντας την ισορροπία και τη γλύκα του. Αυτό το φωτεινό οξύτητα που κάποιοι Cuppers απολαμβάνουν μετατρέπεται σε μια μεταλλική γεύση που έχω περιγράψει ως μολύβι μολύβδου, αλλά ότι κάποιοι Cuppers στην εταιρεία μας περιγράφουν ως άσφαλτο. Καθώς οι αγοραστές καφέ εξοικειωθούν περισσότερο με αυτές τις γεύσεις, πιστεύω ότι θα τιμωρήσει Καστίγιο ακόμη περισσότερο.
Τέλος, δεν νομίζω ότι οι ημέρες Caturra είναι μετρημένες. Βλέπουμε πολλούς παραγωγούς οι οποίοι παίρνουν κάτω Καστίγιο τους και φύτευση Caturra ξανά. Άλλοι έχουν αποφασίσει να κρατήσουν τους Καστίγιο, αλλά να φυτέψει Caturras σε νέους τομείς. Και το κάνουν αυτό επειδή έχουν δει ότι Castillos συνήθως φλιτζάνι κάτω από τους 84 πόντους (ελάχιστη βαθμολογία αποδοχή μας) και ότι οι πολύ υψηλότερες αποδόσεις υποσχέθηκε να μην είναι αλήθεια, ειδικά σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε υψηλότερο υψόμετρο.

Έτσι πιστεύω ότι υπάρχει ένα αισθητήριο βάση για ένα παιχνίδι για ποικιλία Caturra;

Απολύτως. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Caturra είναι μια ποικιλία που μπορεί να παράγει εξαιρετικής ποιότητας κύπελλο, στο ίδιο επίπεδο ή ακόμα καλύτερα από ό, τι Bourbon, SL28, Pacamara και Typica, τουλάχιστον στην Κολομβία.

Πιστεύετε αγοραστές είναι η δημιουργία ικανοποιητικών οικονομικών κινήτρων για Caturra;

Νομίζω ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε. Μόνο που τώρα είναι ότι οι αγοραστές αρχίζουν να κατανοήσουν πλήρως τη διάκριση μεταξύ Καστίγιο και Caturra. Μόλις ειδικότητα αγοραστές να κατανοήσουν πλήρως τις διαφορές (στο κύπελλο ποιότητα, τους κινδύνους, το κόστος παραγωγής και των αποδόσεων), αν θέλουν να πάρουν υψηλής ποιότητας καφέ Κολομβίας θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να παρέχουν σημαντικά οικονομικά κίνητρα για Caturra. Και αυτά τα κίνητρα θα πρέπει να είναι ακόμα πιο σημαντική για τη βιολογική Caturras (ή οποιαδήποτε άλλη ποικιλία που δεν είναι ανθεκτικό στη σκουριά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου