Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Must-See "καφεΐνη" Ντεμπούτο αυτό το μήνα με SCAA διαλογής για να Ακολουθήστε



καφεϊνούχα αφίσα ταινία
«Καφεΐνη», ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που εξερευνά τη μετασχηματιστική ταξίδι του καφέ από το σπόρο στο κύπελλο, έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του στη Σάντα Μπάρμπαρα (Καλιφόρνια). Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για το Σάββατο, 31 Ιανουαρίου Κινηματογραφιστών Vishal Solanki και Χάνα Nguyen λέει μια προβολή στο Event SCAA στο Σιάτλ είναι να ακολουθήσει τον Απρίλιο.
Solanki και Nguyen βάζουν τις τελευταίες πινελιές για την ταινία, η οποία αντλεί από περισσότερες από 160 συνεντεύξεις με επαγγελματίες του καφέ σε όλο τον κόσμο. Ενώ η αρχική πρόθεση ήταν απλώς να επισκεφθεί αρκετές μεγάλες αγορές καφέ ΗΠΑ για να διερευνήσει τον καφέ κάτω από την «από το αγρόκτημα στο τραπέζι" του φακού, το έργο τελικά πήρε μια δική του ζωή, τραβώντας Solanki και Nguyen σε αγροκτήματα, εργοστάσια και αποθήκες στην παραγωγή χώρες, καθώς και high-end roasteries και καταστήματα σε όλη την καταναλώνουν χώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία.
"Το τελικό προϊόν είναι περίπου το ένα όγδοο του τι έχουμε πυροβόλησε», λέει ο Nguyen, ο οποίος μεγάλωσε πίνοντας βιετναμέζικο καφέ και εργάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα ως barista στο Λος Άντζελες στην κατάρτιση για την ταινία. "Είναι δύσκολο να αφήσει όλα ότι το περιεχόμενο πάει."
καφεϊνούχα ταινία Vishal solankin Χάνα Nguyen
Solanki και Nguyen γυρίσματα για "καφεΐνη"
Ο Solanki πεδίο εφαρμογής της ταινίας και την κατεύθυνση άλλαξε δραματικά μετά το ζευγάρι γαντζώθηκε με Διανόηση πράσινο αγοραστή Geoff Watts και SCAA Συμπόσιο σκηνοθέτης Peter Giuliano, των οποίων ο ενθουσιασμός ήταν μολυσματικά, δεδομένου ότι βοήθησε τους κινηματογραφιστές φτάσουν θέματα σε όλη την υδρόγειο.
"Geoff και ο Peter ήταν καθοριστική σε αυτό το έργο - δεν προσπαθήσαμε να επηρεάζεται από τη βιομηχανία, αλλά την ίδια στιγμή θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε και να πάρει όσες περισσότερες πληροφορίες από τους ανθρώπους όσο το δυνατόν", λέει ο Solanki. "Προσεγγίσαμε όλα τα θέματα ξεχωριστά, και φυσικά σε ορισμένο επίπεδο που θα συνδεθεί με ένα άλλο. Ο καθένας είχε τη δική τους ατομική αναλάβει είναι καφές και τα μέσα, και αν κάνετε ένα διάγραμμα Venn, θα αρχίσετε να βλέπετε πολλές επικαλυπτόμενες. "
Για να είμαι σαφής, "καφεΐνη" δεν είναι απλώς μια ωδή στην ειδικότητα του καφέ και των πολλών ανθρώπων πίσω από την ύπαρξή του. Ο Solanki πηγές δεν ήταν ντροπαλός εκφράζοντας κάποιες από τις προσωπικές ή ολόκληρη τη βιομηχανία ανησυχίες τους - προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και οι αγρότες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας μεταξύ τους - όσον αφορά το μέλλον του καφέ.
Σε προσωπικό επίπεδο, τόσο Nguyen και Solanki λένε ότι η κατασκευή της ταινίας οδήγησε σε ένα είδος βαθιάς ευλάβεια για την παγκόσμια κοινότητα του καφέ.
"Αυτό που συνέβη ήταν κάθε πρόσωπο που συναντήσαμε ήταν τόσο απίστευτη εμπειρία στη βιομηχανία," αναφέρει ο Solanki. «Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους ήταν πολύ επιτυχής ή έκανε μια αξιοπρεπή διαβίωση στον καφέ, αλλά την ίδια στιγμή, ήταν τόσο ταπεινός και τόσο γνώστες. Θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε για τον καφέ. "
Solanki υπενθυμίζει ότι είναι στο μετρητή εισιτηρίων με Nguyen στο LAX καθ 'οδόν προς την Ονδούρα Cup of Excellence εκδήλωση. Ένας πράκτορας είπε Solanki το διαβατήριό του ήταν πολύ φθαρμένα και humorlessly ενημέρωσε ότι απλά "να πάρει ένα νέο διαβατήριο." Δεν είναι δυνατή η χρήση των εισιτηρίων τους, ένας ηττημένος Solanki και Nguyen κεφάλι έξω για κάποιο Κορέας μπάρμπεκιου. Όπως ήταν φαγητό, καφέ Ονδούρας Ινστιτούτο IHCAFE εκπρόσωποι πήδησε στα αυτοκίνητά τους και έτρεξαν στο γραφείο μετανάστευσης στην Σαν Πέδρο Σούλα, ακόμα και σε επαφή με το Ονδούρας Αντιπρόεδρος δεν θα πρέπει η διαφορά διαβατήριο να διευθετηθεί.
Οι κινηματογραφιστές επιβιβάστηκαν τελικά επόμενη πτήση, μόλις κάνει την Cup of Excellence στο χρόνο. Αλλά η αντίδραση του IHCAFE έκανε μια ανεξίτηλη εντύπωση. Λέει Solanki, "Αυτό ήταν μόνο μία από τις πολλές εμπειρίες που πραγματικά μας άνοιξε τα μάτια για το πόσο σοβαρή είναι καφές - πόσο σημαντικό είναι για τόσους πολλούς ανθρώπους, ή ακόμα και μια ολόκληρη χώρα."
Solanki και Nguyen σχεδιάζουν να ακολουθήσουν το φεστιβάλ Σάντα Μπάρμπαρα με πολλές άλλες προβολές σε όλο τον κόσμο, με ένα μεγαλύτερο στόχο της εξασφάλισης της ευρύτερης διανομής. Για προβολές και άλλες ενημερωμένες εκδόσεις, δείτε το "καφεΐνη" σελίδα στο Facebook .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου