Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Λειτουργία GI

Επισκόπηση

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα
  • Μελέτες έως σήμερα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και του κινδύνου της δυσπεψία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, το πεπτικό έλκος, γαστρίτιδα ή καρκίνο του στομάχου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο καφές δεν επιδεινώνει τα συμπτώματα σε όσους υποφέρουν αυτές τις συνθήκες.
  • Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση καφέ δεν αυξάνει τον κίνδυνο των δωδεκαδακτυλικών ελκών και δεν έχει καμία επίδραση στην ισορροπία υγρού στο μικρό έντερο.
  • Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και διαταραχές του παχέος εντέρου, όπως διάρροια και του παχέος εντέρου. Επιπλέον, η έρευνα διαπίστωσε καμία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και εντερικές καταστάσεις όπως εκκολπωματίτιδα, ελκώδη κολίτιδα ή νόσο του Crohn.
  • Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση καφέ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο από ασθένεια της χοληδόχου κύστης και του καρκίνου του ήπατος, και μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξέλιξης της νόσου του ήπατος.
  • Διαθέσιμα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση καφέ δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος, και ότι μπορεί να υπάρξει μια μέτρια, ευνοϊκή επίδραση της κατανάλωσης καφέ σε ορθοκολικό καρκίνο.
  •  

    Φόντο

    Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Η γαστρεντερική (GI) παρέχει τα μέσα για το σώμα να αφομοιώσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα τρόφιμα και ποτό και περιλαμβάνει την στοματική κοιλότητα, το στομάχι, το λεπτό έντερο και το παχύ έντερο. Πέψη αρχίζει στην στοματική κοιλότητα όταν τα τρόφιμα και τα ποτά προσλαμβάνονται και ολοκληρώνεται στο παχύ έντερο. Η διαδικασία της πέψης εξαρτάται επίσης από άλλα όργανα, συμπεριλαμβανομένου του παγκρέατος, της χοληδόχου κύστης και του ήπατος.
    Η διαδικασία της πέψης περιλαμβάνει την ενζυματική διάσπαση και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και υγρών με συστηματικό τρόπο που να διασφαλίζει ότι το σώμα τρέφεται με επαρκή παροχή θρεπτικών συστατικών για υγεία. Ενός υγιούς γαστρεντερικού σωλήνα προάγει την υγιή πέψη. Βλάβη, ασθένεια ή μόλυνση σε οποιοδήποτε μέρος της γαστρεντερικής οδού μπορεί να περιορίσει την αποτελεσματικότητα της πεπτική λειτουργία και μπορεί να έχει επιπτώσεις στην διατροφική κατάσταση του ατόμου.
    Αυτό το θέμα ασχολείται με την επίδραση της κατανάλωσης καφέ για τις διάφορες λειτουργίες του γαστρεντερικού σωλήνα.
     

Καφέ και διαταραχές του στομάχου

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Δυσπεψία
Δυσπεψία είναι ένας όρος που καλύπτει μία ομάδα συμπτωμάτων που περιλαμβάνουν κακή πέψη, τον πόνο και δυσφορία στην άνω πεπτική οδό. Η έρευνα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν καμία σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και δυσπεψία.
  • Η έρευνα σχετικά με τα συμπτώματα από το γαστρεντερικό και το αλκοόλ, τον καφέ και το κάπνισμα σε 500 ενήλικες πρότεινε ότι το 38% των ατόμων που θεωρούνται καφέ να είναι μια αιτία της δυσπεψίας 1.
  • Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα από την ίδια ομάδα δεν έδειξε καμία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης του καφέ και αυτής της κατάστασης. 2 Τόσο το κάπνισμα και έχουν διακόψει το κάπνισμα συνδέθηκαν στενά με δυσπεψία. 3
  • Δύο περαιτέρω μελέτες διαπιστώθηκε ομοίως καμία σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και δυσπεψία. 4,5
  • Μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο διατομής του 8407 ατόμων πρότειναν επίσης ότι δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και δυσπεψία, αλλά έδειξε μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ της παρουσίας του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού (H. pylori) και δυσπεψία. 6
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ)
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ) είναι μια κατάσταση δυσάρεστη παλινδρόμηση προκαλείται από την επιστροφή του το οξύ του στομάχου προς τον οισοφάγο. Προτείνεται ότι οι κοινές αιτίες είναι η κατανάλωση πικάντικων ή λιπαρών τροφίμων και την υπερκατανάλωση τροφής. 7 Καφές έχει προταθεί ως μια πιθανή αιτία σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η κατανάλωση καφέ επηρεάζει τα συμπτώματα της ΓΟΠΝ. Ωστόσο, εκείνοι που υποφέρουν από συμπτώματα συχνά αυτο ρυθμίζει τη διατροφή τους, σύμφωνα με τις δικές τους ευαισθησίες και μερικοί ασθενείς μπορούν να επιλέξουν να περιορίσουν την κατανάλωση καφέ τους.
  • Έρευνα από την Ολλανδία συμμετείχαν παρακολούθηση παλινδρόμηση χρησιμοποιώντας ένα καθετήρα που εισάγεται στο εσωτερικό του οισοφάγου των πασχόντων και των ελέγχων. 3 Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο καφές είχε αντίκτυπο μόνο όταν καταναλώνεται με άδειο στομάχι, και η επίδραση στην παλινδρόμηση ήταν μικρότερο από εκείνο που παρατηρήθηκε μετά από την κατανάλωση ενός πλήρες γεύμα. Καφές δεν βρέθηκε να επηρεάζει άλλους παράγοντες που σχετίζονται με αντιρροή, όπως η λειτουργία του οισοφαγικού σφιγκτήρα μυός. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ίδια καφές δεν επηρεάζει ΓΟΠΝ σε υγιείς εθελοντές.
  • Μια μεγάλη μελέτη ασθενών ελέγχου στη Νορβηγία που αφορούν 3,153 ασθενείς και 40.210 έλεγχοι εξέταζαν τις συσχετίσεις μεταξύ παλινδρόμηση και παράγοντες του τρόπου ζωής. 8 Τόσο το κάπνισμα και η υψηλή κατανάλωση αλατιού δεν φάνηκε να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση καφέ, σε συνδυασμό με την κατανάλωση του ψωμιού υψηλής ινών και η τακτική σωματική κίνηση μείωσε τον κίνδυνο της ΓΟΠΝ.
  • Μια περαιτέρω μελέτη των παραγόντων του τρόπου ζωής και παλινδρόμηση σε δίδυμα πρότεινε ότι υψηλό ΔΜΣ, το κάπνισμα και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας στην εργασία ήταν παράγοντες κινδύνου για συχνά συμπτώματα της ΓΟΠΝ. 9 Δεν διατροφικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης καφέ, βρέθηκαν να έχουν μια σύνδεση και, στην πραγματικότητα, στους άνδρες η κατανάλωση περισσότερων από επτά φλιτζάνια καφέ την ημέρα συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο παλινδρόμησης.
  • Μια επισκόπηση 2006 από 16 μελέτες 10 αξιολόγηση του ρόλου των παραγόντων του τρόπου ζωής της ΓΟΠΝ έδειξε ότι η τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης καφέ, δεν επηρέασε τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Μια περαιτέρω το 2012 μετα-ανάλυση έδειξε επίσης ότι δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης καφέ και ΓΟΠΝ. 11
  • Περαιτέρω έρευνα στην Ιταλία 12 και την Αυστραλία 13 βρέθηκε επίσης καμία επίδραση της κατανάλωσης καφέ στην ΓΟΠΝ.
  • Ένα studyhas πρότεινε ότι η κατανάλωση ντεκαφεϊνέ καφέ την ώρα του πρωινού μειωμένη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση 14, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί και σε άλλες μελέτες και τα συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν.
Πεπτικά έλκη
Τα πεπτικά έλκη είναι βλάβες που αναπτύσσονται στο βλεννογόνο του τοιχώματος του στομάχου προκαλεί πόνο και δυσφορία. Προηγουμένως, ο καφές έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη των πεπτικών ελκών. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η έρευνα έχει επικεντρωθεί στην κατανόηση του ρόλου του βακτηρίου Helicobacter pylori (H. pylori) στην ανάπτυξη πεπτικών ελκών. Μελέτες που διερευνούν τους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη του έλκους του στομάχου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο καφές δεν θεωρείται πλέον ένας παράγοντας κινδύνου.
  • Μια δανική μελέτη κοόρτης 2.416 ενήλικες αξιολογούνται οι παράγοντες κινδύνου για τα έλκη του στομάχου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η H. του πυλωρού, το κάπνισμα και η χρήση των ηρεμιστικών ήταν παράγοντες κινδύνου. Η κατανάλωση καφέ βρέθηκε ότι δεν είναι ένας παράγοντας κινδύνου. 15
  • Ένα 2012 διατομής μελέτη 8.013 υγιή άτομα στην Ιαπωνία 16 έδειξε επίσης καμία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και πεπτικά έλκη.
Γαστρίτιδα
Γαστρίτιδα είναι μια μικρή φλεγμονή του τοιχώματος του στομάχου, το οποίο είναι γενικά απαρατήρητη. Ωστόσο, πιο σοβαρή γαστρίτιδα μπορεί να προκαλέσει έλκη, με σχετιζόμενο πόνο.
  • Μια προοπτική μελέτη κοόρτης μεταξύ 47.806 άνδρες βρέθηκαν 138 νέες περιπτώσεις δωδεκαδακτυλικών ελκών μετά από έξι χρόνια. Δεν βρέθηκε αιτιολογική συσχέτιση με την πρόσληψη καφεΐνης, ούτε με την επίπτωση του καπνίσματος ή κατανάλωσης αλκοόλ. 17
Οι ασθενείς που υποφέρουν από επώδυνες γαστρίτιδα συχνά επιλέγουν να αποφεύγουν ορισμένες τροφές ή ποτά εάν εμφανίσουν δυσφορία, και αυτο-διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης είναι κοινή.
Καρκίνος του στομάχου
Η μέχρι σήμερα έρευνα δείχνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του στομάχου.
  • Μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 23 μελετών δεν βρήκαν καμία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και της ανάπτυξης του καρκίνου του στομάχου. 18
Περαιτέρω λεπτομερείς πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ενότητα Καρκίνος του καφέ και της υγείας ιστοσελίδα εδώ .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου