Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Γκρουπ Παγκόσμια Έκθεση Έργων τιμές τις αγοράς Πρακτικών της 19ης ΗΠΑ Ψησταριές



Φωτογραφία από τον David Joyce
Φωτογραφία από τον David Joyce
Η παγκόσμια έκθεση του έργου έχει κυκλοφορήσει μια ανάλυση των συναλλαγών και της διαφάνειας των πρακτικών της μερικούς από τους κορυφαίους roaster της Αμερικής , με περίπου έκπληξη και δυνητικά αμφιλεγόμενες αποτελέσματα.
Μια ανεξάρτητη εκστρατεία του Συνδέσμου καταναλωτών βιολογικών προϊόντων, η Παγκόσμια Έκθεση του έργου ξεκίνησε το 2010 ως ένα είδος ομάδα φύλακα να διευκρινίσει και να προστατεύσει τη γλώσσα σχετικές με αξιώσεις την πιστοποίηση. Πρωταρχικοί στόχοι της ομάδας είναι να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές, την υποστήριξη της ανεξάρτητης μικροκαλλιεργητές, καθώς και την παροχή εργασίας και ουσιαστική ορισμοί για όρους όπως «δίκαιο εμπόριο» και το «απευθείας εμπόριο».
(Που σχετίζονται με: Fairtrade Διεθνές Παρουσιάζοντας Βραβεία Πρόγραμμα παραγωγών και των αγοραστών )
Η ομάδα μόλις κυκλοφόρησε μια ανάλυση των πρακτικών της 19ης ΗΠΑ ψηστιέρες δημιουργώντας μια κλίμακα 5 αστέρων σήμαινε «να βοηθήσει τους καταναλωτές να αρχίσουν να κοιτάξουμε πέρα ​​από μια απλή πιστοποίηση ή τη σφραγίδα και να εξετάσει τη συνολική πρακτικές μιας μάρκας." Διαφάνεια στην εμπορία και την κοινωνική και πολιτική υπεράσπιση επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό κάθε κατηγορίας, με την ομάδα όχι μόνο την ανάλυση των αιτημάτων που υπέβαλαν οι ψηστιέρες σχετικά με τις πρακτικές αγοράς τους και βιώσιμες αξίες, αλλά επίσης να καθοριστεί εάν υπάρχει οποιοδήποτε είδος της ελεγκτικής τρίτους ή λογοδοσία πίσω από αυτές τις αξιώσεις. Ψησταριές με "δημοκρατικά οργανωμένη χώρους εργασίας», όπως οι συνεταιρισμοί, επωφελήθηκε επίσης από το σύστημα.
Για να είμαι σαφής, αυτό δεν είναι μια ακριβής επιστήμη - χαμογελαστά πρόσωπα, frowny πρόσωπα και ευθεία πρόσωπα δίπλα σε οκτώ ερωτήσεις που τέθηκαν από κάθε ψήσιμο εταιρεία συνέβαλε στην πληροφόρηση για τη συνολική βαθμολογία - και αυτές οι εκτιμήσεις είναι πιθανό να αναστατώσει κάποιους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας στον καφέ πεδίο. Ο κατάλογος της ίδιας ψηστιέρες αισθάνεται κάπως αυθαίρετη, και ξέρουμε ότι μερικοί από τους αγοραστές εκπροσωπούνται σε αυτή τη λίστα να είναι μερικά από τα πιο προνοητική και βιώσιμο σκεπτόμενους ανθρώπους στον καφέ. (Το Έργο δίκαιου εμπορίου λέει όλα η ανάλυση είναι «μέχρι σήμερα με βάση τη δική μας έρευνα, χρησιμοποιώντας πληροφορίες διαθέσιμες στο κοινό, καθώς και άμεση αντιστοιχία με τα προγράμματα. Τυχόν διορθώσεις ή ερωτήσεις μπορούν να απευθυνθούν για να certifieranalysis@fairworldproject.org.")
(Σχετικό: Τα Βραβεία καλής διατροφής: πώς λειτουργεί, πώς να κερδίσει, και «Ο ελιτισμός 'Καφές )
Πέντε αστέρων ψηστιέρες - κάθε επαινεθεί για τον καταναλωτή εστιάζεται διαφάνεια, τον έλεγχο των προσπαθειών τρίτων, μια δέσμευση για σχέσεις των μικροκαλλιεργητών και τη συμμετοχή στη συνηγορία για αλλαγή πολιτικής - παρατίθενται εδώ με ένα σύντομο απόσπασμα από την Έκθεση της Παγκόσμιας Έργου:

Οι τέσσερις πρώτοι

Ισότιμη ανταλλαγή (περιοχή της Βοστώνης, του Αγίου Παύλου, Πόρτλαντ)

Ισότιμη ανταλλαγή αναφέρεται σε μοντέλο τους του δίκαιου εμπορίου ως αυθεντικά να διακρίνουν τη δέσμευσή τους για μικρής κλίμακας παραγωγός συνεταιρισμούς. Θα δοθεί προτεραιότητα μικρός παραγωγός Σύμβολο πιστοποιημένο καφέ, καθώς και για καφέδες δεν είναι διαθέσιμα από ΕΠΠ καφέδες, έχουν πιστοποιηθεί από το Fair ΙΜΟ για τη ζωή.

Απλά Καφές Συνεταιρισμός (Madison, Wisc.)

Απλά καφές είναι ένα μέλος της Καφέδες Co-op, μια συνεταιριστική δίκαιου εμπορίου εισαγωγέα. Απλά καφέ προήλθε από την κατανόηση του πώς εμπορικές πολιτικές, όπως η NAFTA επηρέασε αρνητικά καλλιεργητές καφέ και συνεχίζουν να στηρίζουν πολιτικές που στηρίζουν τους ανθρώπους, για παράδειγμα, την κατάργηση του νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας στην Ουγκάντα.

Απλά μας! Ψηστικά Co-op (Wolfville, Nova Scotia)

Απλά μας! έχει δημιουργήσει μια ελεύθερη δίκαιου εμπορίου εκπαιδευτικό μουσείο, μια κοινότητα κήπο με τα προγράμματα έρευνας και δράσης, και μετά κοινότητας ειδοποιήσεις ενθαρρύνοντας τα μέλη της κοινότητας να αναλάβουν πολιτική δράση σε θέματα κλειδί για τη βιώσιμη γεωργία.

Καφές Ειρήνη (Μινεάπολη)

Ειρήνη στηρίζει τις πρωτοβουλίες στον καφέ καλλιέργεια κοινότητες, όπως είναι η αντιμετώπιση καταστροφικές συνέπειες της σκουριάς του φύλλου, και υποστηρίζει τοπικές αιτίες? Ειρήνη προσφέρει καφέ σε τοπικό επίπεδο με το ποδήλατο και δραστηριοποιείται σε άλλες πρωτοβουλίες για να καταστεί περιβαλλοντικά βιώσιμη? Ειρήνη συμμετέχει επίσης στο δίκαιο εμπόριο Απόδειξη για να κάνει τις συναλλαγές του καφέ στη διάθεση του κοινού.

Το κάτω μέρος

Στο κάτω μέρος της λίστας με τις κατατάξεις 1 αστέρων ήταν μερικά από τα μεγαλύτερα ψηστιέρες όγκου της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Starbucks , πράσινο βουνό και Μυλόπετρα Coffee Roasters . Η ομάδα που περιγράφεται Μυλόπετρα ως έχει αποδειχθεί «καμία πραγματική δέσμευση για τη βιωσιμότητα ή τις αρχές του δίκαιου εμπορίου." Starbucks "χαμηλή βαθμολογία οφειλόταν εν μέρει σε αυτό που η Παγκόσμια Έκθεση του έργου θεωρούνται πολλές αξιώσεις της δίκαιης αγοράς, την πιστοποίηση και τη βιωσιμότητα των προσπαθειών που δεν είναι στην πραγματικότητα υποστηρίζεται από in-house πρόγραμμα Πρακτικές CAFÉ της εταιρείας, η οποία περιγράφεται ως «ανεπαρκής».
Green Mountain, εν τω μεταξύ, εγκωμιάστηκε σε πολλά μέτωπα, παρά το βαθμό 1 αστέρων:
Green Mountain αναγνωρίστηκε ως ο μεγαλύτερος αγοραστής καφέ δίκαιου εμπορίου για τα τρία έτη από 2010-2012 από την Fair Trade ΗΠΑ. Ωστόσο, μόνο το 31% των καφέ τους έχει πιστοποιηθεί από ένα συνδυασμό Rainforest Alliance, δίκαιου εμπορίου ΗΠΑ, και οργανικά. Έχουν, ωστόσο, δεσμεύτηκε να μην επισήμανση φυτεία καφέ δίκαιου εμπορίου. Έχουν κάνει ένα γκολ από την αγορά μόνο «γεωργός που προσδιορίζονται" καφέ που ορίζουν ως γνώση που μεγάλωσε τον καφέ τους, τα οποία θεωρούν ότι οδηγεί στο «δυναμικό» για την ανάπτυξη μακροχρόνιων σχέσεων με τους καλλιεργητές. Υπάρχει σημαντικό περιθώριο για βελτίωση, αλλά είναι αρκετά διαφανής για το τι είναι και δεν επιτυγχάνουν.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ

Το υπόλοιπο της λίστας αποτελείται από τους αγοραστές τεράστιο όγκο όπως Caribou Καφές και Peet του , στους αγοραστές μεγαλύτερου όγκου, όπως διανόηση , Counter Culture και Stumptown , με τους αγοραστές μικρότερων ποσοτήτων, όπως Ευχαριστιών Coffee Company , Φασόλια του Larry και Santropol . Όπως και με την κορυφή και στο κάτω μέρος, οι μισθωτοί 2 έως 4 αστέρων κρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την υποστήριξη και τον έλεγχο των απαιτήσεων που σχετίζονται με την κοινωνική συνείδηση ​​και βιώσιμη αγορά και την υπεράσπιση.
Οι επιχειρήσεις με βαθμολογία 2 αστέρων - Διανόηση, Peet του , Stumptown και Allegro Καφέ - ήταν όλοι επαίνεσαν για την ανάληψη δεσμεύσεων για να πληρώσουν υψηλότερες τιμές για τους αγρότες ή την περιβαλλοντική βιωσιμότητα ή και τα δύο, αλλά γενικά επικρίθηκε για έλλειψη διαφάνειας, η Έκθεση Παγκόσμιας Έργου λέει δεν μπορεί να αντανακλά μια πραγματική δέσμευση για μικρής κλίμακας αγρότες.
(Που σχετίζονται με: έχει σπάσει ο καφές Επιχειρήσεων Σκέψεις από Συζητώντας καφέ; )
Οι περισσότερες από τις ψηστιέρες στην βαθμίδα 4 αστέρων - συμπεριλαμβανομένων Φασόλια κοσμήτορα , ψηλότερα Trading Company , Φασόλια Larry, Ευχαριστιών Coffee Company, Santropol και το επίπεδο του εδάφους Trading - γενικά εξήρε ιδιαίτερα για τις δεσμεύσεις για το δίκαιο εμπόριο, οι επενδύσεις των μικροκαλλιεργητών και προάσπισης κοινωνικών διεκδικήσεων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχασαν σημεία στην κατηγορία «δημοκρατικά οργανωμένη χώρους εργασίας».
Η βαθμίδα 3 αστέρων καταλαμβάνεται από Caribou Καφές και Counter Culture καφέ , δύο εταιρείες με δραστικά διαφορετικές φήμες σχετικά με τις πρακτικές αγοράς. Caribou πιστώνεται ως η Παγκόσμια Έκθεση του έργου ως «η μόνη μεγάλη αλυσίδα καφέ να έχουν έλεγχο τρίτου μέρους για όλα τα καφέ και προσφέρουν καμία συμβατική καφέ", η οποία μαζί με το 100 τοις εκατό πιστοποιήσεις Rainforest Alliance, βάζει μπροστά από τις άλλες μεγάλες αγοραστές στη λίστα, λέει η Παγκόσμια Έκθεση του έργου.
Counter Culture, εν τω μεταξύ, περιγράφεται ως έχοντας κάνει τη «μεγαλύτερη πρόοδο όλων των άμεσων roasters Εμπορίου στην επισημοποίηση ορισμό του απευθείας εμπορίου», και η ομάδα εξήρε CCC για την ανάπτυξη λεπτομερών in-house πρότυπα εμπορίας και στήριξη των μικρών παραγωγών, μέσω των υποδομών σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης και πρωτοβουλίες διαχείρισης. Είναι ανεξάρτητο χαρακτήρα της εταιρείας, η οποία φαίνεται επίσης να έχουν χάσει την κάποια πίστωση με την Παγκόσμια Έκθεση του έργου, το οποίο έγραψε, "Counter Culture είναι μια ιδιωτική εταιρεία που έχει αειφορία, στο πλαίσιο της αποστολής του, αν και δεν είναι δεμένα σε ένα μεγαλύτερο multi -stakeholder κίνηση που θα μπορούσε να συμβάλει στην εφαρμογή αυτού του οράματος ή να τους κρατήσει υπόλογοι. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου