Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

What Is Craft Coffee?Τι είναι Τέχνη καφέ;

2014 Creative Commons photo by AJ Leon of a Kalita brew at Fuglen Tokyo.
2014 Creative Commons photo by AJ Leon of a Kalita brew at Fuglen Tokyo.
Terminology integrity issues abound in the coffee world. Consider generic, hollow quality differentiators like “premium” or “gourmet.” Or the fuzziness associated with “direct trade.” Or the very phrase “specialty coffee,” which, despite having some grounding through accepted standards for green coffee as developed by the Specialty Coffee Association of America, becomes much more ambiguous when roasting and brewing get involved. Or, finally, the contemporary star of compromised coffee descriptors, the murky and oft-suspiciously-marketed “third wave.”
The one I’d like to focus on today is “craft coffee.”
First, a caveat: Craft coffee is not a real thing — no more so than craft doughnutscraft beer or craft cocktails. Coffee, doughnuts, beer and cocktails have been made by hand with various degrees of care and ingenuity for decades, or centuries, and only in the past 10 years have we been bastardizing the noun craft and affixing it to them as an adjective. But all these things do have one critical production-related element in common, an element I believe gives the phrase “craft coffee” some legitimacy.
That element is, of course, attention to manual skill. The major dictionary publishers are in alignment on this: Craft is an art, trade or occupation requiring special skills, especially manual skills.
In coffee, opportunities for craftsmanship — the application of professional skill and manual precision — are apparent at almost all stages of production from farm to cup. But does a coffee have to have proven craftsmanship at all those levels to be labeled “craft?” If nowhere else, the term certainly can apply to the brewing stage, where opportunities range from inserting a pod and pressing a single button to manual control over every parameter and function.
What sparked my obsessing over this phrase recently was a press release from home appliance manufacturing giant KitchenAid. The company now has an official Craft Coffee Team of product developers, and it recently introduced three new products to its Craft Coffee line, including a siphon brewer, a French press and a manual grinder. They are soon to join the already available KitchenAid Pour Over Coffee Brewer, an automatic filter brewer that strives to replicate manual pourover action and results.
KitchenAid’s attempts to capitalized on the unprecedented and growing popularity of “craft coffee” among home brewers is understandable. In the release, KitchenAid Product Design Manager John McConnell says:
The brand’s craft coffee design team focused their efforts and multiple innovations around one simple mission: to make it easy for people to drink a better cup of coffee in the comfort of their homes.
That all sounds well and good.
Says KitchenAid Craft Coffee Product Designer Brandon Mock:
Good coffee is becoming more prevalent today, much like craft beer. And what you’re seeing is that once people are exposed to craft coffee, there’s no turning back.
Ok, we’re still with you. But then there’s this from McConnell:
We’re taking the manual aspects out of craft coffee, which just makes it easier and more accessible for everybody.
That’s where the record scratches. Taking the manual aspects out a craft is to undo it. It is the very manual-ness that defines a craft.
It’s entirely possible that KitchenAid’s new products do have the ability to produce stellar results, even when touched by untrained, nonprofessional hands. (Their stand mixer is a proven winner in its high-end home category.) But should we not try to protect one of the only remaining reasonably definable terms in the coffee industry
 Θέματα ακεραιότητας Ορολογία αφθονούν στον κόσμο του καφέ. Σκεφτείτε γενική, κούφια διαφοροποιητές ποιότητας, όπως «πριμοδότηση» ή «γκουρμέ». Ή την ασάφεια που σχετίζεται με το «απευθείας εμπόριο». Ή το πολύ φράση "specialty coffee", το οποίο, παρά το γεγονός ότι κάποια γείωση μέσω αποδεκτά πρότυπα για πράσινο καφέ, όπως αναπτύχθηκε από το Specialty Coffee Association of America , γίνεται πολύ πιο ασαφής όταν το ψήσιμο και ζυθοποιία να συμμετάσχουν . Ή, τέλος, η σύγχρονη αστέρι του σε κίνδυνο περιγραφείς καφέ, ο σκοτεινός και συχνά-καχύποπτα στην αγορά "τρίτο κύμα".
Το ένα θα ήθελα να επικεντρωθώ σήμερα είναι "σκάφος του καφέ."
Κατ 'αρχάς, μια προειδοποίηση: καφέ Τέχνη δεν είναι ένα πραγματικό πράγμα - όχι περισσότερο από ό, τι ντόνατς σκάφη , καλή μπύρα ή κοκτέιλ σκάφος . Καφές, ντόνατς, μπύρα και κοκτέιλ έχουν γίνει με το χέρι με διάφορους βαθμούς της φροντίδας και της εφευρετικότητας για δεκαετίες ή και αιώνες, και μόνο τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε γίνει bastardizing το ουσιαστικό βιοτεχνίας και επικόλληση σε αυτούς ως επίθετο. Αλλά όλα αυτά τα πράγματα κάνουν έχουν ένα κρίσιμο στοιχείο σχετίζονται με την παραγωγή από κοινού, ένα στοιχείο που πιστεύω ότι δίνουν τη φράση "καφέ σκάφος" κάποια νομιμότητα.
Το στοιχείο αυτό είναι, φυσικά, η προσοχή στη χειρωνακτική ικανότητα. Οι κυριότερες λεξικό εκδότες είναι σε ευθυγράμμιση σχετικά με αυτό: Τέχνη είναι μια τέχνη, το εμπόριο ή επάγγελμα που απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ειδικά χειρωνακτικές δεξιότητες.
Στο καφέ, οι ευκαιρίες για δεξιοτεχνία - η εφαρμογή των επαγγελματικών δεξιοτήτων και χειροκίνητη ακρίβεια - είναι εμφανής σχεδόν σε όλα τα στάδια της παραγωγής από το αγρόκτημα στο κύπελλο. Αλλά μήπως ένα καφέ πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη δεξιοτεχνία σε όλα αυτά τα επίπεδα για να φέρουν την ένδειξη «σκάφος;" Αν πουθενά αλλού, ο όρος σίγουρα μπορεί να ισχύει για το στάδιο της ζυθοποιίας, όπου οι ευκαιρίες κυμαίνονται από την εισαγωγή ενός pod και το πάτημα ενός μόνο κουμπιού σε χειροκίνητο έλεγχο κάθε παράμετρο και λειτουργία.
Τι πυροδότησε βασανίσει μου πάνω στη φράση πρόσφατα ήταν ένα δελτίο τύπου από το σπίτι συσκευή γίγαντας κατασκευής KitchenAid . Η εταιρεία έχει τώρα μια επίσημη ομάδα Καφές Τέχνη των προγραμματιστών του προϊόντος, και εισήγαγε πρόσφατα τρία νέα προϊόντα στην γραμμή καφέ Τέχνη του, συμπεριλαμβανομένου ενός σιφόνι ζυθοποιία, ένα γαλλικό Τύπο και ένα εγχειρίδιο μύλο. Είναι σύντομα να ενταχθούν στην ήδη διαθέσιμη KitchenAid Ρίξτε πάνω από τον καφέ Brewer , μία αυτόματη καφετιέρα φίλτρου που προσπαθεί να αντιγράψει το εγχειρίδιο δράση pourover και τα αποτελέσματα.
Προσπάθειες KitchenAid για να αξιοποιηθεί η πρωτοφανής και αυξανόμενη δημοτικότητα του "καφέ σκάφος" μεταξύ σπίτι ζυθοποιίες είναι κατανοητό. Κατά την απελευθέρωση, Διευθυντής Σχεδιασμού της KitchenAid Προϊόν John McConnell λέει:
Σκάφη καφέ σχεδιαστική ομάδα της μάρκας επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους και πολλαπλές καινοτομίες γύρω από μια απλή αποστολή: να καταστήσει εύκολο για τους ανθρώπους να πίνουν ένα καλύτερο φλιτζάνι του καφέ στην άνεση των σπιτιών τους.
Όλα αυτά ακούγονται ωραία και καλά.
Λέει Designer KitchenAid Τέχνη Καφές Προϊόν Μπράντον Mock:
Καλή καφέ γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη σήμερα, μοιάζει πολύ καλή μπύρα. Και αυτό που βλέπουμε είναι ότι όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε σκάφη καφέ, δεν υπάρχει γυρισμός.
Εντάξει, είμαστε ακόμα μαζί σας. Στη συνέχεια, όμως υπάρχει αυτό από McConnell:
Παίρνουμε τις οδηγίες πτυχές της καλλιέργειας καφέ σκάφος, το οποίο ακριβώς κάνει ευκολότερη και πιο προσιτή για όλους.
Αυτός είναι όπου οι γρατσουνιές ρεκόρ. Λαμβάνοντας το εγχειρίδιο πτυχές ένα σκάφος είναι να το αναιρέσει. Είναι η ίδια η χειροκίνητη-κότητας που ορίζει ένα σκάφος.
Είναι εξ ολοκλήρου δυνατό ότι τα νέα προϊόντα της KitchenAid δεν έχουν την ικανότητα να παράγει εκπληκτικά αποτελέσματα, ακόμη και όταν άγγιξε από ανειδίκευτο προσωπικό, μη επαγγελματικό χέρια. (Μίξερ με βάση τους είναι ένας αποδεδειγμένος νικητής στην κατηγορία του στο σπίτι high-end). Αλλά δεν θα έπρεπε να προσπαθήσει να προστατεύσει ένα από τα λίγα εναπομείναντα εύλογα προσδιορίσιμο όρους στη βιομηχανία του καφέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου