Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ρωτήστε τον Ειδικό: Καφές και υγεία

Ο Εμπειρογνώμονας

Ο Δρ Rob Van Dam Ο Δρ Rob Van Dam
Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διατροφής, του Χάρβαρντ Σχολή Δημόσιας Υγείας

Η Περίληψη

  • Πίνοντας έως έξι φλιτζάνια την ημέρα του καφέ δεν σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία ή θανάτου από καρκίνο ή καρδιαγγειακή νόσο.
  • Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εξακολουθούν να θέλουν να εξετάσουν την αποφυγή καφέ ή να στραφούν σε decaf, ειδικά οι γυναίκες που είναι έγκυες, ή ανθρώπους που έχουν έναν σκληρό χρόνο που ελέγχει την πίεση του αίματος ή του σακχάρου στο αίμα.
  • Είναι καλύτερο να ετοιμάζω καφέ με ένα χάρτινο φίλτρο, για να καταργήσετε μια ουσία που προκαλεί αύξηση της χοληστερόλης LDL.
  • Ο καφές μπορεί να έχει δυνητικά οφέλη για την υγεία, αλλά και περισσότερη έρευνα πρέπει να γίνει.
  • Διαβάστε περισσότερα για καφέ και τσάι σε σύγκριση με άλλα ποτά.
1. Η πιο πρόσφατη μελέτη του Χάρβαρντ για τον καφέ και την υγεία φαίνεται να προσφέρει μια καλή είδηση ​​για τους λάτρεις του καφέ. Τι έκανε η έρευνα να βρει;
Κοιτάξαμε τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και τη συνολική θνησιμότητα στην Nurses 'Health Study και οι Επαγγελματίες Υγείας Follow-Up Study , η οποία μαζί περιλάμβανε περίπου 130.000 εθελοντές της μελέτης. ( 1 ) Κατά την έναρξη της μελέτης, οι υγιείς άνδρες και γυναίκες ήταν στη δεκαετία του '40 και του '50 τους. Τους ακολούθησαν για 18 έως 24 χρόνια, για να δούμε ποιος πέθανε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και να παρακολουθείτε τη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους συνήθειες, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης καφέ. Εμείς δεν βρήκε καμία σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και του αυξημένου κινδύνου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, θανάτου από καρκίνο ή θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο. Ακόμη και οι άνθρωποι που έπιναν έως και έξι φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν δεν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου. Αυτό το εύρημα ταιριάζει στην έρευνα εικόνα που έχει αναδύεται τα τελευταία χρόνια. Για το γενικό πληθυσμό, τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ δεν έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.
2. Έτσι, για τους λάτρεις του καφέ, καμία είδηση ​​είναι καλές ειδήσεις; Γιατί είναι αυτό το εύρημα είναι τόσο σημαντικό;
Είναι ένα σημαντικό μήνυμα, επειδή οι άνθρωποι έχουν δει κατανάλωση καφέ ως ανθυγιεινή συνήθεια, κατά μήκος των γραμμών του καπνίσματος και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, και μπορούν να κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια για να μειώσουν την κατανάλωση καφέ τους ή να διακόψουν την κατανάλωση τελείως, ακόμη και αν πραγματικά το απολαμβάνω. Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι αν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας, είναι καλύτερο να επικεντρωθεί σε άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας σας, διακοπή του καπνίσματος, ή τρώνε περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως.
3. Υπάρχει ανώτατο όριο για την ποσότητα του καφέ που είναι υγιές να πίνουν κάθε μέρα εκεί;
Εάν πίνετε πολύ καφέ που έχετε τρόμο, έχουν προβλήματα με τον ύπνο, ή αίσθηση τόνισε και άβολα, τότε προφανώς πίνετε πολύ καφέ. Όμως, όσον αφορά τις επιπτώσεις στη θνησιμότητα ή άλλα προβλήματα υγείας παράγοντες, για παράδειγμα, δεν βλέπουμε τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις από την κατανάλωση έως έξι φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Λάβετε υπόψη ότι η μελέτη μας και στις περισσότερες μελέτες του καφέ, μια «κούπα» του καφέ είναι ένα φλιτζάνι 8 ουγκιά με 100 mg καφεΐνης, δεν τα 16 ουγκιές που θα πάρετε σε ένα grande καφέ σε ένα Starbucks, η οποία έχει περίπου 330 mg καφεΐνης.
Επίσης, να έχετε κατά νου ότι η έρευνα είναι συνήθως με βάση τον καφέ που είναι μαύρο ή με λίγο γάλα ή ζάχαρη, αλλά όχι με το είδος της υψηλής θερμιδικής αξίας ποτά καφενείο που έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. A 24-ουγγιά μόκα Frappachino στα Starbucks με σαντιγύ έχει σχεδόν 500 θερμίδες, που είναι 25 τοις εκατό της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων για κάποιον που χρειάζεται 2.000 θερμίδες την ημέρα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν ένα ποτό όπως αυτό προσθέτει τόσο πολύ να τους πρόσληψη ενέργειας, και δεν μπορεί να αντισταθμίσει επαρκώς με την κατανάλωση λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους την πάροδο του χρόνου, οι οποίες θα μπορούσαν με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, και αυτό είναι μια σημαντική ανησυχία.
4. Υπάρχει κάποια έρευνα που να δείχνει καφέ μπορεί να έχει κάποιες ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία εκεί;
Ναι, έρευνα τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να προστατεύσει έναντι διαβήτη τύπου 2, της νόσου του Πάρκινσον, καρκίνο του ήπατος, και κίρρωση του ήπατος. Και πιο πρόσφατη μελέτη μας για τον καφέ και τη θνησιμότητα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν τακτικά καφέ είχαν στην πραγματικότητα μια κάπως χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα σε σχέση με όσους έπιναν σπάνια καφέ? Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί σε περαιτέρω μελέτες, όμως. Αυτή είναι μια πολύ ενεργή περιοχή έρευνας τώρα, και αυτό δεν είναι στο στάδιο όπου θα λέγαμε, "Ξεκινήστε πίνοντας καφέ για να αυξήσει την υγεία σας ακόμα κι αν δεν σας αρέσει." Αλλά νομίζω ότι η απόδειξη είναι καλό και για τους ανθρώπους σε γενικές γραμμές, εκτός από λίγες πληθυσμού, όπως οι έγκυες γυναίκες, ή άτομα που έχουν πρόβλημα έλεγχο της αρτηριακής πίεσης ή του σακχάρου στο αίμα-καφές είναι ένα από τα καλά, υγιείς επιλογές ποτών.
5. Γιατί φαίνεται σαν επιστήμονες κρατήσει flip-flopping για το αν ο καφές είναι κακός για σας ή καλό για σας;
Συχνά οι άνθρωποι σκέφτονται καφέ ακριβώς όπως ένα όχημα για την καφεΐνη. Αλλά είναι πραγματικά μια πολύ σύνθετη ρόφημα με εκατοντάδες διαφορετικές ενώσεις σε αυτό. Δεδομένου ότι ο καφές περιέχει τόσες πολλές διαφορετικές ενώσεις, πίνοντας καφέ μπορεί να οδηγήσει σε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα στην υγεία. Μπορεί να είναι καλό για κάποια πράγματα και άσχημα για κάποια πράγματα, και αυτό δεν είναι απαραίτητα flip-flopping ή ασυνεπής. Λίγα τρόφιμα είναι καλό για τα πάντα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουμε μελέτες για πολύ συγκεκριμένες επιπτώσεις για την υγεία, για παράδειγμα, μελέτες για το πώς καφές επηρεάζει τον κίνδυνο του διαβήτη, αλλά θα διεξάγει επίσης μελέτες, όπως αυτή πλέον πρόσφατη κοιτάζοντας την κατανάλωση καφέ και θνησιμότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο καλύτερα αντανακλά τη συνολική επίδραση στην υγεία.
Ο καφές είναι επίσης λίγο πιο περίπλοκη για να μελετήσει ό, τι κάποια άλλα είδη τροφίμων. Πίνοντας τον καφέ πηγαίνει συχνά μαζί από κοινού με το κάπνισμα τσιγάρων, και με έναν τρόπο ζωής που δεν είναι πολύ υγεία τους. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που πίνουν πολλά καφέ τείνουν να ασκούνται λιγότερο. Είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν συμπληρώματα διατροφής, και τείνουν να έχουν λιγότερο υγιεινή διατροφή. Έτσι, στις πρώτες μελέτες για τον καφέ και την υγεία, ήταν δύσκολο να διαχωριστούν οι επιδράσεις του καφέ από τις επιπτώσεις του καπνίσματος ή άλλες επιλογές του τρόπου ζωής.
Κατά τη διάρκεια των αρκετές δεκαετίες ότι ο καφές έχει μελετηθεί, υπήρξαν ορισμένες αναφορές ότι ο καφές μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου ή τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αλλά στην καλύτερη διεξάγονται μελέτες, όπως αυτή που μόλις δημοσιεύθηκε, μεγαλύτερες μελέτες που έχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με όλους τους άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής και να κάνουμε μια πραγματική προσπάθεια να ελέγξει για αυτούς παράγοντες του τρόπου ζωής, που δεν βρίσκουν πολλές από αυτές τις επιπτώσεις στην υγεία που οι άνθρωποι φοβήθηκαν.
6. Ποια είναι η τελευταία έρευνα σχετικά με τους κινδύνους του καφέ ή καφεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Για τις έγκυες γυναίκες, υπήρξε αρκετά ένα κομμάτι της διαμάχης για το αν η υψηλή πρόσληψη καφέ ή καφεΐνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής. Η κριτική επιτροπή είναι ακόμα έξω. Γνωρίζουμε όμως ότι η καφεΐνη περνά μέσω του πλακούντα και φθάνει στο έμβρυο, και ότι το έμβρυο είναι πολύ ευαίσθητο στην καφεΐνη? το μεταβολίζει πολύ αργά. Έτσι, για τις εγκύους φαίνεται φρόνιμο να μειωθεί η κατανάλωση του καφέ σε ένα χαμηλό επίπεδο, για παράδειγμα ένα φλιτζάνι την ημέρα.
7. Σε περίπτωση που τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης καφέ τους ή την πρόσληψη καφεΐνης; Τι γίνεται με τα άτομα με διαβήτη;
Γνωρίζουμε ότι αν οι άνθρωποι δεν έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε καφεΐνη, και αρχίζουν να χρησιμοποιούν την καφεΐνη, η αρτηριακή τους πίεση ανεβαίνει σημαντικά. Μέσα σε μια εβδομάδα από την κατανάλωση καφεΐνης, ωστόσο, βλέπουμε ότι το αποτέλεσμα είναι λιγότερο έντονο-υπάρχει μικρότερη αύξηση της πίεσης του αίματος. Μετά από αρκετές εβδομάδες συνεχούς κατανάλωση καφεΐνης, ωστόσο, ένα μικρό κομμάτι της αύξησης της αρτηριακής πίεσης παραμένει. Σε μελέτες που εξετάζουν τη συχνότητα της υπέρτασης στον γενικό πληθυσμό, πίνοντας καφέ με καφεΐνη δεν σχετίζεται με σημαντική αύξηση του κινδύνου. Αλλά αν οι άνθρωποι έχουν υπέρταση, και έχουν έναν σκληρό χρόνο έλεγχο της υπέρτασης τους, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τη μετάβαση από την καφεΐνη του καφέ στο καφέ χωρίς καφεΐνη, για να δούμε αν έχει μια ευεργετική επίδραση.
Με το διαβήτη, είναι ένα κομμάτι από ένα παράδοξο. Μελέτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν σταθερά ότι η μεγάλη κατανάλωση καφεϊνούχων ή ντεκαφεϊνέ καφέ σχετίζεται με χαμηλό κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2. Αλλά αν κοιτάξουμε τις μελέτες οξείας που δίνουν μόνο οι άνθρωποι καφεΐνης ή καφέ με καφεΐνη, και στη συνέχεια να τα φάτε κάτι πλούσιο σε γλυκόζη, η ευαισθησία τους στην ινσουλίνη μειώνεται και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους είναι υψηλότερη από την αναμενόμενη. Δεν υπάρχει καμία μακροχρόνια δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση του καφέ και του ελέγχου της γλυκόζης. Αλλά αν οι άνθρωποι έχουν διαβήτη και προβλήματα με τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα τους, μπορεί να είναι επωφελής για τους να δοκιμάσουν τη μετάβαση από καφεϊνούχα σε καφέ χωρίς καφεΐνη. Κάνοντας τη μετάβαση από καφεϊνούχα να decaf μπορεί να είναι καλύτερη από την εγκατάλειψη του καφέ εντελώς, επειδή μερικές έρευνες δείχνουν ότι ντεκαφεϊνέ καφές μειώνει πραγματικά την ανταπόκριση της γλυκόζης.
8. Πώς εξηγείτε αυτά τα παράδοξα συμπεράσματα σχετικά με τον καφέ και την κατανάλωση καφεΐνης και του διαβήτη;
Είναι πιθανό να υπάρχουν απλώς διαφορετικά εφέ για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πρόσληψη καφέ και καφεΐνης. Και, όπως ανέφερα και πριν, είναι ολοένα και πιο σαφές ότι ο καφές είναι πολύ περισσότερο από την καφεΐνη, και οι επιπτώσεις στην υγεία που βλέπετε για καφέ με καφεΐνη είναι συχνά διαφορετικά από ό, τι θα περίμενε κανείς με βάση την περιεκτικότητα σε καφεΐνη του.
Για παράδειγμα, αν δούμε τις επιδόσεις της άσκησης, φαίνεται ότι η καφεΐνη μπορεί να είναι κάπως ευεργετική, αλλά ο καφές δεν είναι. Ή αν κοιτάξετε την πίεση του αίματος και να συγκριθούν τα αποτελέσματα των καφεϊνούχων καφέ για τις επιδράσεις της καφεΐνης, θα διαπιστώσετε ότι ο καφές προκαλεί αύξηση της πίεσης του αίματος που είναι ουσιαστικά ασθενέστερη από ό, τι θα περίμενε κανείς για την ποσότητα της καφεΐνης που περιέχει. Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση μεταξύ του καφέ, την καφεΐνη, και της γλυκόζης στο αίμα μετά από ένα γεύμα. Είναι πιθανό ότι υπάρχουν ενώσεις στον καφέ που μπορεί να εξουδετερώσει την επίδραση της καφεΐνης, αλλά περισσότερη έρευνα πρέπει να γίνει.
9. πίνει καφέ γίνεται με ένα χάρτινο φίλτρο υγιέστερο από το πόσιμο βρασμένο καφέ ή άλλα είδη καφέ;
Ο καφές περιέχει μια ουσία που ονομάζεται cafestol που είναι ένας ισχυρός διεγέρτης των επιπέδων χοληστερόλης LDL. Cafestol βρίσκεται στο λιπαρό κλάσμα του καφέ, και όταν ετοιμάζω καφέ με ένα χάρτινο φίλτρο, το cafestol μένει πίσω στο φίλτρο. Άλλες μέθοδοι παρασκευής καφέ, όπως το βρασμένο καφέ κοινό στις σκανδιναβικές χώρες, γαλλικό τύπο καφέ ή τούρκικο καφέ, είναι πολύ υψηλότερο σε cafestol. Έτσι, για τους ανθρώπους που έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης ή που θέλουν να εμποδίσουν που έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, είναι καλύτερα να επιλέξετε χαρτί καφέ φίλτρου ή στιγμιαίος καφές, δεδομένου ότι έχουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα cafestol από βραστά ή γαλλικό καφέ Τύπου. Espresso είναι κάπου στη μέση? έχει λιγότερο cafestol από βραστά ή γαλλικό καφέ Τύπου, αλλά περισσότερο από ό, τι φιλτράρεται χαρτί καφέ.
10. Να τσάι και καφέ έχουν παρόμοια ευεργετικά αποτελέσματα;
Κάποιος θα μπορούσε να αναμένει μερικά από τα ευεργετικά αποτελέσματα του καφέ να είναι παρόμοια για το τσάι, δεδομένου ότι ορισμένες από τις ενώσεις είναι παρόμοιες. Μια μελέτη στην Κίνα διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων Oolongtea-ένα λίτρο την ημέρα είναι ευεργετική για τον γλυκαιμικό έλεγχο σε ασθενείς με διαβήτη. Όμως, η έρευνα για το τσάι στις ΗΠΑ δεν έχει δείξει τον τύπο του ωφέλιμου αποτελέσματος που βλέπουμε για καφέ, πιθανώς επειδή οι άνθρωποι στην UStend να πίνουν τσάι που είναι ασθενέστερη σε δύναμη και τείνουν να πίνουν λιγότερο από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου