Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Pi Network

Pi Network, πολύ παραπάνω από ένα κρυπτονόμισμα

Χάρη στον σχεδιασμό του το Pi Network φιλοδοξεί να γίνει πολύ παραπάνω από ένα κρυπτονόμισμα. Βλέπετε τόσο το πρωτόκολλο με το οποίο υλοποιείται, [Stellar Consensus Protocol (SCP) ]  όσο και ο αλγόριθμος πάνω στον οποίο βασίζεται [Federated Byzantine Agreement (FBA)]  , δείτε ένα βίντεο 7 λεπτών εδώ , του δίνει πλεονέκτημα έναντι πολλών άλλων κρυπτονομισμάτων αφού θα επιτρέπει στο κρυπτονόμισμα π, να αναπτύξει dapps , αλλά και να αξιοποιήσει προς όφελος μας, πόρους όπως “Εμπιστοσύνη”, “Προσοχή και Χρόνος” , που είτε έμεναν αναξιοποίητοι έως τώρα είτε μεγάλες εταιρίες καρπώνονταν τα οφέλη.

ΝΑΙ πολύ σωστά διαβάσατε, έχουμε φτάσει σε εποχές όπου η “Εμπιστοσύνη” , η “Προσοχή” και ο “Χρόνος” θεωρούνται πόροι, και το σπουδαίο είναι ότι οι αλγόριθμοι μπορούν να τους λάβουν “υπόψη”, δηλαδή να τους ποσοτικοποιήσουν, αξιολογήσουν κλπ, και έτσι κάποιες εταιρείες να κερδίζουν αξιοποιώντας την δική μας “Εμπιστοσύνη “,” Προσοχή και Χρόνο”.

Για παράδειγμα όλοι γνωρίζουμε μεγάλες εταιρίες όπως ebay, AliExpress, Amazon κλπ, ίσως πολλοί από εμάς έχουμε ψωνίσει κατά καιρούς από αυτές.

Για σκεφτείτε λίγο τι έχουμε κάνει όλοι εμείς ?

Πρώτα από όλα είδαμε μια διαφήμιση. Ύστερα ψωνίσαμε το προϊόν που μας ενδιαφέρει. Ύστερα αφήσαμε μια κριτική τόσο για το προϊόν όσο και για τον πωλητή πχ ήταν το προϊόν όπως το περιμέναμε ?

Ήταν όπως το περιέγραψε ο πωλητής ? Ο πωλητής ήταν άξιος της εμπιστοσύνης μας ? Μας το παρέδωσε γρήγορα ? ή πήρε τα λεφτά και εξαφανίστηκε ?

Από την δική μας κριτική και των υπολοίπων βγαίνει ένα σκορ για τον πωλητή και το προϊόν, έτσι ώστε όλοι οι επόμενοι αγοραστές να γνωρίζουν την αξιοπιστία του πωλητή, τη φύση του προϊόντος κλπ.

Δηλαδή με απλά λόγια όλη την “σκληρή δουλειά” την κάναμε εμείς και τελικά εμείς είμαστε οι μόνοι που ΔΕΝ πληρωθήκαμε για αυτό.

Εμείς είδαμε την διαφήμιση αλλά ΔΕΝ πληρωθήκαμε για αυτό.

Εμείς αναλάβαμε το ρίσκο να αγοράσουμε ένα προϊόν από κάποιον που δεν γνωρίζουμε και ίσως δεν εμπιστευόμαστε και εμείς κάναμε την αξιολόγηση του πωλητή αλλά τελικά ΔΕΝ πληρωθήκαμε για όλα αυτά .

Εμείς κάναμε την σκληρή δουλειά της αξιολόγησης του προϊόντος αλλά ΔΕΝ πληρωθήκαμε για αυτό.

Εμείς στείλαμε τα χρήματα μας στον πωλητή μέσω άλλων εταιρειών όπως VISA, MASTERCARD, PAYPAL, ή τραπεζών αλλά όχι μόνο ΔΕΝ πληρωθήκαμε για αυτό, αλλά πληρώσαμε και προμήθειες στις παραπάνω εταιρείες.

Το Pi Network, έρχεται για να αλλάξει όλα αυτά προς όφελος μας, προς όφελος των χρηστών (Pioneers) του κρυπτονομίσματος π και πόροι όπως “Εμπιστοσύνη”, “Προσοχή και Χρόνος” , που είτε έμεναν αναξιοποίητοι έως τώρα, είτε μεγάλες εταιρίες καρπώνονταν τα οφέλη, πλέον θα αξιοποιούνται προς όφελος μας.

“Εμπιστοσύνη”

Φανταστείτε λοιπόν ένα δίκτυο , το Pi Network μια αγορά εκατομμυρίων ανθρώπων όπου μέσω μιας συγκεκριμένης “Διαδικασίας” οι συμμετέχοντες χτίζουμε τους κύκλους εμπιστοσύνης και δημιουργούμε το παγκόσμιο γράφημα εμπιστοσύνης. [ αυτό  κάνουμε τώρα όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην Πρώτη Φάση… εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα δείτε την αντίστοιχη παράγραφο « ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η διαδικασία » στο άρθρο μου με τίτλο “Το Pi,τα έξι καμπανάκια…σώπα,όπου να’ναι θα σημάνουν και οι καμπάνες ” ]

Άρα όχι μόνο έχουμε φτιάξει μια τεράστια σε μέγεθος αγορά αλλά ξέρουμε και ποιον μπορούμε να εμπιστευτούμε προκειμένου να κάνουμε συναλλαγές και επιπλέον έχουμε πληρωθεί σε νομίσματα π επειδή συμμετέχουμε στη “Διαδικασία” , “αξιολογώντας και επαληθεύοντας” ποιος είναι άξιος της εμπιστοσύνης μας.

“Προσοχή και Χρόνος”

Οι εταιρίες αναζητούν τη προσοχή μας. Ο μέσος Αμερικανός, (φαντάζομαι και για τους Ευρωπαίους περίπου ίδια θα είναι η κατάσταση) βλέπει μεταξύ 4.000 και 10.000 διαφημίσεις την ημέρα, δείτε περισσότερα εδώ . Οι εταιρείες αγωνίζονται για τη προσοχή μας και πληρώνουν τεράστια χρηματικά ποσά για αυτό. Αλλά εμείς, οι πελάτες, δεν λαμβάνουμε χρήματα από αυτές τις συναλλαγές.

Στην “Αγορά Προσοχής” του Pi, οι εταιρείες που επιδιώκουν να βρουν χρήστες κερδίζοντας την “Προσοχή” τους, θα πρέπει να «πληρώσουν» το κοινό τους με νομίσματα Pi.

Σε αυτή την αγορά οποία εταιρεία θέλει την “Προσοχή μας και τον Χρόνο μας” , δηλαδή με απλά λόγια να διαφημιστεί στο Pi Network θα «πληρώνει» όλους εμάς που θα συμμετέχουμε.

Η Αγορά Εμπορευμάτων του Pi, ή αλλιώς η Προσωπική σας Ψηφιακή Βιτρίνα

Στο Pi Network, οι χρήστες (Pioneers) θα έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν τις μοναδικές δεξιότητες και υπηρεσίες τους. Η εφαρμογή του Pi θα χρησιμεύσει επίσης ως μέρος Πωλήσεων, όπου τα μέλη του Pi μπορούν να προσφέρουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους μέσω μιας «εικονικής ψηφιακής βιτρίνας» σε άλλα μέλη του Pi Network.

Φανταστείτε , ένα μέλος να προσφέρει ένα αχρησιμοποίητο δωμάτιο στο διαμέρισμά του ή ολόκληρο το σπίτι του ή το εξοχικό του προς ενοικίαση σε άλλα μέλη του Pi Network.

Φανταστείτε, ένα μέλος να προσφέρει τις ικανότητές προγραμματισμού ή σχεδίασης, που κατέχει στην αγορά του Pi , ομοίως ένας καθηγητής, ένας δάσκαλος, κάποιος που παράγει μέλι, τυρί κοκ , ο καθένας δηλαδή από εμάς θα μπορεί να προσφέρει, τις υπηρεσίες, δεξιότητες, τα περιουσιακά του στοιχεία ή και τα αγαθά που διαθέτει στην κοινότητα του Pi Network και ο καθένας από εμάς θα μπορεί να αγοράζει τις υπηρεσίες, αγαθά, δεξιότητες με τον πλέον ασφαλή τρόπο και όλα αυτά ανώνυμα, χρησιμοποιώντας νομίσματα π.

Αυτό παρέχει μέγιστη ασφάλεια και προστασία ενάντια στις κατασχέσεις, φόρους κλπ. Σε αντίθεση με το fiat money (παραστατικό χρήμα ,  χρήμα αναγκαστικής κυκλοφορίας δηλαδή τα “κανονικά χρήματα”) και τους παραδοσιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς που μπορούν να κατασχεθούν από κυβερνητικές αρχές, τα κρυπτονομίσματα στο ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι, δεν μπορούν ποτέ να απομακρυνθούν και από κανέναν.

Δεν μπορεί κανείς ποτέ, καμία αρχή κρατική φορολογική ή οποιαδήποτε άλλη να τα κατασχέσει ή να τα πειράξει από το ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι.

Έτσι λοιπόν πάσης φύσεως μεσάζοντες “εξαφανίζονται”  πχ VISA, MASTERCARD, PAYPAL, ή τράπεζες και εταιρίες όπως ebay, AliExpress, Amazon που καρπώνονταν τη δική μας “σκληρή δουλειά” πλέον στον θαυμαστό κόσμο του π θα είναι περιττές.. Έτσι λοιπόν η αξία που απέκτησαν όλες αυτές – ενδεικτικά αναφέρω market cap Pay Pal $ 130 billion – επιστρέφει πίσω σε εμάς τους πραγματικούς δικαιούχους.

Εν καιρό λοιπόν , η αξία του Pi θα αυξάνεται καθώς θα υποστηρίζεται από ένα όλο και μεγαλύτερο καλάθι αγαθών και υπηρεσιών και επιπλέον ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα καταλαβαίνουν τη χρησιμότητα του Pi Network στην ζωή τους .

Dapps ( decentralized applications )

Πρόκειται για αποκεντρωμένες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα που θα “εκμεταλλεύονται” , θα “αξιοποιούν”, δηλαδή με απλά λόγια θα κουμπώνουν , θα δένουν πάνω στην Blockchain τεχνολογία του Pi Network. Σε επόμενο άρθρο θα δώσω τεχνικές λεπτομέρειες, για την ώρα θα σας δώσω μερικά απλά παραδείγματα για να γίνω κατανοητός από όλους.

Φανταστείτε λοιπόν το αυτοκίνητο σας να “δουλεύει” για εσάς (εσείς θα εισπράττετε νομίσματα π) μεταφέροντας επιβάτες ενώ εσείς βρίσκεστε στη δουλειά, γνωρίζοντας ότι δεν θα το χρειαστείτε για τις επόμενες 8-10 ώρες.

Φανταστείτε ότι την ώρα που βρίσκεστε στην δουλειά σας ή στην διασκέδαση σας, κάποιοι άλλοι σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, να χρησιμοποιούν μέρος του σκληρού σας δίσκου ή της υπολογιστικής δύναμης του computer σας και εσείς να πληρώνεστε για αυτό.

Όχι δεν σας περιγράφω σκηνές από το μέλλον απλά σας παρουσιάζω εφαρμογές dapps που ήδη υπάρχουν. Όπως καταλαβαίνετε θα έχουν ευρεία εφαρμογή στην καθημερινότητα μας και ο μόνος τους περιορισμός θα είναι η φαντασία του εκάστοτε δημιουργού – προγραμματιστή.

Το Pi Network όχι μόνο θα είναι έτοιμο να δεχθεί τέτοιου είδους εφαρμογές εξαιτίας του αλγόριθμου τελευταίας γενιάς αλλά και του εξελιγμένου πρωτόκολλου μέσα στο οποίο υλοποιείται, αλλά θα δημιουργήσει και τις δικές του dapps .

Αποκεντρωμένο κατάστημα εφαρμογών Pi

Δημιουργώντας τις δικές του dapps το Pi Network θα δώσει την σπουδαία ευκαιρία σε κάθε προγραμματιστή-δημιουργό να αξιοποιήσει την υπάρχουσα υποδομή του Pi καθώς και τους κοινόχρηστους πόρους της κοινότητας και των χρηστών. Έτσι ενώ σήμερα κάποιος που έχει μια “καλή ιδέα” και θέλει να φτιάξει μια εφαρμογή dapp, θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν, αναζητώντας την υλικοτεχνική υποδομή , τους πόρους, τα εργαλεία και τελικά τους τελικούς υποψήφιους πελάτες…

Στον κόσμο του Pi Network όμως, οι επιχειρηματίες και οι προγραμματιστές θα μπορούν να προτείνουν νέα, τα δικά τους Dapps στην κοινότητα χρησιμοποιώντας και ζητώντας πρόσβαση στους κοινόχρηστους πόρους του δικτύου και βρίσκοντας μια Αγορά, το Pi Network, ήδη έτοιμη να τους υποδεχτεί !!!

Από όλα αυτά εύκολα καταλαβαίνουμε ότι το κοινό νόμισμα του Pi Network, δηλαδή το κρυπτονόμισμα π , οι κύκλοι εμπιστοσύνης που δημιουργούμε μεταξύ μας, το παγκόσμιο γράφημα εμπιστοσύνης, η κατασκευή της πιο ολοκληρωμένης peer-to-peer αγοράς, θα είναι το έδαφος για ένα ευρύτερο οικοσύστημα αποκεντρωμένων εφαρμογών. Ένα οικοσύστημα τροφοδοτούμενο από το π (Pi), το πιο ευρέως διαδομένο κρυπτονόμισμα του κόσμου.

Για όλους αυτούς τους λόγους , αλλά και άλλους πολλούς που θα σας παρουσιάσω σε επόμενα άρθρα το Pi Network έχει γίνει viral. Ήδη ενώ βρισκόμαστε στην Πρώτη Φάση (beta phase) στο σχεδιασμό, δηλαδή στη γέννηση του κρυπτονομίσματος π , τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, το έχουν αγκαλιάσει περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε 180 χώρες. Όποιος θέλει να δει περισσότερα στοιχεία για την αλματώδη ανάπτυξη του Pi Network, ας διαβάσει την παράγραφο «1) Το π ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου 2019» στο άρθρο μου με τίτλο ο ” Θαυμαστός κόσμος του π και πώς να το αποκτήσετε “

Προσωπικά πιστεύω ότι το κρυπτονόμισμα π, και το Pi Network θα είναι το “talk of the planet” τα χρόνια που θα έρθουν για τους κάτωθι λόγους :

1) Συνδυάζει την α) τεχνολογία Blockchain, β) το κρυπτονόμισμα, τις γ) εφαρμογές dapps τα smart contracts και δ) μια οργανωμένη peer to peer Αγορά αγαθών δεξιοτήτων , υπηρεσιών και προϊόντων, με τρόπο μοναδικό, με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει έως τώρα.

2) Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές υπάρχουν περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ( και στις δυτικές κοινωνίες ) παντελώς αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα για διάφορους λόγους. Αυτό τους δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους, ακόμα και στην επιβίωση τους. Τα κρυπτονομίσματα είναι μια διέξοδος για όλους αυτούς. Φανταστείτε έναν οικονομικό μετανάστη να στέλνει πίσω στην οικογένεια του σε οποιαδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται χρήματα (κρυπτονομίσματα) με απίστευτα χαμηλές προμήθειες σχεδόν μηδενικές χωρίς να παρεμβάλλεται τράπεζα και μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά.

Φανταστείτε λοιπόν ένα κρυπτονόμισμα όπως το π , που έρχεται χέρι-χέρι με μια οργανωμένη αγορά όπου κανείς θα μπορεί να βρει ότι θελήσει (αγαθά, προϊόντα, δεξιότητες, υπηρεσίες) και να έχει πρόσβαση χωρίς να χρειάζεται τραπεζικό λογαριασμό και το κυριότερο χωρίς μεσάζοντες.

3) Στην πιο πρόσφατη μελέτη που έχω υπόψη μου Statısta Report αναφέρεται ότι παγκοσμίως υπήρχαν στο τέλος του 4ου τριμήνου του 2019 περίπου 50 εκατομμύρια χρήστες ηλεκτρονικών πορτοφολιών για κρυπτονομίσματα. Την αντίστοιχη περίοδο το 2018 υπήρχαν 32 εκατομμύρια χρήστες.

Αναλογιστείτε ότι στο κρυπτονόμισμα π μόλις στην Πρώτη Φάση υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια χρήστες, δηλαδή αν η εφαρμογή Pi Network λειτουργούσε (θα λειτουργήσει σε επόμενη φάση) σήμερα σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι θα αποτελούσε το 7% των ηλεκτρονικών πορτοφολιών παγκοσμίως.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το κρυπτονόμισμα π  συνεπάγεται εύκολο και γρήγορο κέρδος.Κάθε άλλο, αποτελεί ένα project με μακροπρόθεσμους στόχους, του οποίου η επιτυχία εξαρτάται από τη συλλογική συνεισφορά των μελών του.Σε περίπτωση που ψάχνετε να αποκτήσετε γρήγορο χρήμα, θα πρέπει να απευθυνθείτε αλλού , το π δεν φτιάχτηκε για αυτό.

Πως θα το αποκτήσετε ? Μόνο με πρόσκληση !!!

Αυτή τη στιγμή, ο μόνος τρόπος να αποκτήσετε νομίσματα π και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ είναι μέσω της “διαδικασίας εξόρυξης” [δείτε περισσότερα στο άρθρο μου «Τεχνολογία Blockchain,To Κρυπτονόμισμα π Pi Network, Bitcoin Κρυπτονομίσματα απλά και κατανοητά»]

Αλλά για να συμμετάσχει κάποιος , θα πρέπει κάποιος άλλος που ήδη βρίσκεται μέσα στη διαδικασία να τον “προσκαλέσει” , δηλαδή να του δώσει τον κωδικό του (user name).

Έτσι λοιπόν όσοι και όσες θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία αλλά και να ενταχθούν στην ομάδα μου, που έχω ήδη δημιουργήσει μέσα στο π, όπου θα σας παρουσιάζω κάθε τι καινούργιο δίνοντας χρήσιμες συμβουλές ειδικά κατά την Τρίτη Φάση όπου το κρυπτονόμισμα π , θα εισαχθεί στα χρηματιστήρια / ανταλλακτήρια , ας κατεβάσουν στο κινητό τους ,την εφαρμογή Pi NetWork από το Play Store της Google ή από το App Store της Apple ή εναλλακτικά κάνοντας κλικ από το κινητό σας στον παρακάτω σύνδεσμο https://minepi.com/coffeeking1 και πατώντας κάτω δεξιά στην οθόνη το κουμπί Download  και ας χρησιμοποιήσουν τον κωδικό μου coffeeking1 , όταν λοιπόν σας ρωτήσει η εφαρμογή ποιος σας σύστησε ή ποιο είναι το invitation code απλά γράψτε coffeeking1